Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie Mělas to vědět od scénáristy Davida E. Kelleyho (Sedmilhářky) a režisérky Susanne Bierové (Noční recepční) pojednává o úspěšné terapeutce Grace Fraserové (Nicole Kidmanová), jejím manželovi Jonathanovi (Hugh Grant) a milovaném synkovi (Noah Jupe), který navštěvuje prestižní soukromou školu v New Yorku. Jejich zdánlivě idylický život se však znenadání obrátí naruby - bezcitná vražda, zmizelý manžel a místo muže, kterého Grace překvapivě tak málo znala, jen řetězec strašlivých událostí. Nechána napospas katastrofě, která před zraky veřejnosti narůstá do netušených rozměrů, a zděšena tím, že se nedokázala řídit vlastními radami, musí Grace pohřbít svůj dosavadní život a začít kvůli sobě i svému dítěti znovu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (273)

nineweh 

všechny recenze uživatele

Celou dobu si to drží čtyřhvězdičkovou úroveň, je to solidně napínavé, divák je často sváděn (nejen) z cesty, i když tu a tam se objeví nějaké to detektivkové klišé. Navíc hlavní roli vůbec nehraje přespříliš vyžehlená Kidmanka nebo dokonale zhnusnělý Grant, ale můj milovaný New York, to, že tvůrci natáčeli v autentických lokacích, je asi největší devíza tohohle seriálu. Ale ten konec? Ten byl navzdory snaze udělat to co nejvíc napínavé dost anti-climactic a tak trochu to shodil. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vážne zaujímavý miniseriál, hoci na tie najvyššie méty určite nemá. No dokázal celý čas držať v napätí a úspešne miasť ohľadom hlavného vinníka. Moje podozrenie neustále oscilovalo od jedného podozrivého k druhému, hoci niekde v podvedomí vo mne driemala neradostná pravda. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Don’t pretend to be honest, because you've told too many lies. Měla vědět, že to všechno je jen dobře promyšlená lež, nablýskaná fasáda skutečného života. Měl vědět, že pravda ho jednoho dne dožene. Měla jsem vědět, že to bude mít všechno a stejně z toho zůstane zvláštní pachuť spáleniny a nenaplněnost duše a těla. Měli jsme to vědět. A stejně jsme radši zavřeli oči, sklopili hlavu, stali se hluchými a němými. Protože ona je opravdu podstatně uspokojivější dokonalá lež než nedokonalá pravda. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Hezky rozjetá, ne-tak-úplně procedurální a nakonec rozpačitě uzavřená detektivka s otravně dokonalou Nicole Kidman (jakkoli ji miluju, její postava mě v tomhle seriálu postupem času spíš iritovala) a dokonale nečitelným Hugh Grantem. Začátek víc než solidní, později to však ztrácí nejen tempo, ale i napětí a místy logiku. Režie nadprůměrná, děj a scénář tentokrát slabší. 7/10 ()

slord 

všechny recenze uživatele

HBO ponúklo fajn minisériu, ktorá je slušne atmosférická. S napätím pracuje veľmi dobre, postupne odkrýva malé detaily a pohráva sa s divákom, ktorý si nie je ničím istý až do úplného konca. Malo to dobrý potenciál a mohol z toho byť kvalitný zárez, avšak záverečné odhalenie to trochu zkazilo. Ale Grant (zahral to parádne, a divák si nebol pri jeho postave ničím istý) a Kidman (slušne mu sekundovala, aj keď postupom času jej postava stráca na zaujímavosti) zahrali manželský pár veľmi dobre. Ešte by som vypichol aj Donalda Sutherlanda (old fashion cocksucker), ktorý je tú výborný a jeho rola, aj keď nie je nejaká veľká, tak ju dal na pána a bavil ma. Solídna detektívka, ktorú sfúknete celkom rýchlo a nenudíte sa pri jej sledovaní, záver síce nebol bohvieaký, ale celkový dojem z tejto série je dosť fajn. 7/10 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • V rozhovore pre Harper's Bazaar dostala Matilda De Angelis otázku, ako sa pripravovala na výkon roly postavy, ktorá je úplne nahá a tak zraniteľná. Povedala: "Nie je to prvýkrát, čo som sa ocitla v týchto druhoch scén a situácií. Pred štyrmi rokmi som tvrdo pracovala s trénerom, aby som prekonala tieto hranice, ktoré máme smerom k nahote, čo je niekedy najprirodzenejšia vec na svete. Ale je to niečo, za čo sme sa naučili hanbiť alebo to považujeme za niečo skutočne čudné. Ak však začnete premýšľať o nahote a o svojom tele ako o nástroji na sebavyjadrenie a vyjadrenie emócií, nahota zrazu nie je takým problémom. A je to vlastne oslobodzujúce. Naučila som sa, ako byť ešte viac hrdá, odvážnejšia a  sebavedomejšia, keď som nahá.“ (Weezy22)
  • Herec Michael Devine, který hraje detektiva Paula O'Rourkea, byl skutečným detektivem seržantem newyorské policie i v reálném životě. (MTHRFCKR)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama