Reklama

Reklama

Teta

(seriál)
  • Rakousko Frankensteins Tante (více)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Sedmidílný slovenský seriál nás přivádí na zámek, kde žijí velmi podivní obyvatelé - strašidla. (Česká televize)

Recenze (116)

brzozin 

všechny recenze uživatele

Na tomhle serialu jsem jako maly vyrustal. Po letech na to koukam s otevrenou pusou a rikam si - proboha, to je ale kravina. Scenar jako kdyby psal nekdo, kdo nevi nic o o tom, jak se lide v beznem zivote chovaji. Tocil to nekdo, kdo nutne potreboval natahnout stopaz a tak to tocil jakoby zpomalene. Vsichni zpomalene mluvi, jednaji, chodi. Jednim slovem blbost. ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Nostalgie mého dětství spojená s původním slovenským dabingem. Později slyšeno s českým a už to nebylo ono, holt první dojem je nejsilnější a nejzarytější. Nutno zmínit výbornou hudbu bratří Angelisových, bohužel nebyla oficiálně vydána tak mám doma aspoň svoje ripované audioukázky, no prostě lepší Sobi20 v hrsti než babeta na střeše. Velmi se mi líbila mimojiné i postava vlkodlaka Talbota, některé scény s ním byly přímo hororové. A Barbara De Rossi zde byla okouzlující. ()

Reklama

pupidup 

všechny recenze uživatele

Skvěle scénáristicky, vizuálně i herecky zvládnutý seriál. Stále se na něj ráda koukám. Mám dojem, že Jakubisko se díky tomu, že zacílil na mládež, zřejmě mírnil v některých svých "perverznostech", které v některých jeho filmech trochu přesahují mez. Tady je přímo na hranici a tím je seriál geniální. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si osvěžil paměť a vzpomínky z dětství a znovu se podíval na Jakubiskův rodinný seriál. Opět jsem tak měl možnost sledovat sedm příběhů o všech těch strašidlech, malém Maxovi a obyvatelích městečka. Roman Skamene i Bolek Polívka coby „mlaďoši“, sličná italská playmate Barbara De Rossi i „bombový“ kovář – ti všichni a mnoho dalších mi tak opět zpříjemnili chvíle po tolika letech. Ti co by měli zájem tak všechny díly jsou na youtube ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Televízny seriál "Teta" je hodne podarenou parafrázou, alebo ak chcete jemnou paródiou, na známe horrorové filmy. Malý chlapec Max sa ocitne na starom hrade s celým panoptikum podivných, strašidelných bytostí. Postupne sa s nimi spriatelí, spozná ich životné osudy a pomôže im nadviazať dobré vzťahy s dedinčanmi, ktorí žijú v podhradí. Seriál obsahuje sedem zhruba hodinových epizód (Narodenie, Upratovanie, Nevesta, Kreslo, Lev salónov, Automobil, Svadba). V roku 1987 ho v mnohonárodnej európskej koprodukcii natočil svojrázny slovenský režisér Juraj Jakubisko. **** ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • Hrad Hohenwerfen, v seriálu sídlo Frankensteinů, se nachází nad rakouským městysem Werfen asi 40 km od Salcburku. V první polovině 20. století byl oblíbeným sídlem arcivévody Evžena Habsburského, posledního světského velmistra Řádu německých rytířů. (Korsak)
  • Počas nakrúcania krátko po sebe zomreli rodičia desaťročnému hlavnému hrdinovi Martinovi Hrebeňovi (Max), a tak prebrala o neho starostlivosť najstaršia z jeho šiestich sestier. (Raccoon.city)
  • Počas natáčania seriálu sa Andymu Hricovi (kováč) narodil syn. Herec urobil vo svojom dome párty so všetkými zahraničnými hercami a minul za ňu celý svoj honorár za účinkovanie v seriáli. Každý z hostí doniesol veľké balenie plienok Pampers, o ktorých u nás vtedy nebolo ani chyrovať. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama