Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie Mělas to vědět od scénáristy Davida E. Kelleyho (Sedmilhářky) a režisérky Susanne Bierové (Noční recepční) pojednává o úspěšné terapeutce Grace Fraserové (Nicole Kidmanová), jejím manželovi Jonathanovi (Hugh Grant) a milovaném synkovi (Noah Jupe), který navštěvuje prestižní soukromou školu v New Yorku. Jejich zdánlivě idylický život se však znenadání obrátí naruby - bezcitná vražda, zmizelý manžel a místo muže, kterého Grace překvapivě tak málo znala, jen řetězec strašlivých událostí. Nechána napospas katastrofě, která před zraky veřejnosti narůstá do netušených rozměrů, a zděšena tím, že se nedokázala řídit vlastními radami, musí Grace pohřbít svůj dosavadní život a začít kvůli sobě i svému dítěti znovu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (272)

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Chce se to lacino svézt na slávě i twistech první (té kvalitní) série Sedmilhářek, ale nestačí tomu dech v žádném ohledu. Oploštěnější a hlavně drhnoucí scénář i obsazení, rozpadlost a návodná polopatičnost děje, ani přerývaná atmosféra to neudrží pohromadě. *** Navíc tedy, když už tam bylo tak důležité to téma otcovství, dost jsem si všech šest dílů lámala hlavu s tím, jak můžou mít zrovna Nicol Kidman s Hughem Grantem (ze stejně moodrookých postav rodičů) za potomka hnědookého kudrnáče s rysy, s nimiž jako by vypadl z Alvesovic rodiny, ale protože to nakonec vůbec žádnou roli v ději nehrálo, připadá mi, že jediný z tvůrců, kdo tu pobral trochu vtipu, byl někdo z castingu. Aspoň že tak, protože jinak by si to moji zvědavost ničím neudrželo. *** Všem, koho tahle slátanina neuspokojila, doporučuju zahojit se na prvních Sedmilhářkách jako jednoznačném nedosažitelném předobrazu. A co se týče zpracování tématu empatie a vztahu k "blízkým" osobám, není lepšího seriálu než Breaking Bad, alespoň dokud si nepustíte Better Call Saul. *~ ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Minimální okruh podezřelých, jedna femme fatale, a nespolehlivá vypravěčka Grace. Minisérie, kterou drží na nohou herecké výkony (zejména Hugh Grant umí výborně přepínat mezi okouzlujícím doktorem a manipulativním sobcem) a dobře rozplánované cliffhangery, takže jí odpustíte i tu občasnou hloupost. Zejména, když se najde vražedná zbraň a v tu chvíli je to jasné, je na škodu předkládat divákům další falešnou stopu. Podzápletka s pachatelovou minulostí mi přišla naprosto zbytečná, když jsme se všechno o tomto charakteru mohli dovědět z jeho konání a od přátel. Konec je pak možná až příliš melodramatický s auty a helikoptérou, nicméně musím uznat, že mi těch šest epizod uteklo jako voda. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Vážne zaujímavý miniseriál, hoci na tie najvyššie méty určite nemá. No dokázal celý čas držať v napätí a úspešne miasť ohľadom hlavného vinníka. Moje podozrenie neustále oscilovalo od jedného podozrivého k druhému, hoci niekde v podvedomí vo mne driemala neradostná pravda. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Detektivka/psychologický thriller spíš z ranku těch slabších. Místy hodně nelogické jednání postav / institucí (policie, právníci...). David E. Kelley má tak nějak od konce Ally McBeal problém stvořit cokoliv, kde by byly pro diváky sympatické postavy, kterým leze fandit. Grant i Sutherland ovšem herecky vynikající. Kidman už začíná mít trochu problém s mimikou v obličeji, chtělo by to ubrat botox. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Boj so scenárom, dokonalá posh atmosféra, súdna sieň, inteligentní ľudia a tak podobne. Ako ukáže záver, skôr tu ide o psychologické prvky než o tie detektívne, čiže záver asi rozdelí publikum na dve polovice. Málokto sa ale bude sťažovať na vizuál, lahôdkové obsadenie, budovanie napätia či Bierovej schopnosti. Čiže vo výsledku možno mierne sklamanie, ale kto má rád deväťdesiatkové retro a náhľady do tak trochu pop predstavy o myslení vrahov a ich blízkych, užije si do sýtosti. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • V rozhovore pre Harper's Bazaar dostala Matilda De Angelis otázku, ako sa pripravovala na výkon roly postavy, ktorá je úplne nahá a tak zraniteľná. Povedala: "Nie je to prvýkrát, čo som sa ocitla v týchto druhoch scén a situácií. Pred štyrmi rokmi som tvrdo pracovala s trénerom, aby som prekonala tieto hranice, ktoré máme smerom k nahote, čo je niekedy najprirodzenejšia vec na svete. Ale je to niečo, za čo sme sa naučili hanbiť alebo to považujeme za niečo skutočne čudné. Ak však začnete premýšľať o nahote a o svojom tele ako o nástroji na sebavyjadrenie a vyjadrenie emócií, nahota zrazu nie je takým problémom. A je to vlastne oslobodzujúce. Naučila som sa, ako byť ešte viac hrdá, odvážnejšia a  sebavedomejšia, keď som nahá.“ (Weezy22)

Reklama

Reklama