Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh z fotbalové „pralesní" ligy Zelená je tráva, fotbal to je hra... A to jak ten „velký" ligový, kde se točí obrovské peníze, tak i fotbal, který žije jen z nadšení vesnických fandů, fotrů, klubových funkcionářů a dalších lidí, kteří jsou pro něj schopni obětovat i svůj osobní život. SK Vrátno je klub, který nedrží nad vodou sponzorské dary, ale srdce a obětavost členů, přátel a fanoušků. Nikdo nechce spadnout do pralesní ligy, ale někdo tam musí. Proto se zápasy neodehrávají jen na hřišti, ale i v hospodě, kde je dohodnutá výhra stejně důležitá jako ta vydřená na hřišti. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (177)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Vesnický fotbal a sport obecně vždycky zůstane kapitolou samo o sobě. Na vesnici je to všechno jinak. Lidi se znají, víc vše prožívají. Sám jsme byl dříve svědkem toho, jak se ve vlaku domlouval zápas za půlku prasete. Nikdy jsem na vsi nebydlel a tak rád bych takový fotbal hrál. Tam totiž nerozhoduje um, ale zápal pro věc. Zápal a nadšení. A ten Jiřina Jirásková rozhodně má. A s ní i ostatní. Herecké výkony jsou velmi uvěřitelné a s tím vše, co se odehrává ve filmu. Takhle to zkrátka chodí. Škoda je jen to, že na vesnicích fotbal upadá a mnoho klubů s jistotou během několika let skončí. Film není přehlídkou cinematického umu, který by vynesl lva nebo Oscara. Ale je to film, který potěší každého fotbalového fanouška. Nenáročný, ale milý. ()

JohnDeRooy 

všechny recenze uživatele

Parádní satirická podívaná do vrstev okresních přeborů a soutěží. Po filmařské hodnotě asi ne zrovna nejdokonalejší film, ale mně přirostl k srdci i kvůli tomu, že do těchto fotbalových soutěží aktivně jako hráč zasahuji. Film potvrzuje, že ve fotbale a sportu všeobecně na jakékoliv úrovni jsou emoce úplně stejná a krása a radost z vítězství (stejně jako umrlčí nálada při neúspěchu) jakbysmet. UPOZORNĚNÍ: KVALITA HRY VE FILMU ROZHODNĚ NEODPOVÍDÁ OPRAVDOVÉ KVALITĚ V REÁLU. VE FILMU JE POUŽITA JEN JAKO PROSTŘEDEK K VYPÍCHNUTÍ AMATÉRSKÉ ÚROVNĚ :D:D:D ()

Reklama

superzurda 

všechny recenze uživatele

Film je od první do poslední vteřiny nechutně zábavný a reálný. Všechno tu dokonale sedí. Ćárový rozhodčí z řady funkcionářů, Bivoj, hlavní pořadatel, neschopný člen týmu, co nevynechá jediný trénink a je slušný kluk, vypitá legenda, nadšení trenéři, fotbalová tombola, opilý špílmachr a krkolomná stojka záhořského maradony. To vše je krásně smícháno v humorný a citlivý film. I já jsem se tu párkrát našel, ale když ten fotbal miluju..... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jestli v 3B třídě stojí zápas sud piva a postup pečené prase, je to stále lepší a pochopitelnější než poměry v našem "nejvyšším" fotbale, které už určitě otrávily i ty nejskalnější fandy. Právě proto mě dokázal tento ironicko-přejícný pohled rozesmát i zabavit možná i více než leckterý prvoligový zápas. Jenom bych měl pár výhrad k roli Jiřiny Jiráskové. Sice ji herecky zvládla snad nejlépe ze všech, avšak její postavu bychom tedy ve vesnickém fotbale hledali stěží (A úplně bez zkušeností nejsem.) ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Kultovka. Pravda, jedná se v zásadě o nehoráznou bukoliku a vesnickou idylku, která imituje třeba takové bodré Zvonokosy, ale tenhle film mě prostě baví. Má pohodovou atmosféru, chytře napsané dialogy, dobré herce... A na tom fotbale je vážně něco magického, když ho člověk nesleduje pouze z pohody pohovky... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy na konci filmu docent (Jan Hraběta) vykopne míč do vzduchu, je míč celý bílý. Když však dopadá, je černobílý. (M.B)
  • Na konci jedou všichni hlavní protagonisté filmu na zápas na kole, až na dvě vyjímky, kdy farář (Jaromír Dulava) veze Zobalku (Jiřina Jirásková) na skútru. Toto řešení bylo zvoleno proto, že ve skutečném životě neuměla Jiřina Jirásková jezdit na kole. (cundak)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno