Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna

  • USA A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors (více)
Trailer

Freddy Krueger se vrací. Stačí jen, aby některá z jeho obětí zavřela oči a s přicházejícím spánkem vstoupila do prokletého domu v Elm Street. Mladá lékařka Nancy Thompsonová tuší, že její pacienty netrápí těžké sny, ale ohrožuje démonický vrah. Naopak doktorka Simmsová sny svých pacientů spojuje se sexuálními problémy. Aniž si to uvědomuje, dává díky svému způsobu léčby šanci Freddymu - a ten nikdy nezaváhá. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

choze 

všechny recenze uživatele

Uzavřené prostředí ústavu dělá svoje, z Freddyho se stává nadmíru zábavný chlapík (talk show vede) a navíc se dozvídáme o pohnutých okolnostech jeho příchodu na svět a celé to příjemně odsýpá směrem k nepříliš povedenému finále na vrakovišti. Není bez zajímavosti, že původně Craven přišel pro trojku se zápletkou, která byla nakonec použita až v NOVÉ NOČNÍ MůŘE (Freddy zabíjí filmaře točící další NOČNÍ MůRU) a že trojka měla na Cravenovo přání sérii uzavřít, což je patrné třeba v tom, že Kristen a spol. jsou ve filmu označeni za poslední děti z Elm Street. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(75%) Třetí NOČNÍ MŮRA Z ELM STREET se aspoň trochu přibližuje k výborné jedničce a snadno překonává slabší dvojku. Atmosférou, hudbou a slušnou technickou stránkou se to v podstatě rovná původnímu filmu. Má to skvělé herecké postavení, které úžasně sehrálo své postavy. Takže jsem jim fandil od začátku do konce. Potěší návrat postavy Nancy. Celé je to neskutečně zábavné, Freddy je zde opět dobrý jako vždy, jen z něj už moc nejde respekt. A co se týče hororový aspektů, tak je jich docela málo, ale to mi v tomto případě nevadilo. Mělo to pohodovější atmosféru, ale zase jsme tu dostali nějaký ten nový nápad navíc, kdy holčina Kristen má schopnost přivolávat ostatní lidi do svých hrůzostrašných snů. Během sledování filmu jsem byl docela nadšen, ale přeci tu nedostatky jsou. Třeba bych úplně vynechal linii s Nancyným otcem, který mě zde otravoval a scéna, kdy Freddy jako kostra útočil, byla naprosto otřesná, ale snažil jsem se nepokazit si celkový dojem ze snímku. Takže až na tuto dějovou linii to byla slušná část téhle hororové ságy. O dost lepší jak dvojka a mírně slabší jak původní dílo. ()

Reklama

Němi 

všechny recenze uživatele

Přímé pokračování jedničky, radostně (a pochopitelně) ignorující strašnou dvojku překvapí hodně odlišnou náladou. Freddy si chce víc hrát a ztrácí tím na děsivosti. Z hororu se stává jakýs mix sci-fi / fantazi a ač to není jako samostatný film na svou dobu špatné, zklamalo - čistokrevný horor prvního dílu mi byl daleko sympatičtější. Atmosféra není špatná, kombinuje šikovně prvky několika jiných filmů, co film ale povyšuje nejvíc je sestava postav, protože ohrožení teens dokáží budit sympatie a především neskutečně roztomilá Patricia Arquette mohla být v záběru celých 96 minut... i déle. Pořád. Sice mě otravovali některé nesmysly a pak také závěr, který z "noční můry" udělal zlo pronikající až do běžného světa (a zlikvidoval tím základní vynikající nápad), ale pořád je to slušný film. Ale pravá Noční můra pro mě bude asi jen jedna. (Btw. Freddy Krueger je jistě gay, když se pokoušel zabít úžasnou Patricii Arquette) _____ Mé pořadí série: E1, E5, E7, E3, E4, E2, E6 Sudé části jsou téměř nekoukatelné ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dávno před Skládačkou a mnoha a mnoha filmovými díly Saw tu byly Noční můry z Jilmové ulice. První díly by se daly označit za hororovou teenagerovskou vyvražďovačku, jakých tehdy bylo povícero (třeba Pátek třináctého), jenže Wes Craven vše posunul do oblasti snu, resp. nočních můr. Což byl geniální tah, jenž nejen zajistil Nočním můrám originalitu, ale ve snu se dalo hezky vyhrát s triky, prostředím, atmosférou, barvami, a že nápady tvůrci nešetřili. Jestliže první díly byly spíše strašidelně atmosférické, další dva díly byly akčněji laděné a mladí studenti dokonce získali určité schopnosti a síly, aby mohli adekvátně s Freddym ve snu bojovat. Zvláště čtvrtý díl je v tomto ohledu dobře natočen, také jej režíroval Renny Harlin a naštěstí do hlavní role Alice neobsadil Geenu Davis jako v Ostrovu hrdlořezů. Zajímavostí je, že v prvním filmu se mihne mladičký Johnny Depp, ve třetím Laurence Fishburne. Nebo že ústřední hrdinka z prvního dílu se vrací ve třetím jako doktorka psychologie. Svět nočních můr Freddieho Kruegera vedl ke své vlastní subkultuře. Kromě filmů vznikly i dva televizní seriály, mimofilmových a mimotelevizních aktivit je mnohem víc. A to vše jen proto, že Wes Craven využil do té doby známé klišé, avšak dokázal vymyslet originální způsob pojetí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po dementnim druhym dilu musel prijit Russel a zachranit situaci. Obklopil se v ty dobe zacinajicima hercema typu Arquette nebo Fishburne, prizval proverenou Langenkamp a prisel s paradnim dilem z psychyatricky lecebny, ktera ma atmosferu sama o sobe a takze je vcelku jasny, ze jakmile nastoupi Freddy a zacne si hrat, o paradni napinavy sceny, skvelou atmosferu nebo nejaky ty nechutnosti nebude nouze. Je sice fakt, ze ke konci uz filmu lehce dochazi dech, nektery sceny typu kostlivec jsou lehce smesny, ale i tak to tech slabsich 5* da. ()

Galerie (135)

Zajímavosti (17)

  • Freddyho (Robert Englund) rukavice, která se během natáčení ztratila (pravděpodobně byla odcizena fanoušky, kterým se podařilo proniknout na plac) se posléze objevila na zdi kůlny ve filmu Smrtelné zlo 2 (1987). (HellFire)
  • Film bol zakázaný v Nórsku, v rokoch 1988 – 2003. (Paldiny)

Související novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama