Reklama

Reklama

Tichý nepřítel

  • USA The Devil's Own (více)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policista irského původu Tom O´Meara ve svém domě ubytuje na doporučení přítele mladého emigranta za Severního Irska Roryho Devaneye. Sympatický mladík si brzy získává srdce všech členů rodiny. Nikdo z nich přitom netuší, že Rory je brutální terorista, který má na svědomí přes dvě desítky lidských životů. Před vlastním osudem se člověk neschová ani v New Yorku. Po Rorym jdou brzy nejen agenti Britské tajné služby, kteří ho chtějí bez milosti zatknout. Rorymu se ale podaří uprchnout a při útěku je donucen zabít Tomova kolegu. Rozzuřený O´Meara odmítá pomoc FBI i Britské tajné služby a sám se vydává po Roryho stopě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem se k tomu přes Forda, s tím, že to bude podobně laděný jako Uprchlík. Je to úplně jiný, dost se to táhne, Brad má naštěstí výbornou roli, která mu opět sedne jak hrnec na prdel, na Zadek, mám na mysli, a Harik v tom parádně sekunduje. Oba dokupy dávají smysl, a jak si tak ťapkaj dějem, dostávám pocit, že Tichý nepřítel je výborný film, snad trochu nedoceněný, každopádně dnes po asi 5x shlédnutí jsem oprávněn na závěr udělat závěr, že: Je to dost dobrý, bez keců doporučitelnej biják kterej má hloubku, děj, figury a styl. ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý film, kterému však jakoby cosi scházelo. Harrison Ford i Brad Pitt vypadají jako dobří Irové, Brad Pitt však trochu o něco víc. Obě hlavní postavy jsou kladné, což pro mě bylo příjemné překvapení. Čekal jsem vykreslení "dobrý policista vs. zlý terorista". Alan J. Pakula však naštěstí nemoralizuje. A tak nakonec jedinými lidmi, pro které je Rory Devaney terorista jsou britská a americká vláda. Rory alias Frankie totiž zabil 24 příslušníků britských okupačních složek, tudíž není terorista, ale bojovník za svobodu. Jen škoda, že se pojem "brutální terorista" dostal i do oficiální reklamy na film. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia by si mali uvedomiť, že posledná polhodinka filmy nezachraňuje, pretože keď divák od nudy v prvej časti filmu takmer zaspí, ku koncu sa častokrát ani nedostane. Čo nieje opäť vina hlavných predstaviteľov, pretože Pitt sa vo svojej psycho roli naozaj vyžíval a keby prišlo na poriadnu thrillerovú zápletku skôr, uvažoval by som aj o vyššom hodnotení. 60%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

IRA filmaře láká. A Harrison Ford zase tuhle irskou teroristickou organizaci. Ve Vysoké hře patriotů se nejprve stal terčem její pomsty, o pět let později se s ní zapletl v poněkud rozpačitém a roztahaném kousku, ve kterém irský terorista připravuje v dočasném americkém exilu krvavou akci. Výsledek je málo komplexní a dynamický, scénář zřejmě přepisovaný, nepomůže mu ani Ford, ani Pitt, který se znovu nezdráhal pustit do kontroverzní role. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Irsky extremista a clen radikalniho seskupeni IRA Rory (Brad Pitt) se vydava do USA dojednat koupi a prepravu zbrani hromadneho niceni. Je tajne ubytovan u nic netusicho policisty Toma (Harrison Ford). Situace se vymika kontrole a Rory je nucen jednat chladnokrevne, i pres skutecnost, ze si zalibil vsechny cleny Tomovy rodiny. Tom se na vlastni pest vydava po jeho stope po nalezu mrtvoly sveho partaka. Sympaticky hrajici dvojka hollywoodskych hvezd nema sanci udrzet napeti a pocatecni nasazeni po cele dve hodiny. Nenadchne ani neotravi. 55% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Brad Pitt chcel opustiť natáčanie filmu pre neustále prepisovanie scenára, pohrozili mu však žalobou na 62 miliónov amerických dolárov, a tak ho radšej dokončil. (beso74)
  • William Atherton mal pôvodne vo filme menšiu úlohu, tá však padla za obeť strihačovým nožniciam. V traileroch k tomuto filmu sa však jeho meno aj napriek tomu objavuje. (beso74)

Reklama

Reklama