Reklama

Reklama

Loupež století

  • Argentina El robo del siglo (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V roce 2006 se skupině nenápadných zlodějů pod vedením Luise (Guillermo Francella) povedl heroický kousek, když dokázali vyloupit pobočku banky Banco Río v Acassusu v Argentině. Dodnes je tato loupež považována za jednu z nejsmělejších v historii, kdy tým lupičů musel předvést nejenom neobyčejnou zručnost, ale i důvtip, sehranost a profesionalitu. Natočeno podle skutečné události. (C0r0ner)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (61)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Sice ne kulervoucí, ale přesto zábavná a pohodová loupež, navíc reálně působící. Žádná banda hadích mužů, počítačových géniů, břichomluvců a jasnovidců, ale partička obyčejných chytrých strejců. Navíc trocha stále ještě exotické čalamády, i když jsem už pár Argentinských filmů viděl. Koneckonců příčina jejich dopadení je typicky jihoamerická. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Parádna argentínska heist dráma! Plán na bankovú rabovačku mali vymyslený skutočne precízne a inteligentne, takže už len z tohto pohľadu to bolo o kus inšie ako všetky tie ostatné heist drámy. A ešte keď si človek predstaví, že to bolo podľa skutočných udalostí. Inak, postavy nesmierne sympatické, až im človek proste musí fandiť! Spád to malo výborný, takže sa na to veľmi dobre pozeralo, k čomu prispeli aj dialógy a svojský dôvtip. Páčilo sa mi aj to, že film prezentuje nielen samotnú lúpež, ale aj to, čo sa dialo po tom. Bohužiaľ, tam už tak chytrí (ako pri plánovaní lúpeže) všetci neboli... ()

Reklama

dakarin 

všechny recenze uživatele

Zajímavá a svěží komedie plná nápadů. Velmi dobrý casting, každopádně rychle ubíhající příběh se zajímavými scénami, vcelku uvěřitelný a přijatelný. Zase ten nenápadně se již dříve vetřelý úhel pohledu, že by nebylo vůbec těžké zcela fandit zlodějům - ale to jen na okraj. Rozhodně zajímavý počin z Argentiny, doporučuji ... není zlé ani těžké ... ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

A teĎ mi řekni, jo, kolik si viděl argentinskejch filmů? Jako čistě argentinskejch :o). I pro mě je tohle prozatím velmi neprobádáné území :o). Ale jestli to takle maj se všema filmama, tak se teda je nač těšit. Tenhle film mě opravdu hodně moc bavil. Sice je to o vyloupení banky, což se objevuje asi tak v tisíci jinejch filmů, ale tohle zpracování má grády a jak by řekl doktor - je to forsáž! A to nejen díky tomu, že hlavní mozek bandy je imrwhere vyhulenej :o). Hudba parádní, herci úžasní, příběh dokonalej (podle pravdy) no a konec, tak ten je nejvíc... Mučas gracias argentino ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Je horšie banku vylúpiť, alebo banku založiť? Pýta sa večne filozofujúci strojca tejto lúpeže, Fernando Araujo. Nepochybne si takýmito úvahami získava u divákov sympatie a palce budete držať skôr jemu, ako tomu vychytralému policajtovi. Skutočná udalosť a tak super natočená, že baví od samého začiatku, teda od momentu, keď sa dvaja lotri počas omše v kostole dohadujú na vykradnutí banky. A baví to stále viac, nemá to žiadne odbočky a od polovice poriadne stúpa aj napätie. Môžem len chváliť. 85%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v argentínskej metropole Buenos Aires. (MikaelSVK)
  • Podle zpráv se této záhadné bandě zlodějů, která v národní televizi ztrapnila argentinskou policii, ušlo v hotovosti a cennostech téměř 20 milionů amerických dolarů. (Piercee)
  • Ve skutečné loupeži, když gang rozdělil kořist, akcie nebyly všechny úplně stejné. Bolster, Beto, Vitette a Araujo dostali všichni víceméně stejné miliony. Zalloecheverría a Luis Uruguayan dostali méně, protože se připojili mnohem později. To bylo předem připraveno a nikdo z toho nebyl naštvaný. (Piercee)

Reklama

Reklama