Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Co má společného kráska městečka, roztleskávačka a vzorná dcera s nemanželským synem místní lehké ženy, rváčem a chlapcem z polepšovny? Nic, dokud k městečku nespadne družice s tajným vládním experimentem - podivným fialovým slizem, který se pohybuje, požírá a absorbuje vše živé a roste, a roste a roste... Boj o život začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (248)

petero 

všechny recenze uživatele

Chuck Russell a Frank Darabont poriadne upgradeovali pôvodný scenár a Chuck Russell na vrchole svojich režijných síl ukuchtil eňo ňuňo béčko ako sa na daný film s názvom Sliz patrý. I keď originál mám rád, šantenie tohto slizu medzi výborne napísanými a obsadenými postavami je radikálne efektnejšie a atmosferickejšie. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Na svoji dobu výborný (i když teenagerský ...) "horror" s opravdu perfektními nápady, triky, technickým zpracováním celého filmu, spádem atd. Bohužel dnes mě tento film již příliš nezabavil, ale ve své době to byla pro mě a moje kamarády "kultovka". Goreefekty super, občas opravdu výborné nápady... Herecké výkony taky ujdou, prostě velmi příjemný "horrůrek", na který se dá kouknout i se svojí holkou ... ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo slušný horor z prostredia malomestského zapadákova (to mám takmer vždy rád aj v komediálnejšom prevedení, viz. Chvenie), ktorý asi medzi must-see nezaradím, no vidieť ho nie je zasa tak úplne na škodu. Čistokrvné béčko, okorenené štipkou konšpiračného thrilleru a 5 minútovou scénou stručne kritizujúcou americké zdravotníctvo. Účel svätiaci prostriedky, celkom hutný slizák z vesmíru, pekná Shawnee, frajer Dillon a celkovo pohodové obsadenie, trocha napätia, pár skutočne mrazivých scén a je to. Hej, sem tam niečo pôsobí trošku smiešne, sem tam to nie je úplne ono, ale v rámci žánru a tématiky neochvejný post vysoko nad konkurenciou. Akurát nie je až tak veľmi vidno, že na tom robil aj Darabont - i keď stopy jeho rukopisu to má. 75% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Výborný horor, oceňuju obrovskou originalitu materiálu. Triky jsou sice z dnešního pohledu spíše úsměvné, ale například jedna z prvních obětí Paul, jehož slizká fotka zdobí originální obal je perfektní. Na scénáři je hoooodně znát že se na měm podílel Frank Darabont, který se společně s režisérem Chuckem Russellem podepsal i pod, dle mého soudu, nejlepší díl Noční můry v Elm Street. Především charaktery postav a spousta scén jsou vybudovány perfektně. Postavy nemají zdaleka nic jistého, sliz zkrátka žere všechno. 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pár minút som mal pocit, že tomu chýba 28 ročný Steve McQueen, ale to za chvíľu prešlo. Zisťujem, že mám pre tieto prerábky z 80. a 90. rokov nejaký zvláštny zmysel a trochu ma prekvapuje, že prečo toto pre väčšinu áno a Carpenterova prekliata dedinka nie, tá sa mi ešte páčila o chlp viac. Je to poctivé a v niektorých momentoch napínavé béčko, ktoré ma potešilo najmä rozdielnym pôvodom slizu oproti antikomunistickému originálu. Russell viac krát vtipne a elegantne použil paralelný strih, Griffith by mal z neho radosť. 70% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (16)

  • Částečně rozpuštěného, ale stále živého vojáka ztvárnil kaskadér Noble Craig, trojnásobný amputář, který během války ve Vietnamu přišel o obě nohy, ruku a oko. (ČSFD)
  • Režiséra Chucka Russella můžeme zahlédnout jako diváka v kině. (HellFire)
  • Natáčelo se v malém městečku Abbeville v Louisianě. (HellFire)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama