Reklama

Reklama

Princezna Nevěsta

  • USA The Princess Bride (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hrdinové bez bázně a hany, chrabří piráti, všemocní kouzelníci, démoničtí zlouni a princezna čekající na záchranu – prostě pohádka, jak má být, jen tentokrát trochu lépe a s nadhledem... Žila, byla překrásná dívka jménem Pomněnka, která vyrůstala na statku. Tam také pracoval mladý čeledín Westley a jak už to tak bývá, postupně oba zjistili, že je k sobě něco pojí. Přísahali si věčnou lásku, ale aby mohli být svoji, odešel Westley do světa vydělat si peníze. Jenže loď, na které se plavil, přepadl Strašný pirát Roberts, jenž jak známo nebere zajatce. Truchlící Pomněnka padla do oka rozmarnému princi Humperdinckovi a ten oznámil, že si ji vezme za ženu. Ale než dojde ke svatbě, odehraje se sousta věcí, počínaje únosem princezny a konče znovuzrozením Westleyho. A to nemluvě o nezměrných dobrodružstvích, která naši hrdinové cestou za láskou a svobodou budou muset podstoupit, a setkáních s roztodivnými postavami jako jsou veršující obr Fezik, strůjce zázraků Divotvorný Max a především mistrovský šermíř Inigo Montoya. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (429)

Tomco 

všechny recenze uživatele

Filmy Roba Rainera mám veľmi rád. Princezná ma však tak trochu minula a dá sa povedať, že aj sklamala. Neviem či je to mojím vekom alebo proste tou dobovou atmosférou a trikami, ktoré sa mi moc nepozdávali. Pekné, milé, ale v druhej polovici už aj nudné a presladené. Viem, viem, je to rozprávka. Ja si však z nej dva týždne po pozretí nepamätám takmer nič. A to nie je moc dobré znamenie. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Nádherná záležitost pro celou rodinu, která šikovně prokládá klasickou pohádkovou naivitu vtipnými scénkami a dialogy. Chvílemi nemá daleko k absurdnímu humoru Monty Pythonů, samozřejmě upravenému pro děti. Cary Elwes (ano, to prkno z prvního Saw) je skvělý, a vlastně i všichni ostatní. Škoda jen, že k závěru už filmu docházel dech, protože bych se nebránil ani nejvyššímu hodnocení. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle byla fakt vyborna pohadka, prislo mi to jak hranej Shrek. I kdyz je dej vcelku jednoduchej a kulisy pusobi obcas docela levne, presto mi to nevadilo a fakt dobre jsem se bavil. Do toho vseho naprosto genialni (vetsinou hodne vtipny) dialogy, velmi slusny souboje, skvela hudba, ktere by ale mohlo byt vic, vypravec Peter Falk a vynikajici hlavni dvojice v podani Caryho Elwese a Robin Wright Penn, ty byli fakt skvely. A z vedlejsich postav se mi nejvic libil Mandy Patinkin. I kdyz film na par mistech krapet ztraci tempo, presto jsem se vyborne bavil. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nádhera, nádhera! Nejraději bych po boratovsku zvedl oba palce s maniakálním úsměvem a slovem „niiice“ na rtech. Princezna nevěsta se především nebere vážně, dokáže rozkošným způsobem shazovat sama sebe a pohádky vůbec, až místy připomíná Shreka. Humor není vůbec infantilní, překvapilo mě, kolik scénář obsahoval inteligentního konverzačního humoru. Postavy zde sice vedou více dialogů než bývá u pohádky zvykem, ale když jsou tak pěkně napsané a tak sympatickými herci zahrané (Robin Wright Penn JE princezna)… . Na výpravě se zub času projevil nejznatelněji. Vypadá to lacině, velmi lacině, jako nějaký potrat ČT, jakoby všechno mělo úmyslně vypadat pohádkově uměle, abychom si snad neustále uvědomovali, že tohle není myšleno vážně. A když už jsme u toho, měl bych tvůrce ještě pokárat za závěr, kterému bohužel chybí ona pohádková přitroublost a film díky němu má spíše sestupnou kvalitativní tendenci. Přesto, Princezna nevěsta je nádhernou pohádkou pro malé i velké, pro ty kteří pohádky jinak nemusí i pro ty, kteří je s chutí vyhledávají, obsahuje několik pamětihodných momentů a zcela nevlastenecky si jí dovolím přisvojit za „svou“ pohádku, na kterou nikdy nedám dopustit. 85% Zajímavé komentáře: Jeanne, Faidra ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Princezna nevěsta je trošku podobnej film jako Bláznivý příběh Robina Hooda a to nejen díky Cary Elweosvi, je to takovej dost podobnej styl vtipných scén, jenže Princezna nevěsta je mnohonásobně lepší, většina vtipů nejsou trapný a jsou většinou nečekaný a co víc, jsou fakt dobrý. K tomu se přidaj opravdu dobře vybraný herci a pěkně vtipně propracovaný filmový postavy a je to opravdu nadprůměrná fantasy pohádka ()

Galerie (71)

Zajímavosti (31)

  • Dědeček (Peter Falk) na začátku filmu sice řekne, že knihu „Princezna nevěsta“ napsal Simon Morgenstern, ten je ale fiktivní. Skutečným autorem knihy je William Goldman. (Nick321)
  • Westley (Cary Elwes) prozradí, že léta získával imunitu vůči jedu zvanému iokaine. Z historie se ví, že stejnou metodu měl praktikovat vládce Mithridatés VI. Pontský, který se obával otrav, a tak příjmal malé množství jedu v rostoucích dávkách. (Nick321)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. září 1987 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)

Reklama

Reklama