Reklama

Reklama

Outsider

(seriál)
  • USA The Outsider
Trailer 2
Krimi / Drama / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, 2020, 9 h 29 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Richard Price

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Ben Mendelsohn, Jason Bateman, Cynthia Erivo, Bill Camp, Mare Winningham, Paddy Considine, Julianne Nicholson, Yul Vazquez, Jeremy Bobb, Marc Menchaca (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Desetidílný seriál Outsider, inspirovaný stejnojmenným bestselerovým románem Stephena Kinga, sleduje policejního detektiva Ralpha Andersona (Ben Mendelsohn), který se pustí do vyšetřování vraždy jedenáctiletého Frankieho Petersona, jehož zohyzděné tělo bylo nalezeno v lesích Georgie. Tajemné okolnosti obklopující tento děsivý zločin přimějí Ralpha, stále truchlícího nad nedávnou smrtí vlastního syna, aby do případu zapojil netradiční soukromou vyšetřovatelku Holly Gibneyovou (Cynthia Erivová). Doufá, že její nadpřirozené schopnosti pomohou vysvětlit nevysvětlitelné. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (285)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Úvodný diel je skvelým namotávačom. Máte pocit, že dostávate niečo s kvalitou spracovania na úrovni Temného případu. Zároveň máte pocit, že rozohraná zápletka bude poskytovať netradičnú a záhadnú cestu za odpoveďami. S každým pribúdajúcim dielom však prichádza čoraz výraznejšie sklamanie. Udalosti by pri rozumne zvolenom tempe pokryli maximálne 5 dielov. Prešľapovanie na mieste postupne zabíja vybudovanú atmosféru. Scenárista proste nevedel ako ďalej, a tak musel mlžiť a k tomu mu slúžil predovšetkým detektív Ralph. Sabotér zásadných odpovedí. Nechce nič vedieť, všetko odmieta, všetko zavrhuje, div že si nestrká prsty do uší a nekričí lalalala. Záverečná prestrelka je asi tou najstupídnejšou v histórii. Epizóda Akta X rozťahaná na pomaly 10 hodín. ()

Happens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po prvotním neskutečném nástupu, neskutečné atmosféře, která je tvořena především strhujícím audiem, ale také famózní kamerou, kdy děj je natolik dvojznačný, že to vypadá na grandiózní detektivní případ, no ale pak dochází k jistému přelomu, kdy máme doplera z Witchera, co nám popapává děti zvlášť zavrženíhodným způsobem. Takže dramatická detektivka se mění na duchařský blábol. Nicméně oceňuji atmosféru. ()

Reklama

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední epizodu nechám bez hodnocení a s klidem tomu těch slabších 5 dám, protože to má fajn herce, realistickej pohled na nereálný věci, bezmoc, dusnou atmosféru a hromadu dalších detailů, kterých jsem si všímal víc, než samotnýho celku a jak to k sobě všechno sedí. O finále nevím co si myslet, mohlo se to víc rozvést, ale taky nemuselo. Hlavně můžu tu čokoládovou herečku. 5* a.k.a 85% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Možno ten záver mohol byť o niečo silnejší, no aj tak si myslím, že "The Outsider" je Stephen King v plnej sile, ako som ho nevidel už niekoľko rokov. Táto desaťdielna miniséria mi skutočne dala pocítiť, že niekedy urobiť z diela seriál sa oplatí viac ako film. Postavy sú skvelé, atmosféra je vynikajúca a nebezpečenstvo možno nie je jedno z najhrozivejších, ktoré sme od Kinga videli, no ja mám pocit, že najlepšie na tom všetkom je, že strach tu pramení aj z toho, že tvora nikdy nevidíme. Vždy cítime jeho prítomnosť, alebo keď sa zjaví tak je to len veľmi temná postava bez akýchkoľvek rysov. A až postupne sa nám odhaľuje jeho podoba. Sú tu malé elementy, ktoré to mohli urobiť trošku silnejšie, ale to sú detaily. Napríklad by som povedal, že keby na konci uvidíme monstrum v podobe, kde sa už začína meniť na pôvodný stav, bolo by to zaujímavejšie. Tiež si myslím, že keby Holly opäť hrala Justine Lupe, tak by to bolo perfektné. Na druhú stranu však Cynthia Erivo dala perfektný výkon. Je to iná Holly ako som poznal z kníh a série "Mr. Mercedes". Nečítal som ešte predlohu, ale musím si ju pozrieť. Možno je to aj v tomto smere super, že som to nemusel s ničím porovnávať a nehľadal som detaily, ale sústredil som sa na príbeh. Príbeh, ktorý je podľa mňa silný a veľmi dobre spracovaný. A okrem toho tá temná atmosféra z toho preniká skutočne skvele na povrch. Ako som povedal na začiatku, jedna z najlepších adaptácií Kinga za posledné roky. Hodnotenie: A ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jedno z těch seriálových překvapení, jež člověk nevyhlíží nějakou dlouhou dobu, ale jakmile se HBO vytasilo s trailerem a nadšenými reakcemi, byl jsem si jistý, že se do toho pustím. Kombinace Kinga a Bena Mendelsohna, který je tu vyloženě vynikající a strašně mu svědčí, že pro jednou hraje klaďáka, je pro mě zkrátka až příliš lákavá..i jako nečtenáře jeho díla. Po deseti dílech mám výhrady, tempo bylo občas vražedné a celkově to mohlo mít tak těch 8 dílů..ale sakra ten konec! Skvěle natočené (Jason Bateman po tvůrčí stránce opět kraluje!) a fenomenální hudba člověka zamrazí na těch správných místech. Škoda jen, že jsem po prvních třech čtyřech dílech čekal ještě víc a mít to koncentrovaté na těch 7-8 hodin, ten pětikvalt by tam pravděpodobně byl. Ale jsem spíše rád, že se z původně plánované minisérie pravděpodobně vyloupne další řada (nakonec bohužel ne :( ). ()

Galerie (123)

Zajímavosti (5)

  • V seriálu je řečeno, že syn detektiva Ralpha Andersona (Ben Mendelsohn) umřel na rakovinu, nicméně v novele je nepřítomnost jeho syna vysvětlena tím, že je na letním táboře v Michiganu. (NiWi)
  • Ve chvíli, kdy Holly (Cynthia Erivo) čeká na autobus, zazní z televize zpráva o mizení dětí ve městě Derry, což je fiktivní město, ve kterém se odehrává děj mnoha knih Stephena Kinga, například i zfilmované knihy To (2017). (Kubohnat)
  • Ve scéně, kdy autobus nabourá do svodidel, je před nehodou vidět pravotočivá zatáčka. V průběhu nehody je to zatáčka levotočivá (autobus si poškodí pravý bok), po zastavení se však objeví záběr na pravotočivou zatáčku, i když mírnější. (Lasmen)

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Ještě více Kinga

Ještě více Kinga

14.07.2020

Knihy a příběhy Stephena Kinga jsou v Hollywoodu v posledních letech extrémně populární. Snad žádný jiný autor nedostává takovou péči, jako právě King. A nyní byly oznámeny hned tři nové adaptace.… (více)

Reklama

Reklama