Reklama

Reklama

Apokalypsa: Válka světů

(seriál)
  • Francie Apocalypse : La guerre des mondes 1945-1991 (více)
TV spot

Epizody(6)

Obsahy(1)

Období mezi lety 1945 a 1991 bylo definováno konfrontací dvou světů a dvou režimů. Kapitalistický Západ s USA v čele na straně jedné a komunistický Východ pod vedením Sovětského svazu na straně druhé. Obě strany drží atomovou bombu, nicméně ani jeden z nich ji nemůže použít, protože by riskoval vlastní zkázu. Permanentní atmosféra strachu ovšem paradoxně zajistila desetiletí míru a prosperity Západu. Aby bylo v rámci této studené války trochu zmírněno napětí, dochází k řadě zástupných konfliktů v Asii, v nichž se supervelmoci střetávají a skrze jiné národy vedou nemilosrdné bitvy. (National Geographic)

(více)

Recenze uživatele subic k tomuto seriálu (6)

Propast (2019) (E01) 

O tom, jak filmaři z Hollywoodu zachycovali už osvobozená místa v Německu. Pravda, měl jsem trochu větší očekávání. ()

Eskalace strachu (2019) (E02) 

Výrazně lepší jak první díl. Jako z učebnice nebo ještě lepší jak učebnice. ()

Politické otřesy (2019) (E03) 

1950-52, svět se chvěl v Asii, v Koreji a v Indočíně. ()

Vítězství (2019) (E04) 

Začíná to rokem 1952 v USA v nějaké rodince, která si žije svůj americký sen, dům, auto, moderní spotřebiče, markety plné zboží. A pak to přijde, rok 1953 a konec řádění Stalina. Korea a stabilizování situace na 38. rovnoběžce. Velká část dílu je věnovaná boji Francouzů v Indočíně. V roce 1954 Američani vyzkouší svou první vodíkovou pumu. Také došlo jen k dočasnému rozdělení Vietnamu 17. rovnoběžkou. Po 70i letech konec Francouzů v Indočíně. Ne všichni Francouzi se vrátili živí a ti přeživší byli hned přesunutí do bouřícího se Alžíru, kde proti nim bojovali ti stejní vojáci z kolonií, bojující po jejich boku ve Vietnamu. ()

Zeď (2019) (E05) 

V roce 1956 Berlín rozděloval ostnatý drát a kormidlem začal točit Chruščov. Poslal maršála Koněva zaříznout povstání v Maďarsku. Jenže svět už spíš zajímala Suezská krize. ()

Propast (2019) (E06) 

Roky 1964 až 1991. V SSSR konec Chruščova, Američani ve Vietnamu, to je nejdelší část dílu, ozbrojené rozkoly mezi SSSR a Čínou, která chtěla být tím lídrem asijského i světového komunismu. Vše vrcholí pádem komunismu ve východní a střední Evropě a rozpadem SSSR. Někteří si mysleli, že tím končí i studená válka. Na 52 minut moc událostí, takže je to od předchozích dílů už jen taková osnova. ()

Reklama

Reklama