Reklama

Reklama

Ichi the Killer

  • Japonsko Koroshiya 1 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sakra...nezůstal nikdo, kdo by mě zabil. Krví prosáklým příběhem japonského podsvětí nás provází bezohledný stroj na zabíjení Kakihara. Na cestě za svým osudem Ichim předkládá zívající blonďák Evropanům neortodoxní druhy násilí v duchu unikátní asijské cesty. Tento film opravdu není pro diváky se slabšími nervy nebo pro ty, kterým se z většího množství krve dělá nevolno. Režisér Miike své publikum rád šokuje - a ve svém oboru je mistr! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (273)

Triple H 

všechny recenze uživatele

Ázijská úchylárna. Problém je, že verzia, ktorú som ja videl mala tie úplne najhoršie veci vystrihnuté (prepichovanie bradaviek a tak). A keďže tento príbeh už v komiksovej podobe slúžil ako detailná inšpekcia násilia a jeho rôznych podôb, zásahy cenzúry boli v tomto prípade nevhodné. Aj tak ale slušná explózia násilia, aj keď zhnusený som nebol vôbec. Musím povedať, že dej je trochu chaotický (aspoň pre mňa) a koniec je ako z iného filmu, ale Miike je zaujímavý režisér (Audition sa mi páčilo viac). Takýto film nemôže vyjsť odinakadiaľ ako z Japonska. Herci sú dobrí, obzvlášť Tadanobu Asano ako Kakihara. Tomu hovorím záporák! Síce by som rád videl aspoň jeden jeho úsmev, pretože v tej mojej verzii jeho ústa vidíme len v závere a potom v scéne so "zhltnutou päsťovkou". Ako som povedal, je to dobré, ale čakal som asi niečo viac. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Takashi Miike ve svém živlu, tentokrát porce hororu nahrazena černě humornou exploatační složkou v podobě v mnoha připadech až nečekaně realistického násilí a zejména mučení. Příběhově do sebe navíc všechno pěkně zapadá a jednotlivé linie jsou pěkně prolnuty. Audition, ale dle mého názoru nepřekonáno. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Unikátní přehlídka nasílí a přepáleného krveprolití. Na to jak velkou roli zde vraždy hrajou, je jejich ztvárnění poněkud ... nevyvážené. Navíc jsem si opět potvrdil, že asijská kinematografie a myšlenkové pochody postav, jsou pro mě, jako pro ortodoxního evropana, úplně mimo :-/. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Prapodivná snůška gangsterky, pološokujících scén, opravdu nepřeberného množství mučení a násilností, spojené zmateným příběhem jistého Ichiho, retardovaného superzabijáka... Násilí ve filmu mi nikdy nevadilo, ale zde působí jaksi samoúčelně, v některých případech až směšně... Jako by si Miike vymyslel nejdřív ty úchylné a sadistické scény a až pak je spojil nějakým příběhem... Jenže stále je to docela zajímavě natočené a velmi bizarní... A Kakihara je bezpochyby nejdivnější filmový gangsta všech dob... ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Komiksoidní záležitost se spoustou gore efektů, které člověka spíše pobaví. Kakihara je ostrý chlapík, který doufá v důstojnou smrt - absurdní závěr mu ji však dopřeje jen zčásti. ()

asirtes 

všechny recenze uživatele

Ichi je proste dokonalý prototyp disfunkčne dementného päťhviezdičkového pošahaného zabijáka. ...a navyše je to totálny sympaťák. Logicky to znie až po zhliadnutí. :) ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní, ale u Asiatů jsem k násilí mnohem tolerantnější. A zvláště, když je tak absurdně přehnané a morbidně vtipné. Horror Challenge Tour. ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele

Zjizvenej ujetej žluťák, který jenom všechno kolem sebe masakruje a hraje si na originální kápo mě opravdu se svými kumpány nebavil a prvky komedie tomu spíš uškodili, přemýšlel jsem i o nižším hodnocení. Dávám 35% ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Tak po druhém shlédnutí musm říct, že to mělo nějaký ponaučení. Není to prostě jednoduché, zvrácené, krvavé, humorné mučeníčko a mnoho dalších věcí. Ichi jako díťe zažil hroznou věc a to se odraží v jeho chování- chaotizmus na druhou. I když se snaží někomu vyhovět, beztak to tak nechce :) Kakihara je tu pro mě n1, ten je prostě nejdrsnější Yakuzák široko daleko. ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je sice na můj vkus trochu moc brutální, ale Tadanobu Asano je jako jakuzák Kakihara natolik úžasný, že prostě musím dát plný počet hvězdiček ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Pestrá plejáda úchylů, pošuků, perverzů, sadistů, masochistů - to celé obalené v hávu dokonale samoúčelné, brutální řezničiny, kde krev stříká proudem a vzduchem létají různé kousky těl. K tomu pár fajnových mučeníček a samé rozkošně ujeté postavy. Kakihara Tadanoba Asana byl sympaťák k pohledání. Tetelil sem se blahem, to přiznávám. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

HUH... Tak tohle byla fakt síla. Jeden z nejdrsnějších a nejkrvavějších filmů, které jsem kdy viděl. Metody mučení pana Kakihara byly opravdu pekelné a hodně morbidní a nechutné. Naprosto mě uchvátili detaily, které jsou tak detailní, že budete odklápět zrak od obrazovky hodně často.Někdy tedy té krve je až moc a někdy si opravdu říkám zdali to již není na škodu filmu. Střih a kamera jsou hodně dobré, herci rovněž, zvláště Ichi byl zahrán dokonale. Samotný závěr filmu je unikátní a jen podtrhuje tento úchylný leč zajímavý příběh, který si vás možná získá, ale určitě znechutí. I tak ale film boduje, protože jde opravdu o vymakaný snímek. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Kdo je obeznámen asijskými šílenostmi,toho Ichi the Killer moc nedostane.Mě to přišlo nejblíže k ujeťárnám typu Ooru naito rongu,jen Ichi není tak brutální a tak šokující,jako například zmíněná série.Pro neznalce může být spusta scén explicitního násilí a nejnechutnějšího zobrazení lidského utrpení nesnesitelným,ale Ichi the Killer je oproti jiným snímkům z této produkce opravdu jen slabším odvárkem. Jen je prostě díky známějšímu jménu režiséra daleko profláknutější a neprávem oceňovanější.Sice se i zde vyskytuje velké množství magorů a dostatečné množství brutáních výjevů,ovšem jak kvalitou,tak kvantitou jde o mnohem slabší kus.Navíc ani efekty krvavého řádění hlavních postav nejsou ani na trochu dobré úrovni,některé jsou dokonce až směšné a trapné.Alespoň že ústřední děj je k něčemu,ale i zde spíše slouží jen jako zámínka pro "rádovánky" autorů.Kdo se chce zkrátka seznámit s žánrem japan explosion film,ať se poohlídne jinde,tohle není ani extra brutální,ani extra šokující snímek,ale jen průměrným zástupcem tohoto okrajového žánru. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Tak tedy nevím. Silné kafe to bylo, o masochismu, sadismu a Yakuze to vyprávělo velmi zajímavě. Ale celé mi to tak nějak přišlo jako exhibice. Dramatický oblouk dosti nijaký, zpomalovačky nesmyslné, triky slabé, akce divná. Jediné co tento film dokazuje, je že Japonci jsou opravdu dosti zvrhlý nárůdek:-) Ichi je jednička a to prosím pěkně v zabíjení, film je o bolesti a občas to bolí na něj jenom koukat, ale každá bolest má něco do sebe... 60% ()

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

Úchylák looser, usměvavý úchylák masochista, který rád krutě ubližuje jiným lidem, děda kulturista a submisivní japonky, co se rády nechávají mlátit, to je jen krátký výčet postav které v tomto snímku můžeme potkat. Navíc tu máme spoustu nejen samoúčelného násilí, ono je totiž tak zvrhle černohumorné, že se bavím i já. To vše dostáváme navíc v nádherném, lehce do komiksu laděném, vizuálním balení s nádhernou kamerou a skvělou režií. A i přes občasné sklouznutí ke zdlouhavosti a nudě jsem se opravdu dobře bavil. Zkrátka, vždy je čas na takové lehké mučeníčko... ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Povedená japonská klasika v hlavní roli s maníkem, co má zdrátovanou držku, aby se mu nerozjela, slušná krvárna...............moje hodnocení = 6, 5 z 10. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé...Ichi mě trochu zklamal - čekal jsem trochu větší jízdu... je to spíš na 3* a čtvrtou hvězdu dávám hlavně za dokonalou postavu sadomasochistického (více asi masochistického...) Kakihary. Moc se mi líbila jeho blonďatá image i cool oblečky. Bezesporu právě toto je hlavní postava filmu, nikoliv uplakáný zabiják Ichi - jak by se mohlo zdát. A já jsem si ho zamiloval jako většina ostatních. Jen škoda že film samotný už tak dobrý není - místy ano, místy docela nuda (hlavně ve druhé polovině, kdy film trochu ztrácí dech a spád) Stopáž 2h. je asi zbytečně moc... ()

Reklama

Reklama