Reklama

Reklama

V pasti - Série 1

(série)
Island / Německo, 2016, 8 h 37 min (Minutáž: 51–54 min)

Hrají:

Ilmur Kristjánsdóttir, Ingvar Sigurðsson, Ólafur Darri Ólafsson, Nína Dögg Filippusdóttir, Baltasar Breki Samper, Þorsteinn Bachmann, Bjarne Henriksen (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Recenze (37)

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doposud největší islandská produkce v podobě kriminálky Trapped se určitě může chlubit vysokou kvalitou a drží tak krok s nejlepšími kriminálkami svých severských bratříčků. Výhodou je jistě i prostředí a atmosféra islandského fjordu, která zároveň přináší originalitu do jinak stereotypních severských kriminálek. Velkou výtku mám ale ke scénáři, kde je pár věcí nedotažených do konce. Spojnice mezi dějem totiž občas nejsou spojené logickými souvislostmi či kriminálním vyšetřováním, nýbrž prachsprostou náhodou, což považuji za obyčejný "lazy writting". Druhá série ale mě ale určitě nemine a se seriálem vydržím i nadále. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rád bych teď napsal komentář za celý seriál, ale nemůžu. Podle všeho bude brzy druhá řada a já jsem zvědavý, jestli se povede stejně dobře, jako se povedla první, resp. asi původně zamýšlený samostatný seriál. Severské detektivky teď mají žně a tahle se na této vlně veze. Za mě se povedla, přes to městečko jsem na Island přijel a odjel. Díky tomuto malému prostoru dostává děj zcela jiné rozměry. Herci pro role vybráni skvěle. Krom toho konec nebyl jednoznačný, navzdory vyřešení případu zůstalo spousta nezacelených šrámů, co se musí dořešit. Což je podle mě lepší konec, než když hlavní hrdina bere vše. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

solidní detektivka,která sice nijak extra nevybočuje ze severského standardu,nicméně se jí naplno daří využít neokoukaného prostředí,správně zamotaného a skoro až do posledního dílu neprůhledného děje a dobrých postav.Místní police,která nemá prakticky žádné zkušenosti a rozhodně to nejsou žádní supermani se s novou "výzvou" pere statečně.Bylo navíc osvěžující vidět Olafura Darri Olaffsona v čistě kladné a civilní roli...80% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Muzika může být skvělá, výprava může být s kamerou a sceneriemi dokonalá a skvěle atmosférická. Můžete mít hodně. Ale pokud nemáte jednoduše příběh, tak se moc daleko nedostanete. Není to tak nějak všechno. Kdybych se chtěl dívat na hezkou přírodu zapnu si novější Zázračnou planetu. Jakoby samozřejmě, on zde příběh byl. Ale pro mne to spíše bylo plácání se od ničeho k dalšímu ničemu, co pro mne vedlo k jednomu z nejzdlouhavějších zážitků mezi seriály za poslední dobu. Už první díl mne nijak neoslovil a poté, když se příběh ani nijak nikam nedostával, tak mi bylo jasné, že skákat radostí asi nebudu. Ať už za tím můžou stát jakákoliv jména, tak i přesto mi stále připadá, že jakákoliv produkce z Islandu je pro mne kupodivu fatální. A to v tom smyslu, že mi to nepřináší žádný zážitek ani zdaleka. Spíše bych to nazval otravnou a brutální nudou. Zde zcela jasně promlouvá subjektivita, jak jinak, jako vždycky. Ale nic to nemění na faktu, že pro mne tato událost byla politováníhodná. Druhá série je odložena s tím, že není na Netflixu. Až bude... dám tomu novou a druhou šanci. Ale nevstupuji do toho s nadšením. Spíše s odporem, že i Georg Simon Ohm se obrací v hrobě. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezónu jsem si až nečekaně užil. Zpočátku jsem si ani nemyslel, že se u tohoto seriálu budu bavit až tak skvěle, ale tvůrci udělali všechno správně. Bylo moc fajn, že se nesoustředili jen na samotné vyšetřování, ale velkou měrou se věnovali i tomu, co motivovalo jednání jednotlivých postav, případně i jejich rodinnému zázemí. Námět i zpracování mě potěšily velice velmi a korunu všemu nasadilo i herecké obsazení, zvlášť Ólafur Darri Ólafsson a Ilmur Kristjándóttir mě svými výkony přímo nadchli. Moc dobře jsem se bavil a těším se na druhou řadu. ()

Galerie (206)

Zajímavosti (2)

  • Tělo, které se našlo v přístavu, rozřezávají na paletách s logy Českých drah. (Sicilius)
  • V epizodě zpracovává starý Guðmundur (Sigurður Karlsson) ulovenou zvěřinu zavěšenou na československém traktoru ZETOR 7745 (vyráběném od roku 1986). (Michalechal)

Reklama

Reklama