Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam (Caitlin Custer), mladá žena hledající práci, si všimne nabídky v místním pohřebním ústavu. Kontaktuje tedy jeho správce s příznačným jménem pana Montgomeryho Darka (Clancy Brown) a stává se jeho novou asistentkou. Při společné prohlídce márnicí vypráví pan Dark několik děsivých příběhů z temné historie města Raven's End a těch, kteří v něm zemřeli. (Hernycztek)

(více)

Recenze (92)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Kabinet kuriozit Guillerma Del Tora byl poslední hororový počin ve formátu antologie, který jsem viděl. A byl jsem pořádně zklamaný. Nebylo to podle mého gusta. Kdežto tady....tady jsem od prvních pár minut vnímal, že jsem s tvůrci naladěn na stejnou notu. Je to chytré, potměšile rozverné, nebere se to vážně, ale zároveň je to pořád hororovité. Zprvu spíš fantaskním způsobem, ale ve třetím příběhu se dost přitvrdí. Forma jakou jsou příběhy prezentovány, postava Darka i Sam....bavilo mě to. Dokonce i ten twist byl vcelku povedený. Když nebudete čekat temný horor a la Flanagan, nejspíš zklamaní nebudete. Za první půli 4* čisté, za druhou poctivé 3*, celkem pak lepší 3*. PS: Že jde o dvojitý Spindellův debut, by mě ani chvilku nenapadlo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„SVĚT NENÍ STVOŘEN Z ATOMŮ. JE STVOŘEN Z PŘÍBĚHŮ....“ /// Hororový příběhy vložený do hororovýho příběhu. Hezky vyprávěný, sympaticky obsazený, esteticky ztvárněný, ladně ozvučený… vážně se mi to líbí! Bez nějakýho tlačení na pilu, bez zbytečných předeher… příběhy s ponaučením, že každej špatnej skutek je po zásluze… no dyť víte. Něco baví víc, něco míň, něco zase hodně – hezká skládačka s dobrým vypravěčem (což Clancy Brown rozhodně je). Možná to všechno kolem těch příběhů je dělaný až moc na efekt… ovšem, když se to umí, tak je to v pořádku! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju tu o Zoubkový víle. 2.) Mám knihovnu plnou svejch příběhů. 3.) Thx za titule „zandera“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Starý šéf márnice hľadá asistentku. Prihlási sa mu pekná mladá blondínečka a začnú si rozprávať strašidelné príbehy. Prvý o zlodejke v kúpeľni a príšere toho ešte veľa neponúkol, no za taký krátky čas ani nemal kedy, takže logicky ani nemal čo pokaziť. Ostatné sú parádne. Druhý je o chalanovi, ktorý podcenil sex bez ochrany, tretí o smrteľne chorej žene, ktorá je na obtiaž a treba sa jej zbaviť, posledný o akčnom fighte medzi pestúnkou a psychopatickým vrahom detí. Je to celé nakrútené v takom stareckom štýle, ktorý evokuje staré dobré Poviedky zo záhrobia. Jednotlivé segmenty sú zábavné, atmosféra podarená, nájde sa aj zopár prekvapení, jednoducho veľmi príjemne strávené necelé dve hodinky a možno jedna z najlepších antológií za posledné roky. Tak prečo by som mal šetriť na hodnotení? ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vynikající hororová antologie, která patří k tomu nejlepšímu, co jsem měl možnost letos vidět. Jednotlivé příběhy jsou zasazeny do 50,60,70 a 80 let a oldschool atmosféra je naprosto bezkonkurenční. Příběh se zaměřuje na creepy staršího chlápka vlastnící márnici, ke kterému se přihlásí sympatická blondýnka žádat o práci asistentky a mezitím si vykládají hororové příběhy mrtvých lidí. První nejkratší povídka se odehrává na toaletě, kde se skrývá pěkné monstrum evokující The Thing. Druhá povídka o mladém šovínistovi, který bude tvrdě potrestán za sex bez kondomu. Jeden z nejzvrhlejších a nejoriginalnějších nápadů posledních let. Třetí povídka je o muži, jehož žena je velmi nemocná, začíná být na obtíž a rád by se jí zbavil, ale né vše jde podle plánu.Černohumorné a drsné. Čtvrtá povídka je o psychopatickém sériovém vrahovi dětí, který napadne babysitterku a boj o život začíná. Ještě zde máme nějaké ucelení příběhu, které nabídne jeden nečekaný zvrat. Pro mne perfektní záležitost, kde ani jeden segment nepůsobí navíc, každá povídka je nadprůměrná, skvěle natočená, atmosféricky působivá a hlavně se zde nešetří s gore a praktickými efekty, což mě fascinovalo samozřejmě nejvíc. Úžasná věc, ke které se budu nejspíš často vracet. Příběh****, Akce*** Humor**, Násilí*****, Zábavnost*****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra*****, Napětí****. 9/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Diabol sa skrýva v detailoch.“ Hororové poviedkové filmy nemám príliš v láske, ale zas ak aj nejaký príbeh človeka nebaví, spravidla nasledujúci to napraví, čiže je veľká šanca, že sa vám to ako celok bude páčiť a neskončí to fiaskom. Sympatickým bonusom je tu miláčik Clancy Brown, ktorý jednotlivé príbehy prepája. Nie je to žiadne veľdielo, ale v rámci žánru príjemný a pohodový štandard. Svoje robí pochopiteľne i prostredie márnice resp. pohrebného ústavu. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pastelková antologie. Celek hýří barvičkami, hravostí a takovou zvláštní, až dětskou naivitou. Bohužel ta dobová zasazení jednotlivých povídek jsou naprosto zbytečná. V drtivé většině je jejich děj umístěn do interiéru a je tak v podstatě jedno, jestli se povídka odehrává v 50. nebo 80. letech. Chválím však přednostní využívání praktických efektů před těmi CGI (to o sobě dává vědět hlavně v prvním a třetím segmentu) a všudypřítomnou vtipnou morbiditu. Tady podle mě vyhrává povídka číslo 2, už jen za ten nápad a onen nevídaný porod. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Hororové antologie nemám příliš v lásce, jelikož na rozdíl od klasické narativní formy divákovi zpravidla nedokážou nabídnout tak komplexní a hluboké ponoření se do fikčního světa příběhu. A ne jinak tomu je i v případě snímku The Mortuary Collection, který místy působí jako neškodná rodinná zábava. Debutující režisér Ryan Spindell klade důraz na naprosté nepodstatnosti, například v podobě retrostylizace, a přitom mu zcela uniká primární funkce hororu. Jednotlivé segmenty postrádají napětí, jejich rozuzlení lze velmi snadno předvídat a znechutí pouze mrzkou kvalitou počítačové animace. Jakožto zdejší hororový expert uděluji antologii The Mortuary Collection prachbídnou jednu slabší hvězdu a fanouškům žánru ho k projekci v žádném případě nedoporučuji. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pohodová hororová antológia, ktorá síce neprináša nič extra, ale do tohto októbrového, halloweenskeho obdobia sa vcelku hodí. Oceňujem postupné retro (príbehy z 50´s, 60´s a 70´s), neoceňujem priveľa CGI a vyumelkované momenty. Celkovo síce predvídateľné a s trochu trápnym „sprievodcom“, no aj tak by som si tematické pokračovanie napr. o rok dal. Silné 3* / slabé 4*; o chlp slabšie než minuloročné „Scary Stories to Tell in the Dark“. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Netradiční horor, který ihned zaujme již způsobem, jakým je vyprávěný. Clancy Brown, jakožto vedoucí pohřebního ústavu provází Caitlin Custer (zájemkyni o volnou pracovní pozici) budovou a vypráví ji přitom strašidelné příběhy. Každá historka je svým způsobem originální s jasným poselstvím, že zlo nezůstane nepotrestáno. Tedy až na poslední historku, kdy se vyprávění chopí Sam (Caitlin Custer) a poví historku ze svého života, kde padouši vždy zvítězí. Bude vyvedana ze svého omylu? No závěr byl prostě dokonalý a musel jsem se opět rozhodovat mezi 4-5 hvězdami. 84% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Toľko vyhodených peňazí za retro štýl a pritom tak málo zábavy. Až na poviedku o tehotnom chalanovi čistý crap. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Povídkové horory zrovna 2x nemusím. Tady dostáváme 3 příběhy. Z nichž nejvíce se mi líbil ten první, poté už šla úroveň pouze níž. Clancy Brown pro mě bude navěky především Kurgan! 50% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na pozadí budovy pohřebního ústavu se stahují temné mraky, blýská se a začíná pršet. Atmosféra akorát tak pro odvyprávění několika bizarních příběhů o těch, co zesnuli nehezky....brutálně...zkrátka chcípli. Ve skříňce za zrcadlem na toaletách se cosi skrývá, kondom rozhodně není přežitek, aby to, co šlo dovnitř, nešlo stejnou cestou ven, eutanazie nemusí být vždy nejlepší řešení, kord když se pro ni rozhodne pouze jeden z partnerů, a na chůvy je třeba dát si pozor, což věděl už W. Friedkin a mnozí další před ním. A pokud je průvodcem Clancy Brown, který bych mohl strašit i nenalíčený, pak je o zábavu postaráno! Hororové antologie mám velmi rád, protože vždy je naděje, že alespoň jedna povídka za to bude stát. Tady je sice nejlepší poslední, ano, zlatý hřeb, ale u porodu se člověk zasměje, až hrozí zástava srdce, a ve výtahu se vyděsí hlavně s vědomím, že ho používá dennodenně. No a chapadla Cthulhu nezklamou nikdy. Fanouškům žánru lze jen doporučit. Tož tak. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak tomu poviem že poriadna hororová poviedkáreň. Bavili všetky poviedky, aj tá prvá s tou chobotnicou v stene. Páčilo sa mi, ako to celé do seba v závere zapadlo a ako sa celý príbeh rozmotal. Dokonca aj na taký malý twistík došlo. A Clancy Brown bol parádny, sa našiel v tomto. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

The Mortuary Collection je určitě jednou z nejlepších hororových antologií jakou jsem viděl. Více méně souhlasím s komentáři kolegů EvilPhoEniX a ricci.s ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Hororová antologie s podmanivou výpravou! Clancy Brown si střihl velmi charismatického vypravěče ze staré školy, který jako by z oka vypadl Angusu Scrimmovi ze série Phantasm. Líbila se mi ta sebeuvědomělost, kdy postavy rámcového příběhu průběžně komentují vyprávěné historky a vypichují nedostatky a pochybnosti, které by mohly napadnout i diváka. Zároveň potěší, že všechny povídky jsou různými detaily provázané, ale hlavně že jsou všechny konzistentní a stejnou měrou zajímavé. Jen ten rámcový příběh je na konci už poněkud přitažený za vlasy a finální zvrat tam tlačí až moc na sílu, nejde ale o nic, co by podkopalo celkově pozitivní dojem z celého snímku, který je velmi solidním povídkovým hororem. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Příběhy jak ze seriálu Věřte nevěřte, avšak o dost chutnější (sex bez kondomu a jeho následky), brutálnější a propracovanější. Všechny povídky mají něco do sebe, nejvíce se mi zalíbila třetí, o chlápkovi, který má doma nemocnou manželku a dostane návrh, jak se jí zbavit (scéna ve výtahu TOP) Každopádně, nebýt zde výborných Gore scén, byl by to až moc dětinský Horor, takže za to hvězda navíc, ale finále mi moc nesedlo, takže zase jedna * dolů. Slušná hororová antologie, která neurazí, ale vidět po druhé už asi neplánuji, nebo snad ano ? No uvidíme. (412. hodnocení, Full HD) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý pôsobí, ako by sa do dnešnej doby dostal strojom času. Povedzme že z tých milovaných osemdesiatok. Ani sa mi nechce veriť, že takáto atmosféra sa podarila dosiahnuť súčasným tvorcom, čo je rozhodne veľké plus. Jednotlivé epizódky sú tvorené tak, aby si každý vybral "tú svoju", zároveň ale tvoria pevný celok. Tematizujú sa tu niektoré klišé, ako predvídateľnosť, takže ak vám tak niektorá z nich bude pripadať, podobne to okomentuje aj hlavná ženská postava a dokonca sa postavy bavia aj o ich myšlienkach. Záverečný príbeh prináša dôležitý a celkom prekvapivý zvrat. Po ňom ale film akoby nechcel skončiť a pripravuje ďalšie a ďalšie zvraty. Na druhú stranu ale aj vďaka záveru si lepšie uvedomíme, o aké retro ide. Pre mňa veľmi príjemné hororové prekvapenie, ktoré vystraší aj bez ľakačiek, aspoň vidno, že tie sú väčšinou len barlami pre menej schopných hororových režisérov. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Naprosto super, nechutné, strašidelné a plné akce. Ale doporučuji u toho nejíst, ta nechutnost je místy vážně moc. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nepočítám-li nedávno zhlédnutý Necronomicon, moc hororových či mysterozních antologií jsem v poslední době neviděl a po The Mortuary Collection mám chuť oprášit dávno viděné či objevit něco nového. Krátké a skvěle vypointované příběhy prostě mají své kouzlo a v této "kolekci z márnice" se všechno povedlo prakticky na jedničku. Od skvělé volby vypravěče v podobě Clancy Browna, přes gotickou atmosféru jeho sídla až po výše zmíněné pointy, které jsou-li povedené, dokážou i jinak fádnější filmovou povídku pozvednout do jiných pater kvality. Pestrá paleta témat od Cthulhu páně Lovecrafta, syrovějšího Schwarzeneggerova Juniora, blízká setkání s ataxií či chůva k pohledání a všudypřítomný černý humor. Celou dobu jsem čekal, odkud na mě vyskočí Strážce krypty se svým ďábelským smíchem. Velmi příjemné hororové pokoukání. Pět černých rakví v krematoriu se otřásá... ()

Reklama

Reklama