Reklama

Reklama

Thajský mistr Tong Pom se nesmíří s porážkou a brutálně zavraždí mladého šampióna Kurta Sloana. Příběh pokračuje po několika letech. V tělocvičně, kterou vede, učí Kurtův mladší bratr David mladé bojovníky zápasit. Nejlepším žákem je Brian, ctižádostivý, nevyzrálý talent, přímo posedle toužící se prosadit. Dá se zlákat dohazovačem sportovců Maciahou, pracujícím pro thajskou organizaci. Vlastní ji Sangha, otec zabijáka Tong Poa. Mezitím vyhledá Davida starý mistr Xian. Jako učitel odevzdá mladíkovi finesy bojové dokonalosti. Nicméně zákeřný Tong Po zlikviduje i nadějného Briana. Ačkoliv Xian a jeho žák neuznávají filozofii pomsty, vyzývá dospělý adept bojového umění thajského vládce k boji na život a na smrt... (Intersonic)

(více)

Recenze (101)

Jan.S.Harold 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na tomhle filmu je ten geniální českej dabing. Odhlížím teď od toho, že Kouďáka dabuje Trávníček a slavný thajský bojovník se asi menuje Kung Pao, ale ta scéna v šatně, jak je tam strašlivě namachrovanej bijec, trenér se ho zeptá: "Jak se cejtíš?" a von ukáže pár úderů a namachrovaně řekne, v originále pravděpodobně: "Bad, really really bad!" a dělá drsňáckej ksicht a gesta. Dabing: "Špatně. Hodně hodně špatně..." Trololo! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je tenhle díl velmi podhodnocený. Van Damma tu nemáme, jedničku to nepřekoná, ale přesto bylo tohle skvělé rodinné drama. Sasha Mitchell je skvělý nástupce Van Damma. Má to příběh, dokonalý soudtrack. Ve filmu mi trošku vadilo, že Zien Davida trénoval ne tak zostra a že Mitchell Tong Poa porazil bez nějakého velkého výcviku. Přesto se mi film hodně líbil. Hodnotím 87% = **** PS: Nooo po letech dnes v roce 2020 když film vidím opakovaně, tak musím uznat, že na nějakou objektivitu seru, je to to nejskvělejší rodinné, sportovní drama s hlavním, skromným hrdinou Davidem Sloanem, jaký jsem kdy viděl, plný počet hvězd je zde určitě na místě!!!! :) ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak zatímco "vandammovská" jednička ode mě dostala tři hvězdy jen z nostalgie, tady dávám sice dvě, ale zasloužené. Ano, je to hovadina, ale právě ve srovnání s první částí jasně vede sice trapně patetickým, klišovitým a zkopírovaným ( Rocky jak vyšitej) příběhem,ale pořád je to příběh a ne jakási kaše s orlem bělohlavým. Saša alias Cody sice nemá svaly ani čáry, ale za to mu nechybí jeho charakteristický krok pořádného kolébajícího se "kauboje" a má o jeden výrazový prostředek víc než Jean-Claude , slovy dva, a to se cení. Horší už to bylo s choreografií soubojů, Van Damme se svým provazem je určitě pohlednější .Dvojka je tedy v mezích svých možností koukatelnou a slušnou béčkovou záležitostí. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Jediné čemu Mitchell jako nástupce Van Damma tvrdě nakopal, byla bohužel kvalita. Historka je tak mizerná až je skoro komická, toté platí o hereckých výkonech a ani ty souboje za moc nestály. Doufám, že v dalším dílě někdo zabije Mitchella a před kameru nastoupí nějaký další bratr Sloan, a dá si přitom záležet, aby nedopadl stejně jako Kickoboxer 2. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Sasha Mitchell ako náhrada JCVD je dosť zlý nápad, už len kvôli tomu mladému (neskúsenému) veku, celkovej charizme ani nehovorím. Ako Cody výborný, ale ako ďalší z bratov Sloanovcov ee-ee. Koľko bratov do pekla JCVD vôbec má, a všetci mrú rukou Tong Po-a, ešte aj vnučka thajského majstra - scenárista to akosi nezvládal. Keby aspoň súboje boli na úrovni prvého filmu, lenže tie končia vždy prirýchlo. Samozrejme potešilo aspoň pár hereckých stálic ako Tagawa, Boyle či opätovné obsadenie herca Tong Po-a. Celkove to nie až tak zlé ako tunajšie hodnotenie, ale prvému filmu (klasike žánru) siaha iba po kolená. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Cary-Hiroyuki Tagawa, Michel Qissi a Vincent Klyn tvoří ve filmu thajské trio. Z Asie však přitom pochází jen Tagawa. (Lajty)
  • Ve flashbacku, kdy Sanga (Cary-Hiroyuki Tagawa) vypráví příběh o tom, co následovalo po porážce Tong Poa (Michel Qissi) Kurtem Sloanem (Emmanuel Kervyn), je v horní části obrazovky možné spatřit vodní dělo, které vytvořilo umělý déšť. (Lajty)

Reklama

Reklama