Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šokující živé vysílaní, které během chvíle změní životy několika nevinných lidí. Radek (Karel Roden) se po téměř dvaceti letech nečekaně vrací do svého rodného města, aby zde nalezl jistou mladou ženu a jednou provždy se vyrovnal se svou minulostí. V pátrání po neznámé ženě mu pomáhá Eva, ambiciózní rozhlasová moderátorka, která jeho příběh dostane do své živě vysílané noční show. Chtěla mít ve vysílání senzační událost, ale k jejímu zděšení a ke zděšení všech posluchačů začne na povrch vyplouvat něco, s čím nikdo nepočítal. Svůj plán připravoval Radek několik let a během jeho vyprávění je do pochmurného příběhu vtažena nejen ona sama, ale i pražská kriminálka a další aktéři dlouho zapomenutých událostí. Začíná napínavý boj o čas a o spravedlnost. Opravdu už je vše nenávratně promlčeno? (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (360)

kajas 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na snímku Promlčeno je jednoznačně jeho formát. Významná část příběhu se totiž odehrává takřka "v reálném čase", kdy hlavní hrdina dostane prostor vyprávět svůj životní příběh v nočním živém vysílání Radiožurnálu. S pomocí moderátorky pořadu se na dálku spojí s mladou ženou, které potřebuje ledacos vysvětlit. Čím méně divák ví o ději dopředu, tím větší bude mít z filmu zážitek. To byl i můj případ, kdy jsem prakticky celou stopáž napjatě čekala, co všechno má hlavní hrdina na srdci a jaké ještě nastanou zvraty ve vyprávění. Rodenův herecký projev dokáže udržet pozornost, i když jeho postava vlastně jenom sedí v autě a mluví do telefonu. Zaujme také pro mě dosud neznámá Barbora Bočková v roli rozhlasové moderátorky. Na druhou stranu pro mě byly těžko stravitelné postavy dvou policistů, kteří představovali spíše karikatury vyšetřovatelů (Kratina fakt není dobrý herec, nebo jsem ho ještě neviděla v dobrém filmu). Scénář rovněž spoléhá na to, že Radkův dlouho plánovaný výstup nenaruší žádná překážka a že všichni přistoupí na jeho zvláštní podmínky. I přes tyto drobné výtky se v rámci žánru určitě jedná o jeden z nejkvalitnějších českých filmů posledních let. Za mě nejlepší Sedláček. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Tento český film kolem mě loni proletěl bez zájmu, za což se mu omlouvám, protože stojí určitě za pozornost. Nejen kvůli svému tématu, které je stále aktuální a ani jsem netušil, že my jsme ohledně krátkého promlčení trestného činu v Česku tak zaostalí. Film je plný napětí a až do závěru divák netuší, jak dopadne. Je dobře, že film stojí na pevných základech, nevaří z vody a postavy se chovají uvěřitelně. Herecké obsazení bylo slušné a třeba Vilmě Cibulkové role matky sedla na jedničku s hvězdičkou, za což by si minimálně nominaci na Českého Lva ve vedlejší roli zasloužila. Takže po Chybách z roku 2021 je to od té doby další pro mě nejvýraznější český počin a můžu jen doporučit. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

V kinách uvedený film Promlčeno je kombináciou hitchcockovského trileru s formou nakrúcania televíznych filmov Českej televízie. Čiže takto večer v obývačke mi táto jednohubka so solídnym presahom sadla, avšak z kina by som odchádzal mierne v rozpakoch, najmä kvôli absencii silnejšieho finále. Tu sa dalo prísť s nejakým solídnym zvratom, pretože ten jediný, skutočne prekvapivý (tož múj táta není múj táta) je dosť obohraný a od roku 1992 ho v tunajšej kinematografii nedokážem brať vážne. Čo ale nie je problém Sedláčka, iba môj. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tak jestli se Sedláčkovi něco povedlo, tak je to dávkování informací, kterým vyvolával neustále se stupňující zvědavost i příjemné napětí.  Ale zároveň byly na místě obavy, aby režisér nezvoral konec. Nakonec se tak nestalo, ačkoliv na nějaké skákání do výšky to není. Chyběl mi trošku výbušnější závěr s větším zapojením policie a i závěrečné zúčtování proběhlo na můk vkus moc klidně. Naopak jsem uvítal dialogy i monology, což je podle mě asi nejsilnější Sedláčkova stránka a bavil mě i casting se spolehlivým Rodenem, neokoukanou Bočkovou a čím dál tím lepší Barešovou. 75% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ukázalo se, že je mnohem snadnější vymyslet pofidérní historku odehrávající se v reálném čase, než ji pak smysluplně zasadit do rámce času a prostoru po filmařské stránce. Lehce monotónní Karel šíří éterem nejednoznačnost i kruté pravdy (nepodceňujte vliv peněz na rozhodování lidí) a já se raději budu snažit na všechno co nejrychleji zapomenout, abych hlouběji nepřemýšlel nad tím, jak je to podloží nestabilní a piloty z vody.. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (24)

  • „Musím říct, že ten formát byl pro mě úplně nový, úplně jiný, než jsem doteď hrál. Promlčeno je prostě a jednoduše skvělý film,“ prohlásil Karel Roden. (Zdroj: ČSFD)
  • Barbora Bočková coby ambiciózní rozhlasová moderátorka, která právě vysílá nejsilnější kauzu  své kariéry, natáčela většinu času v prostorách Českého rozhlasu na pražských Vinohradech. Ve studiu sídlí stanice Radio Prague International, která vysílá zprávy do zahraničí. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama