Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do voleb zbývá pár posledních týdnů a Washington zoufale shání presidentského kandidáta. Někoho, kdo s určitostí prohraje. Volba padne na Mayse Gilliama (Chris Rock), neznámého politika okrskového formátu. Mays záhy zjistí, že je jen nastrčenou figurkou a rozhodne se, že si kampaň pořádně užije. Z bratra Mitche (Bernie Mac) udělá kanditáta na vicepresidenta a rodinný tandem si začne získávat přízeň Ameriky. Scénáře, režie i hlavní role se ujal populární komik Chris Rock. Povedená komedie o tom, jak obyčejný kluk k presidentování přišel, se stala nečekaným hitem a potvrdila, že vysoká politika je vlastně veliká legrace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

Handle 

všechny recenze uživatele

Nenáročná, tuctová a předvídatelná komedie u které opravu přesně víte, jaké scény Vás budou čekat, samozřejmně včetně konce s ''těsnými'' výsledky. Film by možná mohl dopadnout o něco lépe, kdyby byl lepší casting, více vtipu a originálnější scénář. Tohle je však průměr, který neurazí ani nenadchne. 2,5* ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Rock postavil Hlavu na jednoduchosti. Vynechal vlezlý americký patriotismus, protkaný ubrečeným kliše (až na pár detailů) a naopak vsadil na několik vydařených,scénaristicky dotažených forů. Když pak opentlil celé dílko svým "šíleně šíleným" obsazením, perfektní houpavo-černou muzikou a stopáží ušitou divákovi na snesitelnost, vysloužil si poctivou čtyř-hvězdu. ()

Reklama

Dinoo 

všechny recenze uživatele

Skvelý film o politike takej akú nemôžte vidiet nikde inde ako vo filme. Vo filme sa napríklad môžte dozvedieť ,že USA robí výcvik šlapiek pre kandidáta na prezidenta USA :D Film ma niektoré krásne gagy na ktorých som sa naozaj nasmial dobre.Ďalej ma upútal voličský autobus Mayse Gilliama ktorý bol perfektný :) Je to taký černošský film o politike kde aj prevláda černošská hudba ,hiphop a podobne. A krásna hláška padla nielen raz vo filme " I'm government i can do everything " veľmi pekná a pamätná hláška :) ()

darwin 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Chris Rock nedostal zas tolik prostoru kolik by měl. Je to hodně poznat. Stejně jako filmový Mays Gilliam byl patrně i Chris omezen jinými, v tomto případě asi producenty. Chrisův typický humor tak vyplyne na povrch jen v omezeném množství a jen párkrát. Jinak je to úplně pohodová komedie, která je dobrá na shlédnutí po náročném dni. ()

Aven 

všechny recenze uživatele

Poměrně vtipné šití do všech těch amerických patetických proslovů a pokryteckých hodnot, tolik příznačných pro jejich volební kampaně. Chris Rock je se svou užvaněnou hubou otravný, v tomhle filmu mi to ale nevadilo. Tři hvězďáky především za skvělou předvolební hlášku - Bůh žehnej Americe a nikomu jinému! ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Jméno hlavního hrdiny Mayse Gilliama bylo vytvořeno kombinací jmen dvou oblíbených newyorských hráčů baseballu z padesátých let. Prvním byl Willie Mays z New York Giants a druhým Junior Gilliam z Brooklyn Dodgers. (ArsenalEagle)
  • V časti filmu, keď Chris Rock utekal so starou ženou z budovy, ktorá mala vybuchnúť, sme mohli vidieť, že v ruke mal namiesto skutočnej mačky len plyšovú hračku. (ČSFD)

Reklama

Reklama