Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh z fotbalové „pralesní" ligy Zelená je tráva, fotbal to je hra... A to jak ten „velký" ligový, kde se točí obrovské peníze, tak i fotbal, který žije jen z nadšení vesnických fandů, fotrů, klubových funkcionářů a dalších lidí, kteří jsou pro něj schopni obětovat i svůj osobní život. SK Vrátno je klub, který nedrží nad vodou sponzorské dary, ale srdce a obětavost členů, přátel a fanoušků. Nikdo nechce spadnout do pralesní ligy, ale někdo tam musí. Proto se zápasy neodehrávají jen na hřišti, ale i v hospodě, kde je dohodnutá výhra stejně důležitá jako ta vydřená na hřišti. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (177)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jestli v 3B třídě stojí zápas sud piva a postup pečené prase, je to stále lepší a pochopitelnější než poměry v našem "nejvyšším" fotbale, které už určitě otrávily i ty nejskalnější fandy. Právě proto mě dokázal tento ironicko-přejícný pohled rozesmát i zabavit možná i více než leckterý prvoligový zápas. Jenom bych měl pár výhrad k roli Jiřiny Jiráskové. Sice ji herecky zvládla snad nejlépe ze všech, avšak její postavu bychom tedy ve vesnickém fotbale hledali stěží (A úplně bez zkušeností nejsem.) ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Předposlední počin pana Kachyni má v sobě naději, radost, oddanost, smutek i beznaděj. To vše díky koženému kulatému nesmyslu, který ovšem do životů občanů Vrátnova vnáší ten pravý životní úděl. Vnímají ho všechny generace i profese, světské i duchovní. Precizní výběr herců a uspokojivá režie, v této době již legendy českého filmu. Není divu, že se tématu poté chopili jiní, a rozvedli ho ve svůj seriálový úspěch. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tohle se panu Kachyňovi moc nepovedlo. :( Pokud by si měl možnost pustit Okresní přebor, tak by to musel sám uznat, že to šlo udělat jinak a podstatně líp. Osobně bych začal tím, že bych přeobsadil Jana Hrušínského. Tenhle člověk se podle mě minul povoláním a navzdory vší snaze zůstal celoživotním nehercem. Tím neříkám, že má tento film na svědomí. Těch slabin je tu víc, resp. moc. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Kultovka. Pravda, jedná se v zásadě o nehoráznou bukoliku a vesnickou idylku, která imituje třeba takové bodré Zvonokosy, ale tenhle film mě prostě baví. Má pohodovou atmosféru, chytře napsané dialogy, dobré herce... A na tom fotbale je vážně něco magického, když ho člověk nesleduje pouze z pohody pohovky... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Docela věřím, že to takhle nějak ve vesnickém fotbale skutečně chodí. Scénář to alespoň popisuje natolik věrohodně, že se tomu skoro ani nedá nevěřit. Herecké výkony sice nic moc světoborného, ale přece nechcete po funkcionáři vesnického mančaftu, aby deklamoval jako Hamlet. Pravdou je, že od Karla Kachyni jsme zvyklí na "jinačí kafe", ale jako oddechovka je tahle komedie ideální. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Na konci jedou všichni hlavní protagonisté filmu na zápas na kole, až na dvě vyjímky, kdy farář (Jaromír Dulava) veze Zobalku (Jiřina Jirásková) na skútru. Toto řešení bylo zvoleno proto, že ve skutečném životě neuměla Jiřina Jirásková jezdit na kole. (cundak)
  • Ve scéně, kdy na konci filmu docent (Jan Hraběta) vykopne míč do vzduchu, je míč celý bílý. Když však dopadá, je černobílý. (M.B)

Reklama

Reklama