Reklama

Reklama

Princezna Nevěsta

  • USA The Princess Bride (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinové bez bázně a hany, chrabří piráti, všemocní kouzelníci, démoničtí zlouni a princezna čekající na záchranu – prostě pohádka, jak má být, jen tentokrát trochu lépe a s nadhledem... Žila, byla překrásná dívka jménem Pomněnka, která vyrůstala na statku. Tam také pracoval mladý čeledín Westley a jak už to tak bývá, postupně oba zjistili, že je k sobě něco pojí. Přísahali si věčnou lásku, ale aby mohli být svoji, odešel Westley do světa vydělat si peníze. Jenže loď, na které se plavil, přepadl Strašný pirát Roberts, jenž jak známo nebere zajatce. Truchlící Pomněnka padla do oka rozmarnému princi Humperdinckovi a ten oznámil, že si ji vezme za ženu. Ale než dojde ke svatbě, odehraje se sousta věcí, počínaje únosem princezny a konče znovuzrozením Westleyho. A to nemluvě o nezměrných dobrodružstvích, která naši hrdinové cestou za láskou a svobodou budou muset podstoupit, a setkáních s roztodivnými postavami jako jsou veršující obr Fezik, strůjce zázraků Divotvorný Max a především mistrovský šermíř Inigo Montoya. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (427)

misterz 

všechny recenze uživatele

V detských časoch by som bol určite nadšený viac. Je tu síce všetko, čo by taká dobrodružná rozprávka mala mať - láska, pomsta, piráti, kamarátstvo.... no ako celok mi to prišlo pomerne šedivé a príbeh slabo prepracovaný. Chcelo to ešte nejaký nápad na zápletku a trochu natiahnuť stopáž. Priemer. 60/100 ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Za devatero útlaky a devatero nezdravými fixacemi na pomstu, žil, nežil, žil, nežil a nakonec žil... S parodií koketující pohádková fraška. V podivných kulisách, s krasoňem Elwesem a humorem pod úrovní očekávání a možného (s jednou crystalickou výjimkou). Takový Princ a pruďas s nasazeným pásem cudnosti. Vnuk paní Columbové se bavil, já moc ne. Možná to bylo Reinerem na místě předčítače.. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Princezna nevěsta je trošku podobnej film jako Bláznivý příběh Robina Hooda a to nejen díky Cary Elweosvi, je to takovej dost podobnej styl vtipných scén, jenže Princezna nevěsta je mnohonásobně lepší, většina vtipů nejsou trapný a jsou většinou nečekaný a co víc, jsou fakt dobrý. K tomu se přidaj opravdu dobře vybraný herci a pěkně vtipně propracovaný filmový postavy a je to opravdu nadprůměrná fantasy pohádka ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Myslel som, že po prvý krát som bol v nesprávnom rozpoložení a množstvo fórikov a narážok na žánrové rozprávkové klišé mi uniklo. Tak som si Princeznú pozrel po rokoch znovu a páčila sa mi zhruba rovnako. Tento nepochybne milý, príjemný filmík je ale stále iba solídny priemer, čo sa týka žánru paródií a taký Shrek sa do podobnej tématiky striafal a striafa podstatne trefnejšie. Najviac poteší účasť Petera Falka. Možno by pomohlo pôvodné znenie, ale asi to už nechám tak raz a navždy. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Překrásná fantasy pohádka. Překrásně střelená. Marně jsem ve tvůrcích hledal Terryho Pratchetta, protože jeho humor zde byl cítit na sta honů. Je tedy až fascinující, jak někdo v osmdesátých letech mohl vymyslet tak pěknou fantasy pohádku s tak vřelým, milým a neotřelým humorem. Druhý takový film pravděpodobně neexistuje. A ten 80. feeling tomu nádherně dopomáhá. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (31)

  • Legraci si herci užili i při natáčení. Při vystoupení Billyho Crystala (k nepoznání změněného do masky kouzelníka Maxe) musel režisér Reiner odcházet ze scény, protože svým smíchem několikrát zkazil záběr. (Epistemolog)
  • Herec Andre the Giant, který hrál obra Fezzika, měřil 213 cm. (Kulmon)

Reklama

Reklama