Reklama

Reklama

Gitarista Dewey Fin (Jack Black). Srdcom rocker, bezmedzne uctieva myšlienky rockovej hudby a života okolo nej. So svojou záľubou skákať do publika a k 20-minútovým gitarovým sólam je rozhodnutý doviesť svoju kapelu k víťazstvu v Súboji kapiel. Namiesto toho ho však spoluhráči z kapely vyhodia. Zdrvený a bez peňazí sa Dewey poflakuje po byte. Potom, čo zdvihne telefón, ktorý je určený pre jeho spolubývajúceho Neda (Mike White), impulzívne prijíma prácu ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole. Tam sa stretáva s upätou riaditeľkou Mullinsovou (Joan Cusack), ktorá bedlivo kontroluje svoje vystupovanie a to isté vyžaduje od všetkých učiteľov. Zatiaľčo Dewey nemá ani tušenia ako vyučovať, vie ako vo svojich žiakoch vzbudiť dôveru. Keď si náhodou vypočuje hodinu hudobnej výchovy, rozhodne sa svojich žiakov, týchto mladých hudobných géniov, preformovať z klasického školského orchestra do hlučnej rockovej kapely, čím navždy zmení ich životy. So svojou novou kapelou sa Dewey vydá bojovať do vysneného Súboja kapiel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (646)

dobytek 

všechny recenze uživatele

To byla nějaká komedie pro děti od Disneyho nebo co? Stádo fakanů pod vedenim svýho ideologickýho vůdce (nechutně přehrávající Jack Black) vytvoří dětskou rockovou kapelu. Tomu se mam jako smát? Na začátku to vypadalo celkem slibně. Jack Black opět v roli zevlujícího asociála. Pro takový role on je jako stvořenej. Celkem zábavná byla i dvojice submisivní Mike White a dominantní Sarah Silverman. Ale potom najednou střih a dostáváme se někam do žánru neškodný rodinný komedie. Přemoudřelý dětičky, moralizování, poučování, cukrová vata, happy end. Skoro jsem uvažoval, že to hodim do odpadu, ale musim uznat, že asi tak prvních 15 minut se mi líbilo. O to větší zklamání ovšem přišlo z toho, co následovalo potom. Filmy se stádem fakanů v hlavní roli stojej vždycky za hovno. A navíc nemam rád rock. A taky mě hrozně sere, jak všichni rodinný typy v USA jezděj ve Volvech. Málem jsem vzal kladivo a šel vzteky rozflákat svou 960ku. Ale jelikož zrovna doma dělám menší rekonstrucki hajzlu, tak jako terapii jsem to kladivo použil na kachličky a pustil jsem si k tomu Rotterdam terror corps, abych zapomněl na ten příšerenej rock. 20% ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Mike White .. Tak jsem zavřel obě oči a také uší a dávám sem za čtyři. Rock jako takový opravdu není moje parketa, ale oceňuji zajímavý nápad, který sice vyústil do slabšího scénáře, jenž nenabízí desítky momentů k popukání, přesto nabídne příjemnou zábavu na podzimní večer. Jack Black, na jehož bedrech leží celá zátěž, předvádí perfektní výkon a ostatní, včetně dětí mu skvěle sekundují. Pro fanoušky daného hudebního žánru povinnost, pro ostatní „pouhá“ škola rocku se všemi klady či zápory, jenž k výuce patří.. 70%. ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Film který si hraje na převracení klišé, příčemž je sám používá k vlastnímu prospěchu nemůže být zase až tak špatný. Ovšem samotná premisa zde není využita až do dna a příběh značně pokulhává v mnoha ohledech. Jack Black nepatří mezi mé oblíbené herce, jeho výkon mu absolutně nevěřím. Prostě jsem jen viděl herce, který se snaží oslnit kamery a vůbec celý štáb, ovšem tyhle jeho kreace nemají šanci přistoupit až k divákovi. A ani scénář mu nevkládá do úst přilišné perly, ty dialogy byly opravdu strašné. O dětech se nemá ani smysl bavit. Tím největším kladem jsou pak - a to je nejdůležitější - samotné songy, které prostě šlapaly a měly páru, ale doma bych si je opravdu jen tak z trucu nepouštěl, jsou spíše skvělou pohonou jednotkou pro film. Jack Black zpívá opravdu velmi dobře, ale to jsem od něj čekal. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca kombinácia Rockovej muziky a vtipu. Obvykle filmy s detskými predstaviteľmi moc nemusím, ale Jack Black (na ktorom vidíte ako strašne si to užíva) s toho spravil zábavnú rockovú show, ktorú ja (ako fanúšik rockovej muziky) môžem. Bavil som sa kráľovsky aj po niekoľkom videní a kludne by som si dal aj pokračovanie. 80% - 4* ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem měl asi očekávání až moc vysoká, ale příliš mě tento film neoslovil. Jack Black se v této roli určitě pořádně vyřádil a užil si to, což je poznat. Navíc tato role mu vysloveně sedla. Ale co nesedlo mně, to byla dějová stránka filmu. Když to tak mám říct, tak ten film se neuvěřitelně táhl, aniž by nabídl jakýkoliv zajímavý děj. Minimálně polovina filmu byla o tom, jak Jack Black formuje dětskou kapelu. A po chvíli už mě to začínalo docela nudit. Čekal jsem od filmu rozhodně více, než to, co jsem dostal. Ale trochu to v mých očích zachránil ten konec, protože happy end se v tomto případě přece jen nekonal. Celkově však film vidím jako takové menší zklamání. Ale přece jen koukatelné to je, a jak už jsem napsal, vidět Jacka Blacka v tomto filmu je opravdu zážitek, role rockera mu fakt sedla a perfektně si to užíval. A snad i on je důvodem, proč dávám tři hvězdičky. Na vyšší hodnocení to určitě nebylo, protože tohle je skrz naskrz průměrná komedie, která si podle mne lepší hodnocení ani nezaslouží. Ale je možné, že fanoušky rocku to zaujme, u mne to však zůstalo za očekáváním. ()

Galerie (145)

Zajímavosti (27)

  • V Španielsku daboval Jacka Blacka (Dewey Finn) spevák a herec Dani Martín. Martín nemal žiadne skúsenosti s dabingom, ale vybrali ho, pretože v čase filmu bola jeho rocková skupina „El Canto de Loco“ veľkým hitom v Španielsku. Tento dabing je považovaný za jeden z najhorších dabingov, aké sa kedy v Španielsku vyrobili, a to práve kvôli Martinovi. (Weezy22)
  • Film měl být původně muzikálem. (HellFire)

Související novinky

Rocková panda se vrací

Rocková panda se vrací

15.07.2008

Jack Black momentálně ruluje v kinech jako bojovná černobílá chlupatá koule (samozřejmě jen ve verzích bez dabingu) a brzy se po boku Bena Stillera a Roberta Downeye Jr. vrhne doprostřed akční… (více)

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama