Reklama

Reklama

Apokalypsa: Válka světů

(seriál)
  • Francie Apocalypse : La guerre des mondes 1945-1991 (více)
TV spot

Epizody(6)

Obsahy(1)

Období mezi lety 1945 a 1991 bylo definováno konfrontací dvou světů a dvou režimů. Kapitalistický Západ s USA v čele na straně jedné a komunistický Východ pod vedením Sovětského svazu na straně druhé. Obě strany drží atomovou bombu, nicméně ani jeden z nich ji nemůže použít, protože by riskoval vlastní zkázu. Permanentní atmosféra strachu ovšem paradoxně zajistila desetiletí míru a prosperity Západu. Aby bylo v rámci této studené války trochu zmírněno napětí, dochází k řadě zástupných konfliktů v Asii, v nichž se supervelmoci střetávají a skrze jiné národy vedou nemilosrdné bitvy. (National Geographic)

(více)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (6)

Propast (2019) (E01) 

Same nezname archivni zabery. Kenedy povoluje chemickou likvidaci dzungle ve Vietnamu, ktera pokracovala osm let a doted jsou ekologicke nasledky. Americane jsou bombardovaci prebornici. ()

Eskalace strachu (2019) (E02) 

Uvidite v Jizni Korei popraveno sto tisic podezrelych z komunismu. Cinanky s Korejkami v podzemnich tovarnach vyrabeji naboje az do padnuti. Pripomina to caste tema Almodovarovych filmu jako treba Paralelni matky s Penelope Cruizovou, ze valku nezpusobuji jen agresivni muzi, ale v pozadi stoji zeny, ktere je k tomu ponoukaji. Kdyz Kennedy kdyz rekl svou slavnou vetu, ze je take Berlinan a zahajil blokadu zasobovani Berlina, sel by Stalin do valky, kdyby uz mel atomovou bombu? Kazdopadne druh homo sapiens sapiens je druhy nejagresivnejsi v prirode po mravencich, kteri valci porad Spolecne se simpanzi, kteri obcas poradaji trestne vypravy na sousedni tlupu. Pred desetitisici lety zmizela na severni polokouli vsechna velka zvirata. Je podezreni, ze to byla nase orvni varka. ()

Politické otřesy (2019) (E03) 

Uvidite M.A.S.H - mobilni zdravotnicke jednitky. Nevedel jsem, ze general MacArthur byl odvolan Eisenhowerem, protoze ten do Koree dodal jaderne zbrane k odstraseni a MacArthur je chtel na vlastni pest pouzit."Vyhodili me jako sluzku" posteskl si. ()

Vítězství (2019) (E04) 

Historku se Stalinem kdy vudce kvuli nezralemu bananu likviduje producenty neznam. Ze ho otravil hrdlorez Berija, protoze ho chtel Stalin zlikvidovat je mozne. ()

Zeď (2019) (E05) 

Nevedel jsem, ze pravy duvod nemoznosgi vstupu Chruscova do Dysneylandu byl odpor majitele ke komunisnu. A ze vitezem karibske krize byl Chruscov, protoze americane museli stahnout rakety z Turecka a slibili, ze se nebudou snazit ziskaf Kubu, presto mu to ve volbe nivsho tajemnika uskodilo, pritoze nediaknim vitezem byl Jenbedy. ()

Propast (2019) (E06) 

Kennedy zde povazuje za nejhorsi vec, ktera se v tomto stoleti Americe stala ,uchopeni moci komunisty v Cine. Zda se, ze mel prorockou pravdu pote co desetiketi odebiraji na dluh cinske zbozi. Kennedy zlikvidoval prales ve Vietnamu. ()

Reklama

Reklama