Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Policista Jeff Talley (Bruce Willis) dlouhá léta pracoval jako vyjednavač losangeleského týmu SWAT. Náročná, stresující profese, v níž zdaleka ne všechny případy skončí šťastně, traumatizovaného policistu nakonec donutí přijmout místo policejního šéfa v idylickém městečku Bristo Camino. Sen o poklidné policejní práci daleko od velkoměsta se nečekaně změní v noční můru. Tři brutální zločinci se po nevydařeném vykradení obchodu v panice ukryjí v domě, kde jako rukojmí drží chlapce, dívku a jejich otce. Případ ještě zkomplikuje fakt, že otec unesené rodiny je účetním mafie. Mafie má nespočet spolehlivých způsobů, jak se postarat o ochranu svých tajemství. Policista pochopí, že nesmí couvnout. Musí využít všechny zkušenosti ze své bývalé praxe a znovu bojovat o ohrožené životy... Bruce Willis se vrací ve špičkové formě k žánru akční krimi, se kterým spojil své největší úspěchy (série Smrtonosná past/Die Hard, Poslední skaut/The Last Boy Scout, Na dostřel/Striking Distance, Poslední zůstává/Last Man Standing). Film Rukojmí byl natočen podle stejnojmenného bestselleru Roberta Craise, který je v literárním světě považován za skutečného mistra napětí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ti padouši se prostě nepoučí, že existují lidé, které je maximálně vhodné nesrat! Bruce Willis hraje první ligu za tyto netýkavky, co libovolné násilí vůči sobě či zpřízněné skupině obyvatel, trestají s kupou drsňáckých hlášek na sarkasmem pokřivených rtech a s nekompromisní tvrdostí navrch (jakkoliv přitom někdy mají zprdele kliku). Ať už jde o teroristy, gangstery nebo rozmazlené až psychopatické fakany, měli by si konečně zapsat za své v dětství málo vytahané slechy: nevyplácí se krkat Brůse! Našlápnuto měli "Rukojmí" o něco lépe, pisálci scénáře se bohužel drželi konvencí jak "potřební" sociálních dávek, přesto se mi film trefil do správné nálady a tak jsem si až na několik slabších momentů sledování docela dobře užila. 71% ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Po dvou velice komorních filmech (Muž, který nebyl a Nikde v Africe) jsem Rukojmí s radostí uvítal. Občas není na škodu se podívat na příjemně průměrný thriller, i když na druhou stranu je to škoda, protože od začátku se film i přes klasická klišé vyvíjí velice slibně. V první (lepší) polovině jsem neustále myslel na čtyři hvězdičky, ale musím bohužel konstatovat, že ke konci je film značně přeplácaný. Divák potom neví, jestli sleduje film o vloupačce dětí do paláce bohatých, nebo film o terorizujícím psychopatovi, nebo film o rukojmích a poněkud nejasné hře o velké peníze. ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Film, jehož hlavním problémem je, že nemá absolutně žádné pojetí o tom, jak by měl ve výsledku vypadat. Nadprůměrná variace na starého poldu, který něco posral, se již od své druhé čtvrtiny propadá do neuvěřitelně standardizované rutiny, která si naložila víc, než zvládla. Potenciál zůstává absolutně nevyužit a pokud někomu ještě po X letech připadají zajímavé honičky policie s partou mladíků, o šabloně škoda mluvit, dětské výkřiky do tmy a něco navíc, může se solidně bavit. Bohužel/naštěstí jsem už takových věcí, i za svůj relativně krátký život, dost přesycen... ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Vsichni zli jsou mrtvi, Brus Vilis vsechny zachranil a dobre to dopadlo :) Kdo by to byl čekal... Teď jsem to viděla po dlooouhé době a musím říct, že jeto naprosto příšerný film. Nelogický, nesmyslně rychlý střih střídají zpomalené záběry, je to snad první film, kdy přes debilní zpracování přestávám vnímat ještě debilnější děj. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý thriller s Brucom Willisom. Má dobrý príbeh o bývalom vyjednávačovi, ktorý po jednej neúspešnej akcii skončil a stal sa bežným policajným šéfom s malom mestečku, kde sa ale trojica mladíkov rozhodne vykradnúť dom, čo im moc nevyjdeí a tak sa tam spolu s rukojemníkmi zabarikádujú. Lenže v dome je aj niečo, o čo má záujem vplyvná organizácia, ktorá mu unesie rodinu a tak musí policajt znovu využiť všetky svoje predchádzajúce schopnosti, aby zachránil rodinu, ale aj rukojemníkov. Spracovanie je celkom slušné, dej v žiadnom ohľade nepôsobí nijak výnimočne, ale napriek tomu, že celá táto tématika vyjednávania a záchrany rukojemníkov ma až tak moc nezaujíma, tak tu ma dej dokázal dostatočne zaujať po celý čas, zaobišiel sa bez nejakých výraznejšie slabých miest, aj keď nejaké pomerne zbytočné dialógy sa tu predsa len nájdu. A veľkým plusom je aj tá druhá línia, len mohla mať viac priestoru. Akcie je tu málo, ale aspoň tá je na tom dosť dobre. Za celý film sa nájde len pár menej výrazných maličkostí, ale v záverečnej fáze už poteší aj nejaká tá akcia, obzvlášť zneškodnenie zásahovej jednotky molotovovými koktailami je dosť pôsobivé a hlavne vizuálne skvelo zvládnuté. Herecké obsadenie je na tom dobre, Bruce Willis so svojim štandardným výkonom, ale nadmieru spokojný som aj so zločincami, obzvlášť Ben Foster je tu správne pôsobivý a je jedným z hlavných kladov filmu. Ale nesklame ani zvyšok postáv. Réžia a technická stránka sú vydarené, vizuál je vydarený, je tu viacero zaujímavých kamerových nápadov, myslím, že výrazne lepšie už ani tento film natočiť nešlo. Lepšie hodnotenie nedávam, lebo len predsa to nie je práve môj typ filmu, stačí ho vidieť raz, nanajvýš dvakrát, ale všetky stránky sú viac alebo menej nad priemerom a tak nemám dôvod kritizovať. 61% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Bruce Willis (Jeff Talley) prohlásil, že jeho dcera Rumer (Amanda Talley) nezískala roli protekcí, ale musela poctivě projít castingem. (Nikitera)
  • Slovo "fuck" je ve flimu použito 89krát. (jonyyy)

Související novinky

Režisér Die Hard 4.0?

Režisér Die Hard 4.0?

15.04.2005

Bruce Willis (na obr.) bol zrejme spokojný s réžijným vedením Florenta Emilia Siri pri ich spolupráci na akčáku Rukojemník, keďže mu navrhol aj réžiu DIE HARD 4.0, štvrtého pokračovania slávnej… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno