Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový thriller ze současnosti od režiséra Sametových vrahů je příběhem policisty protikorupčního útvaru Tomáše Krásy, pro kterého není idea právního státu jen frází. Dvoudílný televizní film, který byl inspirován románem Václava Lásky, vychází z několika konkrétních kriminálních kauz, které nejsou dodnes právně dořešeny a jejichž pozadí je mnoha občanům neznámé. Míra drzosti jejich aktérů je úměrná výši zisku, ve filmu stejně jako ve skutečnosti. Odvážný policista a sebevědomá novinářka mají v rukou silné karty v podobě velmi podezřelé smlouvy a několika fotografií nezvyklé sestavy hráčů golfu kdesi v Jižní Africe. Proti nim ale stojí falešní hráči, rozhodnutí udělat cokoliv pro miliardovou výhru. Sledování a odposlechy jsou jen střípkem v mozaice jejich hráčské strategie. Je to jako v životě, kde není jisté, kdo koho sleduje a proč. Režisér J. Svoboda obsadil do hlavní role svého filmu R. Krajča, který se před časem vzdal filmového herectví a několik let nabídky na role ve filmu nepřijímal. Jeho partnerku v boji s korupcí hraje A. Fixová a v dalších, neméně výrazných a významných rolích se můžeme těšit kupříkladu na O. Vetchého, M. Donutila, T. Töpfera a řadu dalších hereckých osobností. Hlavním kameramanem filmu je V. Smutný. (Česká televize)

(více)

Recenze (146)

milwaukee 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý, smutný a obávám se, že bude ještě hůř. Držet hubu, držet krok a do ničeho se nesrat. Už začínám chápat, proč v určitém období naší slavné demokracie, poměrně dost policistů páchalo takové zvláštní sebevraždy. A o armádních zakázkách taky něco vím, ale raději nebudu pokračovat, abych neskončil jako Krajčo, který to zahrál parádně ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Richard Krajčo jako neúplatný policista, který jde proti všemocnému zkorumpovanému systému. Začnu tedy pozitivy - technicky dobré, fajn temná atmosféra, výborné obsazení, vyprávěno svižně a napínavě. Kriminalista jako jeden jediný čestný proti všem - sorry tomu jsem vůbec neuvěřil, neuvěřil jsem tomu, že celá česká policie jde po krku jednomu borcovi, který kazí jednu velkou cinknutou zakázku s nasazením sci-fi technologie, jako kdyby pašoval plutonium pro Irán. Asi jsem alergický na vidění světa, jak jaké je to tady beznadějné Palermo/ Matrix , jednak mám pocit, že v divokých devadesátkách to bylo divočejší ( včetně mrtvol ) a po miléniu, kdy byli na vrcholu lobisti, z kterých se stali miliardáři je dnešní doba z hlediska korupce ještě zlatá ( čemuž pomáhá, že tomu tady šéfuje jenom jeden boss a ten vytváří trochu jiný druh problémů než obálky pod stolem) a není to tady jako v Bulharsku, nedejbože Rusku. Režisér Svoboda umí kvalitní věci a tento tv film není špatný, ale jestli si na něco vzpomenu z tohoto díla za týden, tak jen na hysterického Vetchého, oblíbenkyni Ha Than jako thajskou masérku a Annu Fixovou alias Moniku Farskou z Ulice ve sprše. Nic víc. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Spletitý děj vyžadující stoprocentní pozornost pamatujeme už v případě Sametových vrahů. Stejný tvůrce, podobně odvážné téma. Režisér a scénárista Jiří Svoboda znovu skočil tam, kde se z českých tvůrců odváží skákat málokdo. Dvoudílný televizní film vychází z několika konkrétních kriminálních kauz, kdy součástí korupčního spiknutí je tady snad každý. Nejen politici, ale i policisté. A to je asi ten největší problém. Prostě prachy vládnou a nikdo nejede podle pravidel. Všichni kradou a lžou a všichni jsme sledovaní a odposlouchávaní, takže bych se měl vlastně obávat, co jsem to dnes vykládal nad poledním meníčkem. Ta neporazitelnost a zlotřilost systému je až za hranou. Akce naopak představuje solidní řemeslo, až na výjimky a úsměvné úlety (kolaps sekretářky v podezřelé firmě) jsou herci v čele s Richardem Krajčem velmi slušní. Jen ty důležité důkazy dostává hoch krapet na stříbrném podnose. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Mnohdy jsem dost tápal, o čem tahle politicky chaotická jízda má být a nebýt zvučného obsazení a pár silných momentů. tak už teď, téměř měsíc po zhlédnutí, netuším, co bylo hlavním motorem filmu. Asi by bylo třeba vidět film pro lepší pochopení znovu, na to ale už nehodlám ztrácet čas, jež je možno věnovat povedenějším snímkům. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

1. DÍL: V těchto filmech je zvláštní několik věcí, vymyšlené politické strany, vymyšlené korupční nitky, kriminální ESA a hromady kyber nesmyslů a IT vymožeností, které v dnešní době neexistují nebo rozhodně ne tak v hojné míře. Když vidíte po městech všude 4K kamery, každá dispečerka umí sosat IP adresy z obyčejného emailu, velký bratr vidí i to co máte v peněžence na 100m? Svět IT jde dopředu, vše je možné, ale musí se to umět, musí to někdo zaplatit a rozhodně to není všude tak běžné. Jako člověka co v IT dělá léta mě tohle akorát naštve, protože si to pak lidé nezasvěcení myslí. Po 1h, pěkná pohádka. To s těmi mobily je komedie. A ta zásahovka? Celé je to taková "A takhle to je lidi". 2. DÍL: Začátek trochu lepší, ale může mi někdo vysvětlit proč pokaždé, když někam jsou mají s sebou zásahovku, která div nemlátí sekretářky u podezřelé osoby? BIS je něco jako Saruman? Všechno vidí, všude má posluhovače. Ty kamery všude mě neskutečně štvou!!! Krajčo prostě na takové role není. Celé prostě uff. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (9)

  • Autor předlohy, románu „Advokát“, Václav Láska, od 18 let pracoval v řadách Policie ČR. Začínal jako řadový policista na obvodním oddělení. Později pracoval jako asistent vyšetřovatele a posléze vyšetřovatel na Krajském úřadu vyšetřování se specializací na hospodářskou kriminalitu. V roce 1999 nastoupil na Úřad finanční kriminality a ochrany státu (ÚFKOS), kde vedl vyšetřování související s IPB a s Harvardskými fondy. Po zániku ÚFKOS v roce 2003 opustil řady policie a krátce pracoval v oblasti ekonomického poradenství. Od roku 2004 se věnoval právní praxi v advokátní kanceláři. V roce 2014 úspěšně kandidoval do Senátu PČR. V roce 2020 mu byla vydána nová kniha „Senátor“, která je pokračováním osudů Tomáše Krásy z románu „Advokát“ a opět řeší problémy ve vysokých politických kruzích. (bearmeedek)
  • „Dal Vám tchán na cestu minci pod jazyk jako odměnu pro převozníka přes řeku Léthé?“ ptá se profesor Abrahám (Jiří Oberfalzer) policisty Krásy (Richard Krajčo). Převozník Charón ovšem převážel zemřelé přes řeku Styx, poté mrtvé duše doputovaly k řece zapomnění Léthé, z níž se napily a zapomněly na svou pozemskou pouť. (ČSFD)
  • Jako inspirace k thrillerové minisérii Vysoká hra posloužily zkušenosti reálného policisty Václava Lásky, který byl součástí elitního vyšetřovacího útvaru a na základě své praxe napsal román. [Zdroj: Extra.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama