Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

nash. 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý námět, víceméně slušně zpracovaný scénář, několik parádních akcí, zručně budované napětí, solidní polotemná atmosféra, několik skvělých momentů. Potud vše v pořádku. Jenže Affleck. "Nemá talent, nemá," konstatoval by Prácheňský a měl by pravdu. V tomto případě svým prkeným projevem dosáhl toho, že i když příběh, akce, vše bylo v pořádku, vše šlapalo a ani chvilku jsem se nenudil a opravdu mě hrdinovo zručné pátrání po vlastních stopách bavilo, nedokázal jsem v sobě nastartovat to pravé divácké nadšení, se kterým bych se do filmu doslova propadl a nechal se jím semlít. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Philip K. Dick ve své krátké povídce Paycheck opět zúročil své oblíbené téma - schopnost předvídat budoucnost a otázka, nakolik je toto předvídání důvěryhodné. Takže téměř to samé, jako Minority Report. Je neuvěřitelné, kolik nápadů se z tohoto motivu dá vytěžit. Zajímavé je, jak se na csfd liší hodnocení právě mezi těmito dvěma snímky. Proč má Paycheck pouhých 69%? Asi proto, že režisérem je John Woo, od kterého každý očekával divočejší akci a hlavně víc akce. Ale já jsem byl spokojen. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Když jsem zkoukl Next s Cagem (příjemné překvapení) a následně si četl komentáře, téměř každý ho srovnával s filmem Paycheck. Ale podívat se na něj..to byl fakt krok mimo. Cage má oproti Affleckovi charisma, Uma Thurman se do role vůbec nehodí a Aaron Eckhart že má hrát záporáka?! (souhlas s golfistou) Nemastnost, neslanost..nudnost. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// +samozřejmě literární předloha, originalní myšlenka s předměty, hudba -efekty mohly být lepší , hudba ještě dynamičtější, hlavní hrdina přesvědčivější a příběh lépe zpracován/// Trošku rozporuplnej dojem. Film stavý na výborné myšlence náhledu do budoucnosti a s tím spojené dopady na hlavního hrdinu, potažmo na celí svět. Originální povídku jsem nečetl, ale po zhlédnutí tohoto filmu, mě velmi láká. Samotný film je zpracován tak na půl cesty. Děj se postupně rozjiždí, avšak zpočátku jsem tak trošku tápal o co vlastně de. Obsazení se dá přestát, přesto se nezbavím dojmu, že takový Matt Damon (a vlastně i kdokoliv další) by byl charismatičtější. Celkově tedy, ne že by byl film špatný, ale pětihvězdičkovej trhák to rozhodně není./// Celkem 66%/// ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

V návalu sebemrskačství jsem sáhla po filmu s Affleckem, kterého ne že nesnáším, ale nepovažuji ho za talentovaného herce a nechápu jeho hnízdění na hvězdném hollywoodském Olympu. Ne, omluva se nekonala, Ben mě nepřesvědčil, opět použil jen několik málo svých naučených výrazů, které střídá stále dokola (údiv s otevřenou pusou, údiv se zavřenou pusou a zamračeným čelem, atd.) . Ale film jako takový mě drapl - i přes spoustu nesrovnalostí, ale je to sci-fi, takže to se dá prominout, když má film takový odpich. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • Ve zdánlivě náhodné číselné sekvenci na začátku se objeví jména všech členů štábu a všech předmětů z obálky. (HellFire)
  • V originální předloze Paycheck od Philipa K. Dicka si Jennings pošle naprosto jiné předměty, kterých je navíc jen 7. Byly to – šifrovací klíč, útržek jízdenky, stvrzenka k balíčku, kousek drátu, polovina pokrového žetonu, kousek zeleného oblečení a lístek na autobus. (HellFire)

Reklama

Reklama