Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z islandského městečka až do finále Eurovize... Je rok 1974 a malý Lars Erickssong v nedávné době přišel o matku a odměřený otec (P. Brosnan) chlapci moc podpory neposkytuje. Když se ale u nich doma schází přátelé, aby sledovali finále Eurovize, kde soutěží také skupina ABBA, Lars při jejím hitu Waterloo nečekaně ožije. Vezme si pak do hlavy, že v Eurovizi zvítězí a tohoto snu se Lars (W. Ferrell) drží i dnes, společně se stejně potrhlou kamarádkou z dětství Sigrit (R. McAdamsová). Vystupují jako popové duo Fire Saga, ale bez větších úspěchů zpívají pouze v jejich rodném malém rybářském městečku Húsavíku. V tu dobu se pořádá výběr soutěžících do Eurovize za Island a prezident tamní televize má o výběru kandidáta jasno. Na papíře však podle regulí musí být kandidátů dvanáct, a při zcela náhodném losování soutěžících do počtu, se na listině objeví také Fire Saga. Když během nominace dojde na jejich číslo, stane se z něj kvůli Larsovi jedna velká fraška a oba pak zdrceně na molu pozorují luxusní loď, na níž se baví ostatní soutěžící. Strašlivé neštěstí na lodi způsobí, že jediným kandidátem do Eurovize za Island zůstane Fire Saga… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (356)

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Po druhém shlednutí jsem musel jít s 1 hvězdou nahoru a zároveň i přepsat tento komentář. Film není žádná megapecka, ale na druhý pokus mě bavil o dost víc. Severský Pop a nejen on, ale vůbec celý soundtrack mě hodně baví. Dokonce i přehrávač v autě, ho zná za poslední měsíc nazpamět. Dokonce jsem si zvyknul i na humor Willa Ferrella, kterého moc nemusím. Rachel McAdams, Dan Stevens a Pierce Brosnan, tak s těmi jsem byl spokojen, už na první shlédnutí. Lokace Island je fajn a pro filmové plátno stále atraktivní. PS: Hudebních komedií moc není a takhle je docela i originální, tak proč to nevidět. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nečakal som to. Veľmi príjemná old school comedy, kde hodnoty na konci zvíťazia a kde držíme postavám palce. Vtipy fungujú (Američania/duch Demi Lovato) a rovnako aj piesne. Will Ferrell presne v tej pozícií v ktorej ho mám rád. Jeho návrat na Island bol Sad Epic. Dobkin dokazuje, že mu nie je cudzí žáner a dokáže v správnej chvíli vystihnúť miesta, ktoré zaváňajú pátosom a zároveň niečim univerzálne nadčasovým. Nelezie to na nervy, a je to v zásade niečo, čo si rád pozriem aj v budúcnosti. A taký film nemal Ferrell už riadne dlho. McAdams mu skvelo sekunduje - a finálna pieseň je pekne zimomriavková. Nuž a potom zaznie Hoppipolla a ja si zrazu uvedomím, že mi po líci stekajú slzy a usmievam sa ako slniečko na hnoji. P.S. Dr. Horrible - súhlasím s tebou. Krásna improvizácia. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

V adoraci jinakosti je Fire Saga mile neodolatelná a chvílemi téměř podvratná, v soundtracku pak stoprocentní, ale na každý úžasný gag nebo píseň připadá pravidelně i jedno zakopnutí. Sošný Brosnan deklamuje překážející hluboká moudra, vážné chvíle trvají neúměrně dlouho a hlavní hrdina smutně často vychází ze sporných situací jako zaslepený sobec. Pár týdnů po zhlédnutí ale dokonale obsazené vedlejší role (Dan Nekonečný Stevens) a na míru přesně vysoustružené songy pomalu zahlazují většinu prasklin a nenápadně tahají hodnocení výš. Rezervu si ale nechávám pro nevyhnutelnou další projekci. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

A já tam ten plnej počet narvu! A důvod je prostý, já se prostě naprosto výborně bavil! Ferrell je zde v nejlepší možné formě a ani ta 50 na něm není znát, Rachel je roztomile perfektní. Film se vyhýbá všem možným podřadným formám humoru (pár narážek na Amíky atd s radostí odpustím), a naopak ladně využívá laskavý, občas ujetý, ale výborný vtip. Nikdy jsem nebyl fanda eurovize, asi ani nebudu, ale Fire Sagou nepohrdnu ani napodruhé. Rozuzlení se skřítky/elfy je naprosto skvělý, hudba se rovněž fakt pomohla a opravdu jsem si myslel, že Rachel zpívá tak fantasticky (credits to Molly Sandén, výborně zazpíváno). Mnohokrát mi to připomnělo Blades of Glory a ty já opravdu miluju. Pokud by Ferrell pokračoval v podobné tvorbě, byl bych víc než nadšený. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JEDNOU VYHRAJU SOUTĚŽ EUROVIZI A NIKDO SE MI SMÁT NEBUDE!...“ /// Eurovize je kreténská soutěž (která se dá vyhrát jen s pomocí skřítků)… a o tom je tenhle film… Rachel McAdams bude krásná i kdyby hrála s větším blbečkem, než je Will Ferrell, spousta buzíků (nevím, jestli ty lidi hráli sami sebe…?) a jestli někdo bere tenhle film vážně, tak je stejná bukvice jako ti soutěžící. Naštěstí ironie, ta jedna kurevsky vtipná scéna a hlavně Ferrell jsou dostatečnou zárukou… kurva nebo ne? Nečekejte další „Zrodila se hvězda“, přestože závěrečná třetina je pro mě překvápkem a názorným příkladem, jak z „ničeho“ udělat klišoidní podívanou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, jak se dostat z Húsavíku. 2.) Miluju Jaja Ding Dong. 3.) Thx za titule „Zuzana Vrzalová“ a „vasabi“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Galerie (7)

Zajímavosti (29)

  • Alexander Lemtov (Dan Stevens) v jednej scéne filmu prenesie, že nikto nemá rád Spojené kráľovstvo a preto nedostanú žiadny bod. Pravdou je, že v nasledujúci ročník Eurovízie skončilo Spojené kráľovstvo naozaj na poslednom mieste bez jediného bodu. (belinko)
  • Maskérům trvalo tři hodiny, než vytvořili popáleniny na obličeji a těle Demi Lovato. Kouř byl poté dodělán pomocí CGI efektů. (ClaireWhite)
  • Když se Alexander Lemtov (Dan Stevens) snaží přesvědčit Sigrit (Rachel McAdams), že s ním má zůstat, nabízí jí, že ji mimo jiné koupí Fabergého vejce. To bylo důležitou součástí zápletky předchozího filmu, ve kterém Rachel hrála, Noční hra (2018). (Mygel)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama