Reklama

Reklama

Gitarista Dewey Fin (Jack Black). Srdcom rocker, bezmedzne uctieva myšlienky rockovej hudby a života okolo nej. So svojou záľubou skákať do publika a k 20-minútovým gitarovým sólam je rozhodnutý doviesť svoju kapelu k víťazstvu v Súboji kapiel. Namiesto toho ho však spoluhráči z kapely vyhodia. Zdrvený a bez peňazí sa Dewey poflakuje po byte. Potom, čo zdvihne telefón, ktorý je určený pre jeho spolubývajúceho Neda (Mike White), impulzívne prijíma prácu ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole. Tam sa stretáva s upätou riaditeľkou Mullinsovou (Joan Cusack), ktorá bedlivo kontroluje svoje vystupovanie a to isté vyžaduje od všetkých učiteľov. Zatiaľčo Dewey nemá ani tušenia ako vyučovať, vie ako vo svojich žiakoch vzbudiť dôveru. Keď si náhodou vypočuje hodinu hudobnej výchovy, rozhodne sa svojich žiakov, týchto mladých hudobných géniov, preformovať z klasického školského orchestra do hlučnej rockovej kapely, čím navždy zmení ich životy. So svojou novou kapelou sa Dewey vydá bojovať do vysneného Súboja kapiel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (646)

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie se rozjíždí docela slibně, aby se potom naplnila nejhoršími schématy všeho druhu. Jack Black je sice schopný komediální herec, ale rozhodně nepatří k extratřídě typu Jima Careyho. Jeho projev se v průběhu celého filmu nemění – neustále přehrává a tím „rockuje“. To nejhorší nakonec – ve filmu je jen pár opravdu vtipných scén (ta, dle mého, nejlepší se objeví až v závěrečných titulcích). Podtženo, sečteno: slabota. Radši si pusťte nějakou dobrou rockovou desku ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Škola rocku" se sice odvíjí jako standardní "zdokonalovací film", tentokrát zasazený na upjatou elitní základní školu, ale právě že potvrzuje platnosti diváckosti této kategorie, když získává sympatie především díky castingu a režijnímu uchopení než prvoplánovým dojením emocí. Linklater pochopil, jaký nezřízený živel dostal k dispozici v Jacku Blackovi a tomu také přizpůsobuje snímání scén v dlooouhých záběrech, často jízdách, které Blackovu zběsile tajtrlíkující personu zasazují do jinak strnulého prostředí. Nicméně Blackův hrdina sice představuje chaotický středobod snímku, ale celek stojí na bedrech skvěle mimo schémata vybraných a vedených dětských představitelů. ()

Reklama

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Příjemná hudební komedie, na kterou můžete koukat s přáteli, rodinou nebo sám a vždycky Vás dokáže potěšit. Jack Black jako vždy výtečný a vyzdvihává jinak docela normální rodinný film do nezvyklého nadstandartu... Pokud máte rádi rockové staré hitovky, tak je to jen další důvod proč si film pustit... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mike White .. Tak jsem zavřel obě oči a také uší a dávám sem za čtyři. Rock jako takový opravdu není moje parketa, ale oceňuji zajímavý nápad, který sice vyústil do slabšího scénáře, jenž nenabízí desítky momentů k popukání, přesto nabídne příjemnou zábavu na podzimní večer. Jack Black, na jehož bedrech leží celá zátěž, předvádí perfektní výkon a ostatní, včetně dětí mu skvěle sekundují. Pro fanoušky daného hudebního žánru povinnost, pro ostatní „pouhá“ škola rocku se všemi klady či zápory, jenž k výuce patří.. 70%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jako první sem od Blacka viděl Tenacious D a pak až Školu rocku, ale i tak to byla pekelná jízda. A i když tenacious nasadilo vysokou laťku, tak škola rocku jí dokázala přinejmenším vyrovnat. Fakt neskutečná zábava a do toho naprosto bezkonkurenčně zábavnýho příběhu ještě Black rockuje jak to umí jen on a ty jeho taneční kreace sou neskutečně hustá záležitost. Dokonce se film vyvaroval i trapnýho konce, takže nemam prakricky nic co bych filmu vytknul, ani žádný hluchý místa to snad nemělo. No prostě totální masakr. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (27)

  • V čase 6:56 drží Dewey (Jack Black) v pravé ruce kytaru nahoře za hlavou, ale v dalším záběru ji má dole. (Iveet)
  • Gitara, na ktorú vo filme hrá Jack Black (Dewey Finn), je replikou inštrumentu hlavného gitaristu AC/DC Angusa Younga. (ČSFD)
  • Když parta odjíždí na koncert a Dewey (Jack Black) nastupuje do autobusu, jedná se o klasický školní autobus. Záběry z interiéru však odpovídají minibusu. (BisiJoker)

Související novinky

Rocková panda se vrací

Rocková panda se vrací

15.07.2008

Jack Black momentálně ruluje v kinech jako bojovná černobílá chlupatá koule (samozřejmě jen ve verzích bez dabingu) a brzy se po boku Bena Stillera a Roberta Downeye Jr. vrhne doprostřed akční… (více)

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama