Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh z fotbalové „pralesní" ligy Zelená je tráva, fotbal to je hra... A to jak ten „velký" ligový, kde se točí obrovské peníze, tak i fotbal, který žije jen z nadšení vesnických fandů, fotrů, klubových funkcionářů a dalších lidí, kteří jsou pro něj schopni obětovat i svůj osobní život. SK Vrátno je klub, který nedrží nad vodou sponzorské dary, ale srdce a obětavost členů, přátel a fanoušků. Nikdo nechce spadnout do pralesní ligy, ale někdo tam musí. Proto se zápasy neodehrávají jen na hřišti, ale i v hospodě, kde je dohodnutá výhra stejně důležitá jako ta vydřená na hřišti. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (177)

gizi 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch nejslabších Kachyňových filmů. Je to tak tuctové, že nevím, jaktože to napsal Čabrádek a natočil Kachyňa. Navíc je zde značně vidět současnou hereckou neschonost v naší zemi. Jak píše Cival, kdyby uměl Hrušínský hrát... Ale to ještě není tak hrozné. Horší jsou vyloženě neherecké scénky (policisté...). Vlastně jedno pozitivní bych uvedl: Jan Hraběta se to vše snaží zachránit, což se mu celkem daří. 60%, 3.3.2013. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

- "Vrátno a Záhoří - to je jak oheň a voda !" - "Co to meleš ?!" Souřadnice české vsi, Čabrádkovo načrtnutí velkého potenciálu, který zatím zůstal nevytěžen, i konzervace doby panáků zelený, hnátů v gumákách a padajícího listu, slogan "Nikdo neni svatej a ty body nutně potřebujeme" navíc připomene 90.léta českého fotbalu a univerzální klubovou strategii šíbrů od předsednictev mobilních buněk pralesní ligy po velitelství prázdných stadionů s desetitisícovými kapacitami. ()

Reklama

Rousse 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že sama jsem z malé vesnice, kde se kope přesně tahle okopávaná, tak mě napadá jediná myšlenka: jako by to točili u nás:-) Nechci tady samozřejmě nikoho očerňovat nebo se vysmívat, ale jako bych v těch jednotlivých postavách viděla ty postavičky od nás, co se motají okolo toho našeho "velkého fotbalu". No co říct? Velmi příjemná podívaná. ()

Romadoor 

všechny recenze uživatele

Jsem značně ovlivněn tím, že jsem film sledoval během dovolené, po horské tůře, s flaškou Krakonoše v ruce. Mě to přišlo velmi milé, sympatické a samozřejmě velmi naivní (včetně hereckých výkonů), ale zároveň vtipné a vesnicky blízké. Taky byl dobrý závěrečný zápas během kterého O.Vetchý málem zemře a konec celkově. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nečetl, jestli se Petr Kolečko a Jan Prušinovský inspirovali ke svému Okresnímu přeboru právě tímto snímkem a námětem Karla Čabrádka. Každopádně je to takový výborný základní kámen. Mnoho lidí tyto dvě přirozené ukázky, fotbalového života na vesnici, porovnává. Nutno si ale uvědomit osm let rozdílu a také to, "kdo tu byl první". Takže pro mě výborná komedie a přirozený pohled na fotbal na nejnižší úrovni. Kdo se fotbalu věnuje tak ví, kdo nevěnuje, tak věřte, že to je ze života. Ondra Vetchý a David Novotný si tady asi jasně řekli o role v Okresním přeboru. Herecké obsazení této komedie je špičkové, je vidět Karel Kachyňa s dirigentskou taktovkou. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Na konci jedou všichni hlavní protagonisté filmu na zápas na kole, až na dvě vyjímky, kdy farář (Jaromír Dulava) veze Zobalku (Jiřina Jirásková) na skútru. Toto řešení bylo zvoleno proto, že ve skutečném životě neuměla Jiřina Jirásková jezdit na kole. (cundak)
  • Ve scéně, kdy na konci filmu docent (Jan Hraběta) vykopne míč do vzduchu, je míč celý bílý. Když však dopadá, je černobílý. (M.B)

Reklama

Reklama