Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká bláznivá komedie připomínající pohádku o hloupém Honzovi, který všechny zlé přechytračil a získal všechno, co takovým hrdinům přináleží.  Honza se tu ovšem jmenuje Vít Dolejší, všeobecně přezdívaný Vitoušek. V podzemí Národního divadla hlídá stav spodních vod a když dostane padáka, protože divadlo připadne jeptiškám, nezbývá hrdinovi než zdědit po dědečkovi z Ameriky karlovarský hotel Richmond a pět milionů dolarů, vázaných na jeho rychlou rekonstrukci. V tom okamžiku se ovšem hrdina ocitá v síti intrik zbohatlého veksláka zvaného Boss, ředitele hotelu a bývalého estébáka Křiváčka a vychytralého advokáta Wágnera. Ve hře jsou však nejen velké peníze, ale také půvab notorické hráčky Alice, do níž se Vitoušek zamiluje a pak všem ukáže, že vůbec není takový blbec jak si všichni mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (250)

CyriC odpad!

všechny recenze uživatele

Trapnost a ubohost tohoto veledíla dosáhla takové úrovně nudy a umělecké bezcenosti, že ani Troškovy Kameňáky na něj nemají(možná kromě třetího dílu). Kdyby existovaly ceny za trapnost, tak tento film obdrží všechny do konce věků. Sobotovo vystupování zde celkový pocit z filmu výrazně podtrhuje(a to mám Sobotu rád), vtipy jsou opravdu hrozné, film je vlastně uplně o ničem a jednoduše řečeno 80 minut tak tupého humoru, až jsem nechápal. Pro takovéto filmy by mělo existovat hodnocení: PODodpad. Dekadentní opus vyprávějící o konzumenství a povrchností postmoderní civilizace, Iliada trapnosti a Odyssea hlouposti. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zbavit Blbce karlovarského Richmondu je těžší než ochutnat všechny lázeňské prameny. Ale pořád to není tak těžké, jako pobavit se u této "komedie". Debilní Vitoušek má totiž do roztomile zabržděného Františka Koudelky z STS Chvojkovice Brod dost daleko, i když fyzická podoba by tu byla, a jeden vzteklý Pinďour to nezachrání. Já bych se tedy hodnocením klonil spíše k odpadu, ale zaujal mne porevoluční průlet Carlsbadem ve splašené Škodě 1000 MB a za to jednou hvězdou zaplatím. ()

Reklama

Big Bear odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle se mi nějak (naštěstí) v devadesátých letech vyhnulo a já blbec se rozhodl, že to zkouknu teďka v TV. Pane Olmere, nejsem takový blbec jak jste doufal. Film jsem po 20 min sledování nehereckých výkonů Soboty, Chytrové, Skameneho a dalších vašich oblíbenců vypnul s přísahou, že jej již nikdy nedokoukám. To se fakt nedalo - ODPAD ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Sobota a Skamene nejsou vůbec vtipní. Ani zvlášť, ani spolu. A bohužel na nich stojí tento film. V devadesátých letech Vít Olmer klesl na dno. Myslím ale, že kdyby v hlavní roli nebyl Sobota, film by nebyl tak špatný, protože scénář se mi zdál poměrně zajímavý. Popravdě, program v televizi je tak špatný, že při repríze se stejně dívám a film mi přijde s odstupem času čím dál zajímavější. Odraz té doby ve filmu už trošku zavání vzpomínkami. Potěšila rolička Ivana Mládka, postava dědečka z Ameriky potěšila trochu méně, i díky její angličtině. ()

Iroquaise odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud si nějaký film zaslouží hodnocení Odpad!, pak je tohle asi nejžhavější kadidát. Film nepůsobí zhola ničím, maximálně může fungovat jako svědek doby.Je rozpadlý do série nesouvislých epizod, absolutně postrádá jakýkoliv humor, chybí tu dramatické pointování jednotlivých scén, herecké výkony jsou otřesné. Přestože starší české filmy s Luďkem Sobotou mám celkem rád ( Jýchyme, hoď ho do storje patří mezi tuzemskou komediální špičku), postava, kterou zde vytvořil je nejen zhola nezábavná, ale místy totálně nesnesitelná.Jako zlatý hřeb do rakve bezpochyby funguje scéna soulože ve stísněné kanceláři...Jeden z nejhorších českých filmů vůbec. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • V závěru filmu, kdy doktor Wágner (Tomáš Töpfer) dává v nemocnici květiny do vázy, se v pravém horním rohu objeví mikrofon. (slatkac)

Reklama

Reklama