Reklama

Reklama

Culpepperovi hoši

  • Česko Křest ohněm (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skončila občanská válka a šestnáctiletý Ben Mockridge doufá, že se konečně splní jeho sen - stát se kovbojem. A on se splní - ale jenom částečně. Je sice v neustálé blízkosti svých idolů, ale pouze jako pomocník kuchaře. Doprovází stádo dobytka na cestě do Fort Lewis a netuší, že mnozí z jeho nových přátel tuto cestu nepřežijí… (Rocky62)

(více)

Recenze (18)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jen pro westernové fandy. Bez jediné velké hvězdy, ale s typově přesným castingem, kde žánrově zatížený fanoušek co má nakoukáno bude pokyvovat hlavou a přemýšlet, kde už tenhle krásný ošklivý ošlehaný westernový ksicht viděl (nejčastěji u Peckinpaha). Typový výběr herců je možná největší síla filmu, všichni kdo se tu objeví, nemusí hrát, stačí jejich zjev a věříte jim vše. Jinak jde o realistický western z honáckého prostředí, takže "jen" drsná dokumentární syrovost s několika dramatickými scénami. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších westernů - 100 Greatest Western Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Culpepperovi hoši je typický western ze 70. let 20.století. Tedy surová, realistická, prašná road movie bez komplikovaného scénáře, bez výrazných hrdinů - naopak spíše s antihrdiny. Hlavní postavou je dospívající chlapec, který se přidá partě rančera Culpeppera ženoucí stádo po daleké štrece. Místo za kovboje je přijat jen za pomocníka kuchaře, i tak ale poznává mnohé temné stránky života honáků - násilí, krádeže, přepadení, smrt kolegů. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=TSMFCJDVWms Ještě bych chtěl dodat, že verze na TV JOJ Plus má předčasně ustřihnutý konec (pozdravuji za to zodpovědné idioty z této televize), zrovna tu závěrečnou přestřelku, takže jsem se musel dodívat na netu. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pán Culpepper ponúka prácu pre honákov. Jeden dolár na deň + jedlo. Dospievajúci Ben si plní detský sen(má aj kolt do frasa!) a pridáva sa k Culpepperovým chlapom. Sme svedkami najmä postupne opadajúceho nadšenia Bena, ktorý rýchlo zisťuje, že pre toto sa asi nenarodil. Pri tak veľkom stáde, ktoré ženú krajinou na predaj sa snaží nabaliť hocijaká zberba a problémy sa na nich valia z každej strany. Culpepper najal možno nie práve sympatických chlapov, ale ostrých určite, preto nás niekoľko dobrých momentov a prestreliek čaká. Asi najlepšia a najkrvavejšia je tá v bare, ale to bol skôr masaker ako prestrelka. Pre mňa ešte donedávna absolútne neznámy western, ale vôbec nie zlý a stojí za pozretie. Rovnako ako užívateľ RHK pozdravujem idiotov z JOJ Plus, ktorý predčasne strihli koniec. Ok, stane sa, ale v ten deň sa to stalo ešte pri jednom westerne a to už nie je náhoda, ale čistý amaterizmus. 70%. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Klasický western o honácích a jejich strastech při dlouhé pouti za odměnou z velkého stáda krav.. Ve filmu divák jistě ocení vývoj charakterů jednotlivých postav kolem hlavního hrdiny, odvážného mladíka, který chce být kovbojem. :-) ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Upracovaný western, víceméně spíše studie práce u krav, s neznámými herci, pěknou muzikou a příběhem, který je celkem lhostejný. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Western s velkým W. Western bez zbytečných kecu,bez umělého hrdinství. Prostě velice reálná část života na americkém západě. Ve filmu sice nevidíme žádné herecké esa, ale možná i diky tomu je ten film takhle syrový. Jsem také mocrad, že nám alespoň jeden film ukázal kovboje v právem světle. Jsou to přeci jen lidé jako my. Za mě 95% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neznámý, pomalu plynoucí ale ve výsledku slušný western o pouti mladého chlapce se skupinou "pravých" kovbojů a stáda dobytka. Pro westernové fandy povedený kousek pro ostatní, nenáročná zábava. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Obával som sa, že to bude nejaká ďalšia romantická kovbojská selanka, Culpepperovi chlapci sú však naopak dosť hustým westernom, v ktorom sa neustále čosi deje a nie je tu núdza o nezidealizované postavy verné divokému západu či drsné prestrelky a potýčky, do ktorých sa ostrá partia, ženúca veľké stádo nevľúdnou krajinou dostáva prakticky na každom kroku. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný western, jen v závěru filmu mi připadalo chování naivního a nezkušeného mladíka, na dobu ve které se příběh odehrává, přespříliš naivně mírumilovné. A právě proto nedávám vyšší hodnocení než tři hvězdy. ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Je to taková realistická road movie s kravami. Špinavý western zalidněný nevzhlednými neotesanými honáky a jim se do cesty stavějícími podobně vypadajícími protivníky. Tedy film z jiné škatulky, než jsou westerny s pečlivě oholeným, slušivě oblečeným a navoněným Johnem Waynem (Johne, promiň, nemyslím to špatně). Mohu říct, že se mi to líbilo a celou dobu jsem si říkal, že to budou pěkné čtyři hvězdičky. Ale pokazil to konec, kdy se část kovbojů nechala nesmyslně teatrálně zastřelit jen proto, aby to pasovalo do scénáře. Ta scéna mi vzala náladu. Je to ale dobrý western, který by milovník žánru měl vidět. 70% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

