Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

El Camino přímo navazuje na seriál Perníkový táta. Jesse Pinkman (Aaron Paul) je na útěku před policií. Jeho plán je utéct ze země a začít nový život. Na to potřebuje spoustu peněz, které nemá. Díky vzpomínkám na staré známé tváře si uvědomí, kde bude moci nějaké peníze najít. Jenomže to nebude tak snadné, jak se zdá. (HonzysKISS)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (333)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Trochu mě děsila představa, že El Camino bude stylem vyprávění připomínat spíše BCS (pomalé, nicneříkající scény, když už člověk čeká, že přijde vyvrcholení, nic se nestane)... Naštěstí je příběh Jesseho důstojným zakončením Breaking Bad, které si nehraje na nic víc. Je to takový fajn dezert po výborném hlavním jídle. Držel mě napjatou, potěšil nostalgií i SPOILER hořkosladkým happy endem, který si podle mě Jesse zasloužil. Jenom mě mrzí, že jsme se nedozvěděli, jestli dostal Junior svoje peníze... ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Dokonalá labutí píseň legendárního seriálu, v níž El Camino začíná přesně tam, kde "Breaking Bad" před sedmi lety skončil. Díky práci maskérů, kulisáků a lokacím tedy máte pocit, že se čas na oněch sedm let zcela zastavil, aby pak následně mohl pokračovat dále díky režisérovi Vince Gilliganovi a jeho vizi. Celý snímek je prodchnut atmosférou tolik známou ze seriálu, že každý malý "easter egg" ve Vás bude probouzet euforii a chuť se na "malé perníkové dobrodružství" Jesseho a Walta kouknout znovu. Ve finále tedy dostaneme skvěle napsaný epilog, který nezasvěceným neřekne vůbec nic, nicméně k fanouškům bude promlouvat díky celistvému příběhu a známým postavám, jejichž osudy se zde završují způsobem, jaký jsem si před sedmi lety jen těžko dokázal představit. Tohle se zkrátka moc, moc povedlo. Výborná práce! (Netflix) „I was thinking about that thing you said about the universe. Going where the universe takes you? Right on. It's a cool philosophy.“ ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

El Camino je přímým pokračováním (otevřeného konce) Breaking Bad a ukazuje nám osud Jesseho po, ale také před, projetím branou jeho náckovského pekla. Moc milý, lehce nostalgický pohled na jeden z vůbec nejlepších seriálů. Výborně natočené, skvěle zahrané, některé postavy jsou sice viditelně starší, ale to nevadí, a především Gilliganův mistr se opět ukázal. Film jako takový nebyl nutný, ale byl opravdu příjemný a je až s podivem, jak přesně se naladil na vlnu kvality a atmosféry svěho slavného seriálu. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru poměrně zbytečný apendix ke kultovnímu seriálu. Pokračuje se přesně v momentu, kde seriálový předchůdce končí, a tak se nám zde objevují některé postavy, které se dožily až sem. Nutno říct, že pro mě ty méně oblíbené, a tak mi zde citelně chybí moji oblíbenci. Řemeslně je všechno v pořádku, ale El Camino pokračuje v pomalém seriálovém vyprávění, takže to vypadá jako další epizoda seriálu, ale vlastně se nic moc nestane. V seriálovém podání by následovala další epizoda a pak někdy finální katarze, tady tomu tak úplně není. Vidím v El Caminu must see pro seriálové fandy, ale jinak spíše snahu Netflixu parazitovat na své úspěšné značce. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele

Sakra koukám, že Breaking Bad universa se jen tak nezbavím. :D Máme tu Better call Saul, teď El Camino, tak další očekávám pokračování v podobě Waltova syna, kterej se inspiruje tatíkem a vybuduje si vlastní drogový impérium. Každopádně ač jsem tímhle universem už celkem přechucená, a když Breaking Bad skončilo, upřímně se mi ulevilo, že už nebudu muset koukat na Skyler a její sračkoidní hádky s Waltem a spol, jsem za tenhle film ráda. Je to takový uspokojivý zakončení, který se sice z poloviny skládá jenom z toho, jak Jesse někoho sleduje, pak ho zabije a zbytek filmu je PTSD, ale ten skvělej pocit nemuset pořád koukat na Skyler a její šílenou rodinu je neskutečná úleva, takže jsem si to velmi užila a vůbec si nestěžuju. Hodnocení: 8/10 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (25)

  • Oproti jiným seriálovým tvorbám se režisér a scenárista Vince Gilligan rozhodl napsal filmový scénář zcela sám. (dan4815)
  • Scény z úplně prvního traileru, kde Skinny (Charles Baker) vypovídá na stanici policie, se ve filmu vůbec neobjevily. (UncleMorty)
  • V úvodu filmu je na některých záběrech vidět restaurace Twisters. Právě tato restaurace byla v původním seriálu použita jako restaurace Los Pollos Hermanos. (Punisher)

Související novinky

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama