Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (304)

Master19 

všechny recenze uživatele

Objektivně to asi na ty tři hvězdy nemá, ale potěšily mě ty vtípky v druhém plánu, které mám tak rád v již několikrát zmiňovaných Bláznivých střelách apod. David Novotný to ustál a ostatní dobře přihrávají. Jedním z nejlepších momentů je když svědkyně namaluje podezřelého v kubistickém stylu, to mě sejmulo. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Jasně, není to dokonalé a často to spíš opisuje než skládá poctu, ale už dlouho jsem neměl u české komedie pocit lehkosti, dobrého tempa a hlavně vtipu. Kadence je fakt vysoká, takže si můžou dovolit trefovat 2 z 5. Určitě to hodnocení přehráním, protože nejvíc cením, že někdo v Čechách šel naplno do žánru a nevybral si rom-kom, tragikomedii nebo historii a nevyšla z toho sračka... 65% ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Snaživý, přesto ve výsledku velmi chabý pokus o domácí parodii policejních kriminálek. Vtipů jsou tam (po vzoru filmů od ZAZ) stovky (jejich řetězení je téměř nepřetržité), za zmínku ale stojí přinejlepším každý padesátý. Naprostá většina z nich je zcela banální, některé jsou zase zoufale vykradené odjinud (hlavně z Připoutejte se, prosím). Je velmi smutné sledovat jindy skvělé herce, jak se (většinou neúspěšně) snaží utáhnout nedopečené, často vyloženě špatné vymyšlené a zrealizované gagy. Další důkaz toho, že natočit opravdu vtipnou komedii není žádná legrace. 30 % ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nízké hodnocení chápu, protože komedie by měla mít smysl, obsah, příběh, řemeslo, vkus a humor. Crazy humorem se tvůrci trefili do mého a zasmál jsem se opravdu mnohokrát. Nemyslím tedy dětinské vtípky jako Sladká-Kozinová. Zde jde o žánr parodie a ten by měl mít přesný stanovený předmět výsměchu a vlastní styl. Ale zde si film, který šel v našich kinech jen slovy tvůrců „utahuje z krimiseriálů, kterých jsou plné obrazovky“. Vzorů filmu je více, ale převažuje Policejní akademie. To je myslím další důvod zdejšího nízkého hodnocení filmu, protože Policejní akademie měla dostatek akce, ale zde  v Případu mrtvého nebožtíka je jen jedna autonehoda a tu ještě ani nevidíme. Ale výborná je herecká sestava. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Není to nic pro lidi opovrhujícími Kameňáky a Troškou. Uznávám, že fóry jsou občas trapné, ale když se sejde správná konstelace nálady a chutí na parodii, smála jsem se od začátku do konce. Nicméně trapnost a přehánění k parodii patří, protože si utahuje z fandomu a jeho náboženství. A pokud to hodnotí hateři českého filmu jako takového, mohu vás ujistit, že americké nebo britské parodie taky zrovna nehýří inteligentním humorem od začátku do konce. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • „Každý večer spotřebují televize desítky mrtvol, aby uspokojily své diváky. Uvědomil jsem si, že lidé jsou zahlceni kriminálkami na každém kroku a že přišel čas si z toho udělat trochu legraci,“ uvedl režisér a producent Miloslav Šmídmajer. (SONY_)
  • Mezi závěrečnými titulky běží ještě jedna scéna. (SONY_)

Reklama

Reklama