Reklama

Reklama

Vánoční koleda

(seriál)
  • Velká Británie A Christmas Carol
všechny plakáty
Trailer

Epizody(3)

Obsahy(1)

Zahořklý stařec Ebenezer Skruž opovrhuje vánočními svátky. V průběhu Štědrého večera jej navštíví tři duchové, aby mu ukázali jeho minulost, současnost i budoucnost v tomto originálním pojetí kultovní klasiky Charlese Dickense... Seriál "Vánoční koleda" je originální adaptací kultovní vánoční klasiky Charlese Dickense z dílny Stevena Knighta. Původní film je mrazivou sondou do temných zákoutí duše Ebenezera Skruže. V ponurém moderním pojetí, které se odehrává na sklonku 18. století, se kromě oblíbeného Ebenezera Skruže, Jacoba Marleyho, duchů Vánoc minulých, přítomných a budoucích i rodiny Cratchitovy představuje také řada zcela nových postav. Neotřelé ztvárnění klasické povídky, které nabízí současnou interpretaci nadčasového příběhu, se noří hluboko do nitra bezcitného a chamtivého muže a odhaluje jej v dosud nevídaném světle. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Mangano k tomuto seriálu (4)

Vánoční koleda (2019) 

Tvůrci se poněkud nechali unést vlastní fantazií a předvedli něco, co mělo inovativní a zajímavý začátek, nudný průběh a otřesný konec. To vše oproti předloze dějově rozvinutější, logičtější, propracovanější, ale ani náhodou lepší nebo alespoň podobně dobré. ()

Epizoda 1 (2019) (E01) 

Zajímavé. I přes tak rázný zásah do předlohy mi to evidentně nevadí. Tohle je kompletně jiný příběh, ale s absencí jakéhokoli negativního smyslu slova. Není to překopané, nýbrž větší, propracovanější, děj je rozvinutější, logičtější, už to není pohádka. Sahat na Dickense patrně stojí spustu odvahy a je to krok na vratkou lávku, jsem zvědavý, s čím příjdou autoři v dalších dílech... ()

Epizoda 2 (2019) (E02) 

Tvůrci s druhou epizodou už zašli příliš daleko. Oceňuji jejich kreativitu, ale tento Glumo-Gandalf již s "Vánoční koledou" nemá nic společného. Nicméně jako u samostatně se odvíjejícího příběhu je na tom stále něco zajímavého. ()

Epizoda 3 (2019) (E03) 

Konec nejlogičtější ze všech a nejhorší ze všech. ()

Reklama

Reklama