Reklama

Reklama

Thajský mistr Tong Pom se nesmíří s porážkou a brutálně zavraždí mladého šampióna Kurta Sloana. Příběh pokračuje po několika letech. V tělocvičně, kterou vede, učí Kurtův mladší bratr David mladé bojovníky zápasit. Nejlepším žákem je Brian, ctižádostivý, nevyzrálý talent, přímo posedle toužící se prosadit. Dá se zlákat dohazovačem sportovců Maciahou, pracujícím pro thajskou organizaci. Vlastní ji Sangha, otec zabijáka Tong Poa. Mezitím vyhledá Davida starý mistr Xian. Jako učitel odevzdá mladíkovi finesy bojové dokonalosti. Nicméně zákeřný Tong Po zlikviduje i nadějného Briana. Ačkoliv Xian a jeho žák neuznávají filozofii pomsty, vyzývá dospělý adept bojového umění thajského vládce k boji na život a na smrt... (Intersonic)

(více)

Recenze (101)

gezko odpad!

všechny recenze uživatele

Chudák Tong-po. Zase sa na konci nechal zmlátiť do bezvedomia. No čo je to za život. Najskôr Van Dame, teraz čéče Cody. Cssss. Tak tupý film som teda dávno nevidel. Chýba tomu svižnosť, ladnosť a hlavne Jean Claude. A to vysvetlenie, že po víťaznom súboji v jednotke zabili Van Dama? (teda jeho postavu?) To tu asi niekomu ušiel vlak. Proste trápnosť nad trápnosť. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Na tyto snímky už bude samozřejmě zírat jen mně podobná generace, která mládí trávila v 90. letech a nebude si na těchto "klasikách" hledat zbytečné chyby. Nicméně: s jedničkou nesrovnatelné, potěšila přítomnost Xiana a Tong Poa, fighty velmi slabé a finále bohužel absolutně nejslabší. Sasha do této role zbytečný, scénář nulový. Navíc v českém dabingu hlavního záporáka jmenují jako Tong Pao, takže máte neustále reminiscenci s Kung Paem z čínského bistra. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Jediné čemu Mitchell jako nástupce Van Damma tvrdě nakopal, byla bohužel kvalita. Historka je tak mizerná až je skoro komická, toté platí o hereckých výkonech a ani ty souboje za moc nestály. Doufám, že v dalším dílě někdo zabije Mitchella a před kameru nastoupí nějaký další bratr Sloan, a dá si přitom záležet, aby nedopadl stejně jako Kickoboxer 2. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

První díl Kickboxera slavil ve své době hodně solidní úspěch a jak už bývá v Americe zvykem, velice brzo se zrodil nápad na pokračování. Svalovec Van Damme byl sice v té době na vrcholu své kariéry a v šuplíku mu ležely nabídky na daleko atraktivnější tituly, ale brzo se objevil další populární hezoun s tváří Sashy "Kouďáka" Mitchella, který na místo hlavního hrdiny rád zaskočil. Na režisérskou sesli se posadil nedávný režisér jiné Van Dammovské vypalovačky (Cyborga) Albert Pyun a jelikož i Michel Qissi, alias záporák Tong Po z prvního dílů v té době taky neměl zrovna do čeho píchnout, mohlo se vesele natáčet. A řeknu vám, nedopadlo to vůbec špatně. Příběh s třetím bratrem, o kterém není v prvním díle ani zmíňka, je sice hodně šroubovaný, ale jinak se snaží dvojka na jedničku hodně odkazovat a to ji šlechtí. Sasha Mitchell naštěstí není takové dřevo, jak by se mohlo dopředu zdát (přeci jen má černý pás já už nevim v čem) a i když se na nich stříhač hodně vyřádil, dívat se na ně v klidu dá. Atmosféru mystického orientu bohužel nahradilo americké velkoměsto, Pyun příběh vůbec tlačí hodně do rodiného filmu (třeba učitel Xian se chová úplně jinak, než jsme na něj zvyklí), Sasha se utká s Tong poem bez pořádného tréninku (i když takový Van Damme před ním musel makat div se z něj nekouřilo), ale i tyhle chyby dokáže omluvit nebývale vysoký počet klasických záporáků (Qissi, Klyn, Tagawa, Hues), který se u filmů s podobnými ambicemi jenom tak nevidí. ()

Lateef odpad!

všechny recenze uživatele

Tsshehehe.... Čéče... Mitchell chce navázat tam, kde Van Damme skončil?? To by potřeboval deset let v kuse klikovat, patnáct let bez přestání shybovat a nechat o svý břicho rozlousknout nějakou tu tykev. Nesálá z něj charisma, nemá kopy, chybí mu elegance, nemůže se opřít ani o trénink mistra Xiana, protože ten neexistuje, Xian mu přišel jen říct, že si přečetl knížku o zvířatech, a mele neskutečný cancy. Příběh jede po šablonovitých kolejích, trapným způsobem se přijde poprat Hues, Tagawa zase nechá vyniknout jen svoje šikmé oči a mimiku, souboje působí hodně špatně, ale všechno je to o protagonistech: kamera ráda zůstane statická, když sleduje Van Dammovu ladnost, lehkost a rychlost, když roztáčí svoje ´děla´ v Kamenném městě v prvním díle, tady musí kamera schválně zabírat jen nohy, hlavu nebo ruce a navíc se v zápasech hodně stříhá, aby se nepoznalo, že je všechno na hovno. No nic, jedeme dál, třetí kolo se blíží... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Sasha Mitchell ve filmu využil své zkušenosti z osobního života. Herec je amatérským mistrem světa v Kickboxu a držitelem černého pásů v Taekwondu. (Lajty)
  • Väčšina bojových scén sa odohráva v aréne, ktorá je v skutočnosti súčasťou Californskej univerzity v Irvine. Väčšinu divákov tvoria práve študenti tejto školy. (beso74)

Reklama

Reklama