Reklama

Reklama

Gitarista Dewey Fin (Jack Black). Srdcom rocker, bezmedzne uctieva myšlienky rockovej hudby a života okolo nej. So svojou záľubou skákať do publika a k 20-minútovým gitarovým sólam je rozhodnutý doviesť svoju kapelu k víťazstvu v Súboji kapiel. Namiesto toho ho však spoluhráči z kapely vyhodia. Zdrvený a bez peňazí sa Dewey poflakuje po byte. Potom, čo zdvihne telefón, ktorý je určený pre jeho spolubývajúceho Neda (Mike White), impulzívne prijíma prácu ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole. Tam sa stretáva s upätou riaditeľkou Mullinsovou (Joan Cusack), ktorá bedlivo kontroluje svoje vystupovanie a to isté vyžaduje od všetkých učiteľov. Zatiaľčo Dewey nemá ani tušenia ako vyučovať, vie ako vo svojich žiakoch vzbudiť dôveru. Keď si náhodou vypočuje hodinu hudobnej výchovy, rozhodne sa svojich žiakov, týchto mladých hudobných géniov, preformovať z klasického školského orchestra do hlučnej rockovej kapely, čím navždy zmení ich životy. So svojou novou kapelou sa Dewey vydá bojovať do vysneného Súboja kapiel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (648)

Nin 

všechny recenze uživatele

V téhle dnes už klasické komedii si Jack Black svou roli maximálně užívá a není těžký si ji užívat s ním. Při jeho skotačení s děckama se divákovi může naskytnout i pohled do kouzla učitelské profese a hlavně je ve filmu zatraceně stylová rocková hudba. Na druhou stranu mě napodruhé překvapilo, že film není zase tak vtipný. Prostě v něm není zase tak moc dobrých vtipů. Příběh je hodně zručně napsaný a daří se tam efektivně zakomponovat spoustu postav (dospělých i dětských), ale bohužel jich je tolik, že nejen že nevyniknou, ale jsou také dost ploché. Celkově je ale School of Rock moc fajn feel-good film. (7/10) ()

golfista 

všechny recenze uživatele

K téhle muzice mám opradu vřelý vztah, ale .......... už jenom nápad, že se třída učí týdny rock a v celé tiché škole nikdo nic neslyší, je dost na hlavu :) A klasický příběh loosera s americkým "zmoudřením" rodičů nakonci jakbysmet. Jack Black to ale svým výkonem zachraňuje na celé čáře, takže je to nakonec koukatelný i pro starší diváky (i když kolem mě byly v kině samý děti :) ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca kombinácia Rockovej muziky a vtipu. Obvykle filmy s detskými predstaviteľmi moc nemusím, ale Jack Black (na ktorom vidíte ako strašne si to užíva) s toho spravil zábavnú rockovú show, ktorú ja (ako fanúšik rockovej muziky) môžem. Bavil som sa kráľovsky aj po niekoľkom videní a kludne by som si dal aj pokračovanie. 80% - 4* ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo chce co chce, Škola ro(c)ku je téměř typickou rodinnou komedií, jen je zabalená do atraktivního rockového hávu. Z tuctové roviny to zvedá Jack Black, který byl sice chvílemi až trapný, ale jde vidět, že si natáčení užíval plnými doušky a vyřádil se tu, no a samozřejmě vcelku originální myšlenka. Hudba, která ve filmu zazněla se mi líbila, stejně tak počáteční skládání skupiny, ale některé postavičky a scény byly vyloženě mimo (sál, vytleskávající Školu rocku, Pavouk valící do trapné a zoufalé ředitelky, Finův kámoš, atd.). Druhým zhlédnutím jsem se utvrdil v 3* hodnocení a také ve faktu, že tuhle komedii netřeba vidět znovu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dewey je tak trochu zkrachovalec. Založil rockovou kapelu, ze které ho další členové v jednotném hlasování vyhodili, v extázi skáče do publika, které ho nechytí a má přátele, kteří ho nenechají dospat, protože po něm neustále vyžadují peníze na nájem. Dewey je tak trochu lenoch, ale to nemění nic na tom, že poté, co zazvonil telefon s nabídkou učitelského záskoku pro spolubydlícího Neda (Mike White napsal mj. i scénář), nechá všeho a vrhne se po hlavě do profese, s kterou nemá žádné zkušenosti. Pak ale své žáky načapá při hodině hudební výchovy. Vkusný rockový snímek je plný vybroušených dialogů a jeho ambice stoupají s výkonem Jacka Blacka, který je skutečně fenomenální a roli si jaksepatří vychutnává. Velký podíl sehrává i výběr dětských postav, které takřka bez výjimek potěší. Vše to zajisté směřuje k očekávanému, ale díky Linklaterově režii je to o poznání příjemnější zážitek!! Slabší čtyři, poctivé tři.. tak si vyberte!! ()

Galerie (145)

Zajímavosti (27)

  • V ostatních třídách školy by se nemohlo vyučovat, aniž by nebyly rušeny třídou Deweyho (Jack Black). (BisiJoker)
  • Stará kapela Neda (Mike White) s názvem Maggotdeath je odkazem na známou metalovou legendu Megadeth. (don corleone)

Související novinky

Rocková panda se vrací

Rocková panda se vrací

15.07.2008

Jack Black momentálně ruluje v kinech jako bojovná černobílá chlupatá koule (samozřejmě jen ve verzích bez dabingu) a brzy se po boku Bena Stillera a Roberta Downeye Jr. vrhne doprostřed akční… (více)

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama