Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vinnetou, náčelník Apačů, je postřelen bělochy při pokusu o záchranu indiánského chlapce. Raněného jej nachází fotograf Napoleon Charbonneau a spolu s lidem Pajutů a Old Shatterhandem Vinnetua zachraňují. Později Vinnetua přepadne Tashunko Sapa, mladý Komanč, který se mu snaží ukrást koně. Vinnetou se stane jeho učitelem - takovým, jakým pro něho byl Starý Medvěd, jeho více než otec, kterého mu zabili před očima. (mibara)

(více)

Recenze (98)

kingik 

všechny recenze uživatele

Úzká svázanost s "mayovkami" vzala za své a je to dobře. Knížky byly stejně lepší. Najednou byl tady Vinnetou o pár desítek let starší, Old Shatterhand s panděrem a bojovné indiánské nedochůdče z kmene Komančů Tashunko Sapa. Poetika klasických dobrodružství byla v nenávratnu, ale Pierre Brice měl stále charisma, seriál se odvíjel v jiném a poněkud moderně-akčnějším duchu. 60% ()

anli 

všechny recenze uživatele

Seriál,který měl vzkřísit slavné hrdiny,ale vlastně je pohřbil.I když se na to tehdy koukali všichni(ono taky,co koukatelného se tehdy vysílalo),je to opravdu blábol prvního řádu a opravdu se k tomu Brice neměl propůjčovat,i když chápu,proč to udělal.S knihami to nemá společného nic,jsou tu dokonce zcela vymyšlené postavy a Old Shatterhand vypadá jak pivař na penzi-hrůza!!!Tohle fakt chtělo odvahu to natočit,navíc tu dobrodružství není prakticky žádné,o akci ani nemluvě a pořád se schůzuje o míru.Proto se tehdy o tomhle seriálu říkalo"Vinnetou-komunista".Za Pierra Bricea dávám 15% a rychle zapomeňme.P.S.Co by tomu říkal Karel May je snad každému jasné,i když to žádné prameny neuvádějí. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Filmy "Vinnetou" jsem jako dítě doslova zbožňovala, a když nám soudruzi předhodili v osmdesátých letech i seriál... jéééžiš, to byla nuda: Vinnetou nad hrobem, Old Shatterhand seriálem jednou projel kanoí (víckrát by toho pupkatého trapáka nikdo vidět ani nechtěl), do toho se motalo jakési mladé indiánské ucho s pitomým jménem, nezáživný děj... Ubohost. Kde asi soudruzi z Francie a Švýcarska udělali chybu??? 20% ()

wayne99 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, jak jsme s kamarádem celý natěšení sledovali první díl seriálu. Což o to, Vinnetou byl pořád +/- stejný, takže OK, ale s napětím jseme tak čekali, až se na plátně (vlastně TV obrazovce) objeví "nový" Old Shatterhand. Až asi v polovině prvního dílu konečně přicválal zarostlý týpek s pivním mozolem, potom otevřel klapačku a znuděně prohlásil: "co to tedy vyvádíte?" Vlastně ni nevím, jestli jsme potom ještě sledovali další díly, seriál sice (i kdby byl sbelepší) nemohl dosáhnout na popularitu filmových zpracování, ale tohle byl vážně tragádie, přes výběr herců, kteří se nažili Bricemu sekundovat, až po většinou nezáživný děj. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hrůza. Usínal jsem u tohoto seriálu asi dva měsíce. Začátek má docela solidně našlápnuto, jenomže s příchodem Tašunky se přestane cokoliv dít. Soud na konci je už jenom fraškou. Kdyby tvůrci zkusili do každého dílu nacpat jeden příběh, a jen volně je provázali namísto pokračování o ničem, dalo se z toho něco udělat. I když Olda je děsnej, dabing Fišera, Kopřivy (Sam Hawkins!), Ladislava Mrkvičky a Ferdinanda Krůty je fakt skvělej. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Kromě Pierre Brice, který si znovu zahrál legendárního Vinnetou, si roli Sama Hawkense zopakoval i Ralf Wolter. [Zdroj: karel-may.majerco.net] (mar48)
  • Tašunku ztělesnil student filozofie Eric Do Hieu, jehož matka byla Francouzka a otec Vietnamec. [Zdroj: karel-may.majerco.net] (mar48)
  • Hned na začátku bylo plánované, že jedna z hlavních postav bude i Vinnetouova sestra Nšo-či a bude ji hrát herečka Dunja Rajter, která už ztvárnila jinou roli v „mayovkách“ Vinnetou (1963) a Mezi supy (1964). Postava a ani herečka se však nakonec v tomto snímku neobjevila. [Zdroj: karel-may.majerco.net] (mar48)

Související novinky

Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou… (více)

Reklama

Reklama