Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príbeh je ako inak, viac ako geniálny a od prvého momentu je divák v presvedčení, že Philip K. Dick nesklamal. Záhada 20-tich predmetov je zaujímavá, rovnako ako Dickom načrtnutá budúcnosť, a divák očakáva minimálne rovnako zaujímavé rozuzlenie. Škoda len, že napätie a záhada príbehu končia zhruba po 30-tich minútach, kedy začne byť jasné, čo je pointou. Film zachraňuje hviezdne obsadenie a okrem Afflecka, je radosť sa dívať aj na Aarona Eckharta, ktorý podal asi najlepší herecký výkon. Uma Thurman ako vždy sexi a krásna a tak nemáte núdzu ani o ženskú postavičku. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý námět, víceméně slušně zpracovaný scénář, několik parádních akcí, zručně budované napětí, solidní polotemná atmosféra, několik skvělých momentů. Potud vše v pořádku. Jenže Affleck. "Nemá talent, nemá," konstatoval by Prácheňský a měl by pravdu. V tomto případě svým prkeným projevem dosáhl toho, že i když příběh, akce, vše bylo v pořádku, vše šlapalo a ani chvilku jsem se nenudil a opravdu mě hrdinovo zručné pátrání po vlastních stopách bavilo, nedokázal jsem v sobě nastartovat to pravé divácké nadšení, se kterým bych se do filmu doslova propadl a nechal se jím semlít. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Marná snaha - John Woo bude "tím" JOHNem WOOem jen když se vratí do Hongkongu a znovu naváže spolupráci s Chow Yun-Fatem. Kdybych totiž nevěděl, že Výplatu natočil právě on, v životě bych ji k němu nepřiřadil. Jeho nezaměnitelný styl je tu cítit jen a pouze díky oné holubici. Akční scény jsou zvládnuté s přehledem, ovšem k takovému olovem, střelným prachem a krví "vonícímu" peklu, jaké dokáže tenhle mistr akce rozpoutat, mají na míle daleko. Tím ale nechci Výplatu nijak shazovat. Je to dost dobře natočená a překvapivě i napsaná thrillerová oddechovka (sci-fi je to asi tak z jedné osminy - viz velmi nevýrazná vizuální stránka - pro daný žánr "docela" zásadní věc) ;-) s přijatelnými hereckými výkony (včetně Afflecka a Umy). Žádná absolutní bomba se určitě nekoná, ale dvouhodinová neurážející zábavička IMHO bezpochyby. 70 % ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Poctivé akčné scifíčko, ako má byť. Téma manipulácie (či ovplyvňovania) minulosti aj budúcnosti je pre mňa stále zaujímavá, ak je aspoň čiastočne originálne poňatá a musím povedať, že Výplata sa mi páčila viac než depresívny a megalomanský Cruisov Minority Report. Aj keď ani Výplata nie je žiadne veľdielo, aspoň sa na nič sa nehrá a jednoducho baví - akciou, zápletkou, hláškami (ironickými, heroickými aj "múdrymi")... ako to dnes v Hollywoode fičí. Priznám sa, že herecké umenie som podrobne nesledovala (nepovažovala som to za nutné, keďže nároky neboli vysoké) a nechcem sa k nemu zodpovedne vyjadrovať...no miestami mi Affleckov večne prekvapený výraz šiel na nervy, ale zdalo sa, že Aaron Eckhart si svojho slizúňa patrične užil a Colm Feore sa parádne hodil na poskoka s kamenným ksichtom (Koho mi to len pripomína??? Už viem! Poznáte herca Jonathana Banksa? Tak ten sa väčšinou tvári ako Colm Feore vo Výplate:-). ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ježiš co tohle jako bylo???Tohle že natočil John Woo???tak to měl zase jednou velkej úlet.Kde jsou ty časy kdy točil vynikající akčnáky ve stylu Tváří v tvář.Je toho škoda mohla z toho bejt skvělá akční podíváná ale nakonec z toho je podprůměrná sci-fi s podprůměrnými hereckými výkony.Prostě velké zklamání.Ani nevim proč dávám 2* ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • V knižnej predlohe je súčasťou stroja času aj mechanické rameno, s ktorým možno manipulovať v minulosti. Toto rameno sa však vo filme neobjavilo. (Greenpeacak)
  • Když Jennings (Ben Affleck) a Rachel (Uma Thurman) ujíždí na motorce v tunelu v čase 01:13:58, řekne jí, ať se skloní. Trubka urve policejnímu vozidlu majáky, avšak v následují scéně je auto opět má. Hned v další scéně už zase nejsou. (NutrixChelys)
  • Původně měla být Affleckova postava fanouškem New York Mets, ale Ben je ve skutečnosti velký fanda Boston Red Sox. Tak John Woo zaměnil tyto týmy ve scénáři. (Chatterer)

Reklama

Reklama