Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie Mělas to vědět od scénáristy Davida E. Kelleyho (Sedmilhářky) a režisérky Susanne Bierové (Noční recepční) pojednává o úspěšné terapeutce Grace Fraserové (Nicole Kidmanová), jejím manželovi Jonathanovi (Hugh Grant) a milovaném synkovi (Noah Jupe), který navštěvuje prestižní soukromou školu v New Yorku. Jejich zdánlivě idylický život se však znenadání obrátí naruby - bezcitná vražda, zmizelý manžel a místo muže, kterého Grace překvapivě tak málo znala, jen řetězec strašlivých událostí. Nechána napospas katastrofě, která před zraky veřejnosti narůstá do netušených rozměrů, a zděšena tím, že se nedokázala řídit vlastními radami, musí Grace pohřbít svůj dosavadní život a začít kvůli sobě i svému dítěti znovu. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Bozvav k tomuto seriálu (7)

Mělas to vědět (2020) 

Tato minisérie určitě to lepší, co jsme letos mohli ze seriálové tvorby HBO vidět. Seriál dává divákovi nahlédnout pod pokličku každodenního, elitního životního stylu Graceiny rodiny, který svou vyumělkovaností a téměř dokonale vybudovanou atmosférou života tzv. "lidí z lepší společnosti" , aby následně diváka strhnul zpět, díky prvnímu z mnoha zvratů a po něm došlo na kontrastní pád téměř na dno. Ta změna ve vychutnávání rodinné pohody v bytě na manhattanské Upper East Side a connectingu na benefičních akcích se během okamžiku zvráti a následuje atmosféra nedůvěry a vykořenění, strachu a zoufalství, které prostupuje celým příběhem. Nejistota v prvních dvou dílech, co se vlastně děje, je bohužel vystřídána dosti hluchými místy, až příliš jasným rozuzlením, kde je už v závěru třetího dílu jasné, kdo a proč je vrahem. Nicol už je ke konci dosti otravná, ale zjevně to není protentokrát její vina, jen už neměla moc co hrát.Vypiplaný a dynamický vizuál seriálu, hodící se hudba jsou další klady, které stojí za zmínku. Naopak závěrečný díl je pro mne velkým zklamáním. jako celek však hodnotím veskrze pozitivně, snad jen Nicol už žádnou plastiku, nebo dopadneš jako Jakson. Za mne tři a 3 a půl hvězdy. ()

The Undoing (2020) (E01) 

Rozjezd opravdu slušný. Od začátku pečlivě vybudovaná atmosféra prostředí snabské vyšší třídy zbohatlíků, Nicol mne prozatím ani moc neirituje, Huh zatím zase moc nepředvedl, ale jako dvojice jsou uvěřitekní. Hudba se hodila, trošku se to táhne, dlouhé záběry mají zjevně pomáhat dokreslit předstvěst ponuré atmosféry, bohužel na mne to moc nefunguje. První díl hodntím 75%. ()

The Missing (2020) (E02) 

Vychutnávání rodinné pohody v bytě na manhattanské Upper East Side a connectingu na benefičních akcích střídá atmosféra nedůvěry a vykořenění, nejisté jsou si od druhého dílu dál spolu s divákem naopak hlavní postavy, ať už snímané v nakloněném nadhledu z oken výškových budov nebo v případě dialogů v reakčních záběrech z protipohledu, doprovázených častým střihem a změnou perspektivy. Vypiplaný a dynamický vizuál seriálu, bohužel narušují právě ony tolik vymazlené dlouhé záběry a místy hluchá místa, která činí děj poněkud zdlohavým. 75% ()

Do No Harm (2020) (E03) 

Příběh se přerodil do klasické psycho detektivky, bohužel právě ony tolik vymazlené dlouhé záběry a místy hluchá místa, která činí děj poněkud zdlohavým. Z hlavního podezřelého se zjevně vyklube pachatel, nejspíše s diagnózou, viděla bych to na sociopata. Za mne se to dost vleče. 60%. ()

See No Evil (2020) (E04) 

Příběh se přerodil do klasické psycho detektivky, bohužel právě ony tolik vymazlené dlouhé záběry a místy hluchá místa, která činí děj poněkud zdlohavým. Jako velké pozitivum vnímám obhájkini a jistou komornost vztahů, naopak komunikace mezi manžely je ubíjející. 60% ()

Trial by Fury (2020) (E05) 

5. díl opět poněkud přidal na grády. Emoce zjitřené, atmosféra hutná. Už je jasné kdo je pachatel, (měla jsem slušný odhad), ale ted jde o to, to nějak důstojně ukončit. Za mne to mohli smrsknout do 4 dúů a bylo by to bez chybičky.80% ()

The Bloody Truth (2020) (E06) 

Za mne poslední díl je velkým zklamáním. Za prvé, vůbec jsem tam nikomu jeho úlohu ani chvíli nevěřila, za druhé sociopat by neskákal ani manifestačně, nemá na to naturel. Jistě, může být nervák, nebo naopak kliďas, ale v základu ho neovlivňují emoce z venčí. Buď by klidně a pragmaticky kalkuloval, což dělal doposavad, nebo by reagoval agresivně, ale závěr jaký nám předložili tvůrc,i je značně nereálný. Upřímně čekala jsem více, ani ne tak stran motivu, ten byl zřejmý, jako více se věnovat duševnímu rozpoložení. A když už zapojili syna, okořenila bych to nějakým minimálně duševním zvratem z jeho strany. 50% ()

Reklama

Reklama