Reklama

Reklama

Zámek a klíč

(seriál)
  • USA Locke & Key
Trailer 1
USA, (2020–2022), 21 h 31 min (Minutáž: 34–57 min)

Předloha:

Joe Hill (komiks)

Hrají:

Kevin Alves, Thomas Mitchell Barnet, Coby Bird, Asha Ashanti, Laysla De Oliveira, Griffin Gluck, Eric Graise, Connor Jessup, Emilia Jones, Hallea Jones (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Otec tří dětí je zavražděn. Sourozenci se tak nastěhují do domu, který je plný klíčů proměňujících realitu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (165)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Začíná to slibně, hrátky s klíči baví, ale konec mě vyloženě nasral. Neurazilo, ale výrazně nenadchlo. Srovnání se Stranger Things vs. Letopisy Narnie na místě, ale protentokrát bych si vyloženě dal každý seriál/film zvlášť. Zkratkovité, uspěchané, a místy jsem měl pocit, že se chvílemi koukám na teen dramedy, abych za pár minut sledoval fantasy o klíčích. Bylo to zvláštní. Nejlíp hrál Bóďa, který postupem času dostával čím dál méně prostoru. Nina podivná, Tyler nesympatický, stejně tak jeho sestra Kinsley. Finta baví. Škoda, potenciál měly Klíče o mnoho větší, ale drtivě se vyčerpaly na začátku. Ke konci spíš nudily. 60% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

První sezóna seriálu „Zámek a klíč“ ukázala to, že na Netflixu také umí to, že vezmou skvělou předlohu, vezmou z ní to základní, co je na ní funkční, předělají to do mainstreamového něčeho, co připomíná „Stranger Things“, ale ještě víc tomu chybí logika a ještě více z toho křičí, že scenáristé šli místy tou nejjednodušší cestou. Konec už mi přišel normálně otravný a říkal jsem si, že to byl konec seriálu, nejen série. Ze skvělého komiksu se udělala průměrná zábava, což mi přijde tragické. ()

Reklama

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Dokoukala jsem šest epizod. Zpočátku mě seriál vtáhl, skvělý koncept, hezké vizuální zpracování, potenciálně zajímavé postavy... a někdy kolem čtvrtého dílu to začalo jít z kopce. Hrdinové začali jako komplikované osobnosti vypořádávající se každý po svém s traumatem, což bylo ještě relativně sympatické, a skončili jako zcela nepochopitelní agenti chaosu, kterým jsem začala přát rychlý konec v rukou záporáků. Nevím, zda dokážu shlédnout zbytek téhle tragédie. Opravdu netuším, co tím chtěl básník říci. Asi se poohlédnu po komiksu, abych si spravila chuť. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Mohlo to byť super. Námet bol zaujímavý, fantázii sa nemuseli klásť medze, casting nebol najhorší, ale... ALE to by nemohol byť NETFLIX NETFLIXOM a nenadrbať do toho LGBT, teen, genderideológiu, silenú rasovú rovnoprávnosť a neviem čo všetko, že sa zabudlo na to hlavné, jednotnú identitu, pútavejšie spracovanie, menej vaty a balastu a všeobecne sa jednoducho viac venovať samotnému námetu, ako tomu, ako natočiť niečo, čo bude mať v sebe všetko a tak to bude vlastne vhodné pre každého. Hovno. Mať z každého rožka troška, neznamená mať všetko, ale z každého len troška, takže slabšie tri hviezdy, ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Hodně slušný téma. Seriál je poutavý od samotného začátku. Téma zatraceně zajímavé. Tak trochu mi vadí, že je to všechno vsazené do pubertálního světa dětí a musím říct, že se od čtvrtého dílu Kinsey chová jako čím dál větší k*áva. A ne jen proto, že by byla tak nebojácná. Tak trochu přemýšlím, zda je to záměr, nebo to prostě jen nevychytali. Zhruba od poloviny už mě to přestalo vtahovat, místy trochu rozčilovat, ale stále jsem se musela dívat, protože mě vážně zajímalo, jak to bude dál, co se vlastně stalo, jak to celé dopadne. I když se dá spousta věcí celkem logicky vyvodit, stejně mi to nedalo. Teď, když vím, jak to dopadne, není to na další shlédnutí. Celkově hodně dobrý pocit. ()

Galerie (331)

Zajímavosti (6)

  • Autoři komiksové předlohy Joe Hill a Gabriel Rodriguez si v této epizodě zahráli dvojici zdravotníků. Nebylo to přitom poprvé – zdravotníci s jejich tvářemi se objevili už v knize „Zámek a klíč 6: Alfa a omega“. (D.Moore)
  • Komiksová předloha se odehrává ve městečku Lovecraft, pojmenovaném podle spisovatele H.P. Lovecrafta. V seriálové adaptaci chtěl autor komiksu i scénáře Joe Hill uctít dalšího svého oblíbeného hororového tvůrce, a tak se městečko jmenuje Matheson podle Richarda Mathesona. (D.Moore)

Reklama

Reklama