Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vinnetou, náčelník Apačů, je postřelen bělochy při pokusu o záchranu indiánského chlapce. Raněného jej nachází fotograf Napoleon Charbonneau a spolu s lidem Pajutů a Old Shatterhandem Vinnetua zachraňují. Později Vinnetua přepadne Tashunko Sapa, mladý Komanč, který se mu snaží ukrást koně. Vinnetou se stane jeho učitelem - takovým, jakým pro něho byl Starý Medvěd, jeho více než otec, kterého mu zabili před očima. (mibara)

(více)

Recenze (98)

anli 

všechny recenze uživatele

Seriál,který měl vzkřísit slavné hrdiny,ale vlastně je pohřbil.I když se na to tehdy koukali všichni(ono taky,co koukatelného se tehdy vysílalo),je to opravdu blábol prvního řádu a opravdu se k tomu Brice neměl propůjčovat,i když chápu,proč to udělal.S knihami to nemá společného nic,jsou tu dokonce zcela vymyšlené postavy a Old Shatterhand vypadá jak pivař na penzi-hrůza!!!Tohle fakt chtělo odvahu to natočit,navíc tu dobrodružství není prakticky žádné,o akci ani nemluvě a pořád se schůzuje o míru.Proto se tehdy o tomhle seriálu říkalo"Vinnetou-komunista".Za Pierra Bricea dávám 15% a rychle zapomeňme.P.S.Co by tomu říkal Karel May je snad každému jasné,i když to žádné prameny neuvádějí. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hrůza. Usínal jsem u tohoto seriálu asi dva měsíce. Začátek má docela solidně našlápnuto, jenomže s příchodem Tašunky se přestane cokoliv dít. Soud na konci je už jenom fraškou. Kdyby tvůrci zkusili do každého dílu nacpat jeden příběh, a jen volně je provázali namísto pokračování o ničem, dalo se z toho něco udělat. I když Olda je děsnej, dabing Fišera, Kopřivy (Sam Hawkins!), Ladislava Mrkvičky a Ferdinanda Krůty je fakt skvělej. ()

Reklama

reccal 

všechny recenze uživatele

Old Shaterhand má fousy, pivní bříško a celkově je to pěknej pořez. A světe div se, i když tu mají mnozí hubu napříč, tak je to podle původní knižní předlohy, která fakt nevykreslovala vyrýsovaného atleta. Za něco stojí tak první dí, a sice když to Vinnetou konečně pořádně schytá... jenže neumře a tak nebetyčná nuda plná hubukřivících hlodů a dlouhých pohledů k horizontu nekončí. Tequilový boss Hawkins je jen karikaturní hřebíček do rakve. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Já vím, jako ty slavný bijáky z Jugošky to nebylo, ale pořád lepší než huba plná sazí. A navíc tomu docela škodí, že místo Plitvických jezer nám představují nějaké Dijonské lesy. Tam si lze Apače sotva představit. Do Francie Apačové ani žádní jiní indiáni moc nejezdí ani nejezdili. A hlavně diváci jsou na jugoslávské exteriery zvyklí a podle toho i soudí Vinnetoua natočeného jinde (přitom tam, kde se objeví záběry mexických lokací, je seriál mnohem reálnější). Pupkatý Old Shatterhand v podání Siegfrieda Rauche je ovšem výborný. Více odpovídá knižní předloze a je tak mnohem víc trapper, než vyšamponovaný Lex Barker. Není to samozřejmě úplně kvalitní podívaná, ale místní průměr hodnocení je možná až přehnaně kritický. Lze se snad domnívat, že mnozí mají předsudky vůči obstarožnímu Bricemu, krajině, vousům a pupku Old Shatterhanda a přirozené (nízké) mentality toho indiánského eléva Tašunky. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Že takřka vše s Pierrem Bricem v roli Vinnetoua je natočené jen na motivy románů K. Maye, je jasné každému čtenáři aspoň trochu zběhlému v díle tohoto autora. Ale natočit seriál, kde má Vinnetou zcela poraženeckou náladu a nechá si od darebáků vše líbit, to opravdu ne. Nebýt této velké závady, dal bych seriálu hvězdy dvě. Některé díly mají totiž atmosféru a jsou poměrně napínavé. Jiné jsou však na pokraji hvězdičky a odpadu. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Hned na začátku bylo plánované, že jedna z hlavních postav bude i Vinnetouova sestra Nšo-či a bude ji hrát herečka Dunja Rajter, která už ztvárnila jinou roli v „mayovkách“ Vinnetou (1963) a Mezi supy (1964). Postava a ani herečka se však nakonec v tomto snímku neobjevila. [Zdroj: karel-may.majerco.net] (mar48)
  • Tašunku ztělesnil student filozofie Eric Do Hieu, jehož matka byla Francouzka a otec Vietnamec. [Zdroj: karel-may.majerco.net] (mar48)
  • Osmdesátičlenný štáb, tvořen převážně z Mexičanů a Francouzů, byl během natáčení v Mexiku ubytován v hotelu Presidente. [Zdroj: karel-may.majerco.net] (mar48)

Související novinky

Pierre Brice 1929 - 2015

Pierre Brice 1929 - 2015

06.06.2015

Po těžké nemoci zemřel v pařížské nemocnici herec Pierre Brice. Představitel legendárního Vinnetoua pocházel ze šlechtické rodiny. Vystudoval herectví a v počátcích se živil jako zpěvák. Hereckou… (více)

Reklama

Reklama