Reklama

Reklama

Gitarista Dewey Fin (Jack Black). Srdcom rocker, bezmedzne uctieva myšlienky rockovej hudby a života okolo nej. So svojou záľubou skákať do publika a k 20-minútovým gitarovým sólam je rozhodnutý doviesť svoju kapelu k víťazstvu v Súboji kapiel. Namiesto toho ho však spoluhráči z kapely vyhodia. Zdrvený a bez peňazí sa Dewey poflakuje po byte. Potom, čo zdvihne telefón, ktorý je určený pre jeho spolubývajúceho Neda (Mike White), impulzívne prijíma prácu ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole. Tam sa stretáva s upätou riaditeľkou Mullinsovou (Joan Cusack), ktorá bedlivo kontroluje svoje vystupovanie a to isté vyžaduje od všetkých učiteľov. Zatiaľčo Dewey nemá ani tušenia ako vyučovať, vie ako vo svojich žiakoch vzbudiť dôveru. Keď si náhodou vypočuje hodinu hudobnej výchovy, rozhodne sa svojich žiakov, týchto mladých hudobných géniov, preformovať z klasického školského orchestra do hlučnej rockovej kapely, čím navždy zmení ich životy. So svojou novou kapelou sa Dewey vydá bojovať do vysneného Súboja kapiel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (647)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pevně věřím, že snímek dovede okouzlit i lidi, kteří rocku absolutně neholdují. Vybraná hudba je luxusní. Jack Black hraje jako nikdy předtím. S jeho zápalem pro rock by dokázal strhnout na svoji stranu kohokoli. Šílený nápad vytvořit rockovou kapelu z dětí je zajímavý a netradiční. Mě Jack Black prostě bavil. Děti ho výborně doplňují. Smíchem jsem si sice neucvrkával, ale filmu vládne parádní a pohodová atmosféra, která mě zkrátka už na samém začátku pohltila a do konce snímku neopustila. Slabší 4 *. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Jako první sem od Blacka viděl Tenacious D a pak až Školu rocku, ale i tak to byla pekelná jízda. A i když tenacious nasadilo vysokou laťku, tak škola rocku jí dokázala přinejmenším vyrovnat. Fakt neskutečná zábava a do toho naprosto bezkonkurenčně zábavnýho příběhu ještě Black rockuje jak to umí jen on a ty jeho taneční kreace sou neskutečně hustá záležitost. Dokonce se film vyvaroval i trapnýho konce, takže nemam prakricky nic co bych filmu vytknul, ani žádný hluchý místa to snad nemělo. No prostě totální masakr. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Stoprocentně bezchybný Jack Black a parta skvěle vybraných dětí táhnou docela očekávatelně se vyvíjející komedii vpřed bez jediného zaváhání. Je radost se na to dívat, je radost poslouchat tu muziku, užil jsem si to všechno jako z první řady. A momentálně se mi nevybavuje žádný film, který by měl tak výborné závěrečné titulky. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, která jednou pobaví a na podruhé už to není žádná sláva. Velmi průměrné vtípky, které rychle ztratí na své údernosti a všichni herci okolo Jacka Blacka jako by nevěděli jak se tvářit a jak hrát. Jediný Jack Black se tu tváří jako opravdu komediálně zdatný herec a předvádí pár excelentních výstupů. Škoda, že Richard Linklater se nevěnuje raději kvalitnějším tématům než je takováhle rodinná komedie. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

LET THERE BE ROCK...Jan Amos Komenský v roce 2003 metal v holandské půdě radostí kozelce, protože konečně někdo po staletích pochopil, co chtěl říct svou zásadou Škola hrou. Kdo je ten génius? Jmenuje se Dewey Finn a je to prvotřídní rock- cvok. Tenhle povalečský loser podvůdkem chytne místo v prestižní škole pro cílevědomé dětičky, budoucí prezidenty Microsoftu, NASA a Zeměkoule. Zbytkem mozkových buněk pozná, že tahle nadaná robátka lze zneužít ve svatém jménu kytarových riffů a ACDC, a tajný projekt jménem "Rocková křížová výprava" může začít. Rock got no reason, rock got no rhyme...School of Rock anytime, i pro hluchoněmého Herodese. Největší koncetrace roztomilých třeštidel na metr čtvereční, vypalovačky z hrdla jedenáctiletých rockerů a medvídkovský Jack Black, který se pro tuhle roli /klišé, klišé, klišé/ narodil. 9/10 ()

Galerie (145)

Zajímavosti (27)

  • Když parta odjíždí na koncert a Dewey (Jack Black) nastupuje do autobusu, jedná se o klasický školní autobus. Záběry z interiéru však odpovídají minibusu. (BisiJoker)
  • V ostatních třídách školy by se nemohlo vyučovat, aniž by nebyly rušeny třídou Deweyho (Jack Black). (BisiJoker)

Související novinky

Rocková panda se vrací

Rocková panda se vrací

15.07.2008

Jack Black momentálně ruluje v kinech jako bojovná černobílá chlupatá koule (samozřejmě jen ve verzích bez dabingu) a brzy se po boku Bena Stillera a Roberta Downeye Jr. vrhne doprostřed akční… (více)

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama