Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (304)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Čeští filmaři často točí parodie, ale je fajn, když o tom taky pro jednou ví. A Případ mrtvého nebožtíka mě po zvyknutí si na totálně blbé fóry dalo rozpomenout na tvorbu bratrů Zuckerových a jejich Bláznivých střel..a velmi dobře jsem se bavil, pokráčko si rád dám. Pokud ovšem vznikne, jelikož Češi mají rádi evidentně jenom rom-comy. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Proč bych se nepobavil, navíc, když má film velice kvalitní obsazení? Jenže v průběhu sledování mi všech těch herců bylo až líto. Myslím si, že se stali obětmi koronavirové krize, která divadelní umělce nenechá vydělat si na živobytí. To pak člověk vezme opravdu všechno a ani se mu nedivím. Je také možné, že při čtení scénáře člověk nemusel mít pocit, že se nakonec bude jednat o opravdu zoufalý a směšný počin. Já bych tady toto srovnal s "Kameňákem", u kterého všichni tak nějak předpokládali, že nepůjde o nějakou filmovou kvalitu. A ani si na to nikdo nehrál. Jenže v tomto případě si skutečně někteří (a nejen diváci) myslí, že jde o kvalitní parodii kriminálních filmů. Některé scény byly až trapné, jakoby natočené dětmi k příležitosti každoroční školní akademie, aby rodiče viděli, jak jsou jejich děti šikovné a kreativní. Ano, tam bych to bral. Ale u herců, co už mají nějaké jméno? Neříkám ale, že jsem se u některých pasáží nepobavil. Natočit to dvanáctileté děti, řeknu roztomilé. 38 %. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Miroslav Šmídmajer se rozhodl za mocné podpory TV Nova zareagovat šestadvacet let po premiéře třetí bláznivé střely svou verzí již viděného. Do filmu byla obsazena řada kvalitních i nekvalitních herců, došlo i na neherce a výsledek tomu odpovídal. Za běžných okolností bych tuhle záležitost hbitě zodpadoval, ale dvakrát jsem se proti své vůli zasmál a Hana Vagnerová byla jako zlý polda výborná, takže jsem tam ten jeden kousek fláknul. Jako celek to ale byla těžká bída a jasná ztráta času. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Že by první česká parodie moderního střihu? Sice to působí jako jakýkoliv film Leslieho Nielsena, když mu od Bláznivé střely trošku docházel dech...a scénáristi. Ale na druhou stranu, to je pořád docela dobrá vizitka. Nečekal jsem to, ale místy jsem se fakt příjemně pobavil. Není od věci koukat na film, který je absurdní takovou tou klasickou českou formou, která je většinou špatná (rodinný pouta, ordinace atd.), ale zároveň má takovej ten nádech skutečnosti, že o to mu přesně šlo a tak si nehraje na něco, co není. Fajn relax, kecal bych, kdybych tvrdil, že jsem se u něj nezasmál. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po traileru jsem očekával extrémní průser,který půjde ve stopách Kameňáků (v tom "lepším" případě) a i když to tak plus mínus je,já jsem se překvapivě dobře bavil a po náročném dni mi tahle nenáročná a věru primitivní zábava sedla.Je tady vidět inspirace Bláznivými střelami a i když ne všechno se povedlo je to po dlouhé době česká komedie/parodie,kterou bych klidně časem viděl znova...60% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • „Krimikomedie Případ mrtvého nebožtíka si příliš nezakládá na vizuální ani zvukové extravaganci, ale vzhledem k tomu, že jsme točili na smetišti i ve vepříně, bude nejspíše útočit hlavně na čich,“ uvedl David Novotný. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno