Reklama

Reklama

Temný úplněk

Trailer 1

Obsahy(1)

Legenda říká, že, kdo je zraněn vlkodlakem a přežije, za noci a za úplňku se proměňuje v tuto krvelačnou příšeru a zabíjí vše živé... Ted Harrison je chlap, jak má být. Rázný, sebejistý a plný života. Až do oné divoké noci hluboko v džungli Nepálu... Zatímco se miluje se svojí přítelkyní, objevuje se příšerná stvůra - napůl člověk a napůl vlk. Než ji Ted zastřelí, je zraněn a jeho dívka zabita! A protože se legenda neúprosně naplňuje, není Ted už tím mužem, jakým býval. Navíc odjíždí navštívit svou sestru a jejího syna Bretta do poklidné oblasti uprostřed hlubokých lesů a skal... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (68)

raimi 

všechny recenze uživatele

Bad Moon je béčko jako řemen. Nic jiného jsem nečekal, a na to se taky těšil. Příjemně překvapil celkem krvavý úvod, pěkné masky a gore (aby ne, když je dělal machr jako Steve Johnson). Potěšila krátká stopáž, takže žádný dlouhý vykecávky a jde se na věc. Co ale film naprosto degradovalo, tak to byla přeměna vklodlaka. Taková otřesná prasárna z pravěku digitálních efektů, to teda bylo hodně velký WTF. Ale jinak dobrý. EDIT: Napodruhé jsem film viděl v HD, v režisérské verzi, z které jsou ty hrůzostrašný digitální efekty vystříhaný, a je to moc příjemnej zážitek. :-) ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Tento vlkodlačí horor nepřináší do žánru nic nového. Jenže kromě originality zde chybí i klasické řemeslo - hodně je to vidět i zvláštních efektů, které jsou skutečně zvláštní. Nejlepší postavou je nakonec vlčák Thor (hraje ho vlčák Primo), herci nestojí za řeč. I neoriginální horor, který by mě bavil, může dostat pět hvězdiček, u tohoto filmu jsem se ale spíše nudil (přes krátkou stopáž) a to by nemělo být. ()

Reklama

curunir 

všechny recenze uživatele

Osobne by som to tak tragicky nevidel a po rozhodovaní medzi 2* alebo 3* nakoniec prilepším. Aj keď má film veľmi prostoduchý dej (narážky strýka Teda na to, že je vlkoldak sú tak prehnené, až je úplne absurdné, že mu nato neprišli), nevýrazných hercov a slabo odvedenú réžiu, na nič sa vlastne nehrá, má príjemnú stopáž a občas sa mu podarí predviesť aj niekoľko slušných hororových prvkov. Samotne spracovanie vlkolaka je také... no... aj hirnlego má pravdu, avšak určitý rešpekt s toho vĺčika ide len keď sa mu dostalo v zábere aj slovo bolo to skôr trápne. Inak samotný záver je naozaj značne nepodarený, je až neuveriteľné čo všetko sa za tak krátku dobu zbehne, každopádne asi najlepší herec vo filme vlčiak Thor (Promo) bol jediný dôstojný vlkodlakov súper. Zo všetkých mýtických príšer sú mi vlkodlkaky asi najviac sympatickejšie, najdémonickejšie a takú príručku by som fakt bral. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o jeden z prvních vlkodlačích filmů, který jsem viděl. A to hned několikrát ještě na VHSce. Mám tento kousek docela rád a svým způsobem na něj nedám dopustit (až se divím, že jsem ho zde doteď nehodnotil). Je velká škoda, že Eric Red za svou kariéru nenatočil mnohem více filmů, protože své řemeslo dělá (dělal) velmi dobře. Dokonce se několikrát osvědčil i jako zručný scénárista. Bad Moon je slušné devadesátkové béčko, které dokáže diváky a především milovníky vlkodlačí tématiky uspokojit téměř po všech stránkách. Co se atmosféry týče, tak tady jsem spokojený velice. Již od samotného úvodu nám příběh nabídne pěkně krvavou podívanou a především i slušně zpracovaného vlkodlaka. Samozřejmě byla splněna i kvóta lehké nahoty, ale to jen tak na okraj. Dominantní pasáž přijde až ve chvíli, kdy se Ted uhnízdí za domem své sestry a pomalu se stává středem pozornosti hlavního hrdiny tohoto filmu. Tím je vlčák Thor (který mimochodem byl ústřední postavou i stejnojmenné předlohy). Zápletka se totiž točí především okolo tohoto psa – ochránce rodiny a nejlepšího přítele člověka. Doslova jsem se do něho zamiloval, protože tuto rasu mám velice rád. Díky tomu divák dostane i dosti odlišný pohled na celý film, protože zápletka se točí především okolo psa a vlkodlaka (Teda), než zbytku lidských postav. I ty zde samozřejmě dostanou svůj prostor, protože bez nich by to prostě nebylo ono. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Bad Moon je horor s témou Werewolfa, ktorý však upadá na plochom scenári a spracovaní. Film má celkom sľubný začiatok v ktorom sa Ted (Michael Paré) vo svojom stane uprostred džungle miluje s jednou peknou slečnou (aj prsíčka boli vidno), a túto ich zábavku prekazí Werewolf, ktorý ženu roztrhá a Teda poškriabe. Tým sa na neho samozrejme prenesie táto „kliatba“ s ktorou Ted musí v ďalšom priebehu filmu bojovať. Aj s pomocou rodiny. Je to však druh filmu, ktorý by si zaslúžil rozhodne viac krvavých scén, ktoré tu vo väčšej miere chýbali. Film plný tradičných vecí (tých príbehových), horšia hudba, atmosféra, a taktiež nie moc dobré efekty. No nič, tento Werewolf nebol moc silný. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama