Reklama

Reklama

Teta

(seriál)
  • Rakousko Frankensteins Tante (více)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Sedmidílný slovenský seriál nás přivádí na zámek, kde žijí velmi podivní obyvatelé - strašidla. (Česká televize)

Recenze (116)

PollyJean 

všechny recenze uživatele

jeden z nejkrásnějších seriálů mého dětství, taky proto, že obsahuje slušnou dávku strachu... bizarní postavičky, kouzla, krásná hudba (jen ta Darinka tam, proč??), s chutí bych se podívala znova, ale výhradně vo slovenčině. Jako spousta ostatních posílám FUJ České televizi za nesmyslné předabování. ()

pupidup 

všechny recenze uživatele

Skvěle scénáristicky, vizuálně i herecky zvládnutý seriál. Stále se na něj ráda koukám. Mám dojem, že Jakubisko se díky tomu, že zacílil na mládež, zřejmě mírnil v některých svých "perverznostech", které v některých jeho filmech trochu přesahují mez. Tady je přímo na hranici a tím je seriál geniální. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teta Hana Frankensteinová přijede do městečka Frankensteinovo. Fenomenální a téměř dokonalý seriál mého dětství. Mladý Bolek Polívka v roli šíleného Frankensteina, Gerhard Karzel jako jeho výtvor, dál Flavio Bucci jako chlupatý vlkodlak, Viveca Lindfors jako hraběnka věčně s doutníkem a sklenkou cherry, Ferdy Mayne jako gróf Drákula (škoda že nikdy nehrál v žádné bondovce padoucha), Jacques Herlin jako sluha, Martin Hrebeň jako malý zrzavý pihatý Max, vodník co vypadal jako o hodně starší David Gilmour z Pink Floyd a hlavně ohromně sexy bohyně mladá lékárnice z městečka Barbara De Rossi. ()

jericho001 

všechny recenze uživatele

Seriál mého dětství,nemám k němu co bych vytknul.Herecké výkony skvělé,atmosféra vynikající,hudba taky úžasna a titulní píseň kterou mimochodem nazpivala mladinka Darina Rolincová je opravdu perfektní.Škoda jen že ho pak česká televize předabovala.Ale to je jediná vada na tomhle skvělém seriálu Juraje Jakubiska.Za mě nádherných 95%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mně to přišlo jak nepovedená variace na Addamsovu rodinu. Kdo ví, kde tvůrci čerpali inspiraci, ale nebavil jsem se u toho. Filmový přístup byl fajn, ale jak mě nechytnou postavy ani příběh, je se seriálem zle. Nezdařilý plagiát a mišmaš. Klady: režie Juraja Jakubiska, strašidelné lokace. Zápory: chybí originalita, postavy jsou okopírované odjinud, nepřekonatelně stupidní děj, nepovedené masky, podivná dramaturgie, žánrově obtížně zařaditelné, chabý pokus o komediální horor, příšerná titulní písnička, debilita na pátou, vysoké hodnocení to má zda jen z nostalgie, po letech se na to opravdu nedalo dívat. 20% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • Hrad Hohenwerfen, v seriálu sídlo Frankensteinů, se nachází nad rakouským městysem Werfen asi 40 km od Salcburku. V první polovině 20. století byl oblíbeným sídlem arcivévody Evžena Habsburského, posledního světského velmistra Řádu německých rytířů. (Korsak)
  • Natáčelo se v Boskovicích na hradě i zámku Lednice (Interiéry sídla baronky Hany), v německém Werfenu, rakouském Dauisteinu, Hallstattu a okolí Salzburgu. (M.B)
  • Počas natáčania v Rakúsku mali československí herci také malé diéty, že väčšinu, čo skonzumovali a vypili, zaplatili zahraniční kolegovia. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno