Reklama

Reklama

Epizody(4)

Na neurochirurgickém oddělení prestižní dánské nemocnice jménem Království stále panuje zmatek. Spiritiska Singrid Drusse má plné ruce práce s vymítáním ďábla, švédský doktor Helmer má plné zuby Dánů a veškerých nespravedlivých obvinění a patolog Bondo má plná játra vzácného nádoru, který si nechal dobrovolně voperovat kvůli výzkumu. Studenti medicíny se mezitím více než studiem zabývají svým milostným životem a hazardem se sanitkami a Juditin čerstvě narozený chlapeček narůstá do znepokojivých rozměrů. Nezbývá nic jiného, než se připravit na vše, a to v dobrém i ve zlém. (KVIFF.TV)

(více)

Recenze (100)

Seabeast 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada unikátního Trierova seriálu je stejně tak napínavá a zajímavá jako ta první a vůbec za ni nezaostává. Naopak, prostředí nemocnice a postavy se mění k ještě větší absurditě! Veškerá racionalita je smetena ze stolu a precizně rozpitvána panem chirurgem Trierem. A ten bordel, co zbyde po operaci vám zaručeně klidné spaní nepřinese. Věčná škoda, že seriál končí otevřeně a kéž by v něm Trier pokračoval, protože nemá naprosto obdoby. Ať už jde o totální psycho atmosféru, hororový nádech, komické paralely a sociální kritiku. To vše a mnohem více tahle nemocnice skrývá. A proč jsou vlastně jen dvě řady? Protože si smrt vybrala jednoho z hlavních protagonistů jménem Ernst-Hugo Järegård (role Stig Helmera) bez kterého by nejspíš seriál ztratil veškerý smysl. Kdo ví, jestli se Trier k této temné poetice opět vrátí a scénáristickou kličkou vyřeší tuto svízelnou situaci, protože by to spousta jeho fandů jistě uvítala. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle uz bohuzel na kvalitu prvnich ctyr dilu nenavazalo. Ale stejne nechapu, proc je to vsude deleny na Kralovstvi 1 a 2, kdyz tady dily normalne pokracujou 5, 6, 7, a 8. Na prvni pohled je vse pri starym, dej okamzite navazuje na neuzavrenej konec z prvnich ctyr dilu a rozviji dal pribehy jednotlivejch postav, opet tu na konci kazdyho dilu je proslov Triera a opet tu jsou stejny atmosfericky uvodni titulky. Jenze tak nak je pryc skoro vsechna atmosfera. Sice tu jsou opet zajimavy a napinavy veci, takze clovek ma potrebu skouknout vsechny dily, ale az na par hodne atmosferickejch momentu tvurci vsadili na cernej az uchylnej humor, kterej tu je ted skoro neustale, cimz atmosfera hodne utrpela. Navic se tu dost casto hraje desne na dost neuveritelny nahody. Navic v poslednim dile se opet nic nevysvetli a i podle zaverecnyho Larsovo proslovu je patrny, ze byla planovana treti rada, kterou by to chtelo fakt akutne. Lepsi 4*. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále se jedná o skvělý seriál nabitý úžasným humorem. Mrzí mě ale, že téměř vymizelo napětí. Jinak si tu divák najde vše. Trier je známý ždímač emocí. V seriálu se obejvuje spoust skvělých a zajímavých postav, které jsou fantasticky zahrány brilatně vybranými herci, kteří hravě trumfnou své kolegy z amerických seriálů. A boží je také postava bratříčka slizce ztvárněna Udo Kierem. Třetí série by bodla. ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

....NA JINAK PEVNÉ MODERNÍ BUDOVĚ SE VŠAK ZAČÍNAJÍ OBJEVOVAT ZNÁMKY ÚNAVY... ŽÁDNÁ Z ŽIVÝCH BYTOSTÍ O TOM ZATÍM NEVÍ, ALE BRÁNA DO KRÁLOVSTVÍ SE ZAČÍNÁ ZNOVU OTEVÍRAT!...... /// Nejsem si jistej, co všechno bylo a nebylo myšleno vážně. Všechno se rozpadá, nikdo si toho nevšímá, přicházejí morbidity a neortodoxní filmařské představy, které znechutí hodně lidí. Všechno nabírá šílený směr, nikomu nic nepřipadá divný, jen Stig furt pičuje na Dány. Ovšem kolísavost zajímavosti děje nemůže vynahradit ani fakt, že v celý nemocnici má nejvíc rozumu zrůda, která se nedávno narodila a domů jde někdo (konečně) až v posledním díle - aspoň to teda tvrdí (ale je to retard). Nevadí? Ani to, že ZLÝ SE BUDOU SMÁT A DOBŘÍ PLAKAT? Já vím....Lars von Trier. Takže: POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ viz DOVĚTEK... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na slovo BELZEBUB odpovídám GRAND DUC (a taky Lucifer, Empereur, Satanachia...). 2.) Jsem Švéd s velmi vyvinutým smysl pro nenávist (Dánska). 3.) Chtěl bych ze svýho šéfa udělat zombíka po haiťansku. 4.) Neplave mi to. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

Rover 

všechny recenze uživatele

Zamiloval jsem se do Triera, zamiloval jsem se do Järegarda, do Rolffes; a nemá to nic společného s tím, do koho jsem zamilovaný :-) Riget mi přijde jako vrchol, který je nemožné překonat, jako cíl, kam všichni nesměle směřují, ale nikdy ho nemohou dosáhnout. Neznám jiný film/seriál, kde už přítomnost některých postav ve mě vyvolávala výbuchy smíchu. Věčná škoda, že projekt nebyl pro smrt hlavních představitelů dokončen a seriál tak skončil jaksi v plném proudu. Výtečné je i "řemeslné" zpracování Rigetu, kde se Trier představuje jako neskutečný perfekcionista až pedant. Což však nese své ovoce v podobě zážitku, na který se nezapomíná a který funguje i poněkolikáté. HUDBA Joachim Holbek - úvodní song je velmi působivý, mísí v sobě dramatické a komediální prvky. Ostatně jako hudba v celém seriálu - hraje si s klišé a rozvíjí je ad absurdum, čímž vzniká parodie na soundtrack, což je skvělé :-) ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama