Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do voleb zbývá pár posledních týdnů a Washington zoufale shání presidentského kandidáta. Někoho, kdo s určitostí prohraje. Volba padne na Mayse Gilliama (Chris Rock), neznámého politika okrskového formátu. Mays záhy zjistí, že je jen nastrčenou figurkou a rozhodne se, že si kampaň pořádně užije. Z bratra Mitche (Bernie Mac) udělá kanditáta na vicepresidenta a rodinný tandem si začne získávat přízeň Ameriky. Scénáře, režie i hlavní role se ujal populární komik Chris Rock. Povedená komedie o tom, jak obyčejný kluk k presidentování přišel, se stala nečekaným hitem a potvrdila, že vysoká politika je vlastně veliká legrace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem klasickou černošskou komedii, ovšem už od prvních minut jsem zjistil, že to bude možná trochu jiný kousek. Také byl, ale později zase trochu upadl na zem, od které se rázem odrazil do vysoké výšky, ve které se chvíli držel, za chvíli však spadl těsně nad zem, kde se držel až do konce filmu. Tím mě film docela zklamal, ale zároveň mě i potěšil, že se nejednalo o kupu nesmyslných patlanin, které se rády objevují ve filmech. Zkrátka co si budeme vyprávět, Chris Rock je stvořený pro komedie.45% ()

buldock odpad!

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí tohoto "díla" na Nově dnes večer jsem ještě chvíli po jeho skončení přemýšlel , Co to proboha bylo? Příběh naprosto hloupý , dialogy hrůza , vtípky byly zatraceně stupidní a ubohé , prostě film od černocha pro černochy který měl být snad vtipný , snad měl lidem i něco říct , ale nějak se minul účinkem v mých očích. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Má to šťavu, má to dobrý konverzačný humor, aj silné zameranie na menšiny. Ale ak vám nevadí, že aj černosi si nakrúcajú filmy pre seba, nevidím dôvod, prečo by to malo tomuto filmu ublížiť. Hrajú tu aj belosi a dokonca hrajú aj kladné postavy. A Maysova snúbenica Kim je proste skvelá :-) Smiala som sa na výborných hláškach (ktoré prirodzene vyplývali z konverzácie a neboli silené, aké som videla už aj v známejších filmoch), smiala som sa na drsnom Bernie Macovi, na postavách okolo Maysa aj na parodovaní politikov, vlády, pretvárky a politických kecov. Možno mal tento film okrem pobavenia na území USA aj iné ambície - ale nás to vôbec nemusí rušiť a im je to už aj tak jedno (aspoň na ďalšie 4 roky;-). Až na drobné zakolísania ma obrovsky potešilo, že scenár nepodlieha klišé, nie je celkom predvídateľný a nenecháva sa unášať pátosom ani grcoidným vlastnenectvom. Super zábava na večer. (kom. 2005) ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Průměrná černošská komedie. Naštěstí Chris Rock není Edie Murphy a tak se ve filmu objevují i herci ostatních etnik. Každý by měl být čestný, upřímný a starat se o své blízké. To je celé poselství filmu. Moc humoru ho nedoprovází a šperkování poselství černošskou kulturou mě teda taky ani trochu nebralo. Ale v jistém smyslu se to dá brát jako podobizna americké společnosti. ()

reqiuem 

všechny recenze uživatele

přesně jak tady někdo řekl, spusta hodně ftipnejch postřehů: "když je Vám 18, tak můžete jít do války, ale panáka si můžete dát až od 21"(ten se mi líbil nejvíc :) a proslov o amaterech v závěru byl taky docela chytrej(i když to nechci nijak snižovat, tak každá blbost se dá říct chytře) ale na druhou stranu je to v zápětí kompenzováno tunama kravin, i když je fakt, že některý věci jinak, než polopatě do těch americkejch palic nenalijete ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • Jméno hlavního hrdiny Mayse Gilliama bylo vytvořeno kombinací jmen dvou oblíbených newyorských hráčů baseballu z padesátých let. Prvním byl Willie Mays z New York Giants a druhým Junior Gilliam z Brooklyn Dodgers. (ArsenalEagle)
  • V časti filmu, keď Chris Rock utekal so starou ženou z budovy, ktorá mala vybuchnúť, sme mohli vidieť, že v ruke mal namiesto skutočnej mačky len plyšovú hračku. (ČSFD)

Reklama

Reklama