jeden z tych lepsich klasickych westernov natocenych v 70. rokoch. Vtedy po westernovej inflacii 60. rokov minuleho storocia uz v 70s zacal byt klasicky western mrtvy zaner. popularitu ziskali spaghetti westerny. 70 % ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Mladý naivní kluk touží být kovbojem a tak se k jedné partě přidá a poznává kovbojský život. Na to, že je to neznámý film od neznámého režiséra s neznámými herci, tak mě to poměrně bavilo. Pěkně natočené, kluk je sympaťák (hraný opravdovým teenagerem, žádný 30letý "mladík"), kovbojové jsou při nejlepším neutrální, ale spíše pěkní šmejdi, co ani na vteřinu nepřemýšlí jestli mají někoho odprásknout, ale v podstatě ho berou. Příběh veškerý žádný, jen drobné epizodky, občas zidealizované, občas cynické, občas sranda, občas nuda, pár hutných přestřelek. Celkem příjemně se na to kouká až na konec. Holt žádný dobrý skutek nezůstane nepotrestán. Celkem solidní 3*. ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Opravdu jen pro milovníky kovbojů a honáků dobytka, mladý chlapec postupně poznává co to obnáší být kovbojem. Nepřináší ovšem nic nového a v paměti mi asi dlouho nezůstane. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Takové trochu suché, přes řadu dobrodružných až téměř akčních momentů vás to nijak nevtáhne - ale mně se takový polodokumentární styl např. u kriminálek líbí, tak proč ne u westernu... ()

honzzaq 

všechny recenze uživatele

Film se řadí k revizionistickým westernům, a to zejména svým příběhem, ve kterém chybí výraznější hranice mezi zlem a dobrem, jak ji známe z westernů klasické éry. Hlavní postava je antihrdina, který na pouti za svým snem zažívá tvrdou srážkou s realitou divokého západu, která je ostře v kontrastu s tradičními příběhy o westernových hrdinech. Dekonstrukce westernového mýtu je ale poměrně mdlá. Ve jménu zmíněné realističnosti se film vzdává výraznější stylizace a hry se žánrovými schématy, zároveň ale nemá dostatečně silný příběh a tah na branku, abych měl při jeho sledování pocit, že koukám na něco zásadního, co bych chtěl případně ještě někdy vidět znova. Sluší se dodat, že jsem to viděl v televizi s dabingem a v ořezu 4:3, který westernům opravdu nesluší. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Bývalý módní fotograf a tvůrce reklam pro mamuty trhu namíchal z klišé o životě kraváků, kritického pohledu na ně, skromného realismu a úsečného humoru pro mě překvapivě přitažlivé dílko, které v návaznosti na předchůdce typu Davesova "Kovboje" a v souladu s dobou přibližuje filmové rozprávky skutečnosti, aniž přitom riskuje, že příznivcům žánru nebude po chuti. ()

bertrand 

všechny recenze uživatele

Ach, jaká lahůdka. Po prvním shlédnutí musím nadřadit i Peckinpahovi. U jeho westernů vždycky někde vzadu číhal program, životní názor, filosofie. Culpepper Catle Co. nepotřebuje tlačit na pilu, má v sobě všechno, co od westernu čekáte i při skromných dialozích a zdánlivé absenci nosného příběhu. Zdá se, že fabule typu "pár podivných existencí žene stádo krav" bohatě stačí ke skvělému filmovému zážitku. Pokud máte ovšem srdce pro westerny, jak tu kdosi píše. ()

Reklama

Reklama