Reklama

Reklama

Tichý nepřítel

  • USA The Devil's Own (více)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policista irského původu Tom O´Meara ve svém domě ubytuje na doporučení přítele mladého emigranta za Severního Irska Roryho Devaneye. Sympatický mladík si brzy získává srdce všech členů rodiny. Nikdo z nich přitom netuší, že Rory je brutální terorista, který má na svědomí přes dvě desítky lidských životů. Před vlastním osudem se člověk neschová ani v New Yorku. Po Rorym jdou brzy nejen agenti Britské tajné služby, kteří ho chtějí bez milosti zatknout. Rorymu se ale podaří uprchnout a při útěku je donucen zabít Tomova kolegu. Rozzuřený O´Meara odmítá pomoc FBI i Britské tajné služby a sám se vydává po Roryho stopě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

keoma26 

všechny recenze uživatele

Hrozně moc dlouho jsem se na tohle chystal a vyhýbal se tomu zároveň. Snažil jsem se k filmu stavět bez předsudků, spíš vstřícně, protože jsem si říkal, že z triumvirátu Pakula, Ford, Pitt přeci nemůže vzejít nic až tak špatnýho, ale ono to bohužel špatné opravdu je: hereckými výkony počínaje, kdy jsem nevěřil Pittovi teroristu ani Herrisonovi poldu, přes scénář, který se strašně vleče, až po celkovou atmosféru, která funguje jen na začátku, ve scénách z Belfastu... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Škoda, že mu nezůstala ty syrová syrovátka z irských scén po celej film. Jen co přijel do Ameriky, stal se z něj takovej nějakej hodňousek oholenej. Přesto jsem Bradu Pittovi jeho roli teroristy z IRA věřil a obzvlášť irskej přízvuk se mu povedl. Harisson Ford standardně standardní vzhledem k tomu, že to je typ role, které se mi zdají podobné těm, které v té době hrál. Scénáristicky posrané bylo to, že ho dali bydlet k policajtovi - to mohly vymyslet fakt jen nějaké choré hlavy a ve skutečnosti by nikdo nic takového neriskoval. Pak to tak nějak plyne a je to jakž takž chytlavé a pak je tady konec, kterej je takovej nijakej. A to je celej film. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Poněkud zdlouhavý snímek o irském teroristovi, americkém policistovi s irskými kořeny a jejich komplikovaném vztahu. Obsadit do hlavních rolí menší sympaťáky a kanóny, než jsou Harrison Ford a Brad Pitt, nejspíš by to film nevytáhl na 3*, ale že se bylo na koho koukat, jsem vcelku spokojená. Smekám klobouk zvláště před Fordem, ta jeho nudle u nosu při pláči byla sakra přesvědčivá. Akční pasáže docela ušly, ale tvůrci jich naordinovali jako jedu, romantická linka mě jako obvykle nebavila. Dalo se, ale mohlo to být lepší, mnohem lepší. 63% ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Zprvu to vypadalo na odvážný politický film s nečekaným obsazením (mladý Pitt jako terorista-noční můra milionu holčiček). Bohužel scénář je děsně blbý, režie rutinní a všední. No a herecké esa jaksi sami nevědí co mají hrát. Tichý nepřítel je film pro masové publikum, které má minimální znalosti o Severoirském problému (jenž sahá více jak století do minulosti). Film pro dětičky. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Další z takzvaných neutrálních snímků, který se tváří velice vážně a také rozebírá velmi vážnou situaci v Severním Irsku a s ním spojenou skupinu IRA. Bohužel, tento problém moc neznám a nevím, co je hlavní příčinou konfliktu, takže jsem se spíše soustředil na děj týkající se rodiny a jak do ní Irčan zapadne. Takové emoční melodrama s dojemným závěrem bylo z mého pohledu docela slušné, ale scény byly více či méně strohé a bez nápaditosti. Tak trochu jsem se nudil a místy mě to nebavilo. Celkově bych to shrnul do těch slušných 3* za výborný výkon Pitta a Forda a za to, že mám Irsko rád a hudba, která byla použita mne velice zaujala.. 65% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Brad Pitt chcel opustiť natáčanie filmu pre neustále prepisovanie scenára, pohrozili mu však žalobou na 62 miliónov amerických dolárov, a tak ho radšej dokončil. (beso74)

Reklama

Reklama