Reklama

Reklama

Zástupce šerifa Joe "Deke" Deacon (Denzel Washington) je z Kern County v Kalifornii vyslán do Los Angeles na rutinní práci sběru důkazů. Místo toho se spolu se svým novým parťákem Jimem Baxterem (Rami Malek) přímo zapojí do pátrání po sériovém vrahovi, který terorizuje celé město. V průběhu sledování a vyšetřování podezřelého (Leto) se začínají odkrývat znepokojující tajemství z Dekeovy minulosti, která by mohla ohrozit nejen tento případ. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (270)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

The Little Things mělo velký potenciál být další kultovní žánrovkou, ale tyto naděje utlumily první vlažné reakce za oceánem. Neříkám, že jsem čekal další Sedm, John Lee Hancock rozhodně není Fincher a už u předchozího filmu jsem házel do pléna myšlenku, že svým staromilským způsobem režie spíše cílí na starší publikum (samozřejmě i kvůli svému věku). Ale tentokrát se mu nepodařilo udržet tempo a kolem 90 minuty filmu spadne řetěz. Mnohé samozřejmě zachraňuje Washington s Malekem (Leto mě tu příliš nebavil) a i když to na nejvyšší hodnocení nestačí, naštěstí jsem se nenudil a scénář mi přišel patřičně propracovaný, jak se od daného tématu čeká (až na začátek, kde se slečna chová naprosto nelogicky), lépe řečeno, nebyl hloupý. Takže nakonec 70% a jsem rád, že jsem nakonec nebyl tak zklamaný, jako mnozí jiní zde na databázi. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

To je tak, když čekáte pokus o novou Sedmičku a on je to ve skutečnosti duchovní nástupce Přísahy s Jackem Nicholsonem. Tedy příběh o posedlosti, která ničí životy vyšetřovatelů a vede je do místa, odkud není návratu. Hancock svůj záměr odhaluje pomalu, ale jde poměrně jasným směrem (protože nenabízí klasické hledání vodítek, ale jde čistě po postavách). Herecky mu to hodně drží tradičně přesný Washington a přímo fantastický Leto, který svým "splynutím s rolí" připomíná, že je jedním z největších talentů současného Hollywoodu (i když se mu to jeho metodické hraní ne vždy vyplatí, viz Joker). Malek je lehce upozaděný, v prvé řadě proto, že ta postava není moc zajímavá a Malek navíc nenachází potřebné nuance, aby si svůj charakter nějak oddělil od toho, co běžně hraje. Ale do trojlístku zapadne, a to je hlavní. Finále je v mnoha ohledech intenzivní, ale tam, kde jsem Nicholsonovi ono bezradné zoufalství na konci Přísahy věřil, se Střípky na můj vkus zatočí až do příliš optimistického směru. Přitom ona akce by rozhodně snesla silnější reakci. Velmi zajímavá je volba hudby Thomase Newmana. Tradiční tenzi pro kriminálky podobného ražení střídá se svým typickým "feeling good" doprovodem a... vlastně ani nevím, jestli mi to sedlo nebo ne. Střípky jsou každopádně zajímavé drama s poměrně netradiční atmosférou a řadou silných momentů. A hlavně to NENÍ detektivka, to by bylo dobré vědět dopředu. 70% ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ukážka thrilleru, ktorý chce zahladiť stopy a poslať diváka na opačný smer. Nieje tak povediac svojský, niečo podobné tu už totiž bolo. Skvelé herecké obsadenie, mohlo v spojitosti s ,,iným´´, ale paradoxne aj známym prednesom, priniesť pútavú a aj oldschoolovú žánrovú zábavu. Zasadenie do roku 1990, takisto vnáša do príbehu ,,nepredigitalizovaný´´ priebeh vyšetrovania. A aj tak z toho nakoniec vznikol rozpoltený snímok. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zažral se do toho tak, že si vysloužil padáka, rozvod a trojitej bypass. Vše za půl roku." A právě proto bych si přál, aby mou vraždu vyšetřoval Deacon. A nevadil by mi ani Baxter, protože jsou oba stejní. Bystřejší divák bude jistě namítat, že drobné rozdíly našel (bypass, předkus nebo barva pleti), ale já nejsem detajlista. Jenže ve snímku se několikrát moudře praví, že na detajlech záleží. Tak jo. Detajly tam byly, ale napětí a zábava měly volno, takže za mě celkem průměr a zbytečně moc vykopanejch děr. I když ... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Střípky jsou dost dobře vymyšlený. Když se v závěru odhalí karty a vidíme celej ten koncept, o co se tvůrci vlastně snažili, tak mi to připadá jako velmi dobrej nápad. Velká škoda, že ten film nikdy úplně nestrhne a člověk si pátrání po vrahovi mladých dívek neodžije společně s detektivy. Být v tom po celou stopáž nějak víc divácky emočně zainvestovaný, tak by pak rozuzlení působilo jako silná facka a na Střípky se mohlo vzpomínat jako na novou thrillerovou klasiku. Takhle, jak to je, to můžu racionálně ocenit, ale skutečný prožitek tam bohužel nebyl. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Aby vyzeral zlovestnejšie, Leto nosí tmavé kontaktné šošovky, keďže oči má modré. (Arsenal83)
  • Film se odehrává na začátku devadesátých let, ale v několika scénách se najdou auta, která v té době ještě neexistovala, například BMW i3, které se začalo vyrábět až v roce 2013. (TomiiK_)

Související novinky

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama