Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Parodický kabátek sluší zombíkům obstojně, všechna klišé žánru se zde propírají s nebývalou intenzitou a nápady (pankáči, hudební podkres, déšť) se opravdu nešetří. Jenže ať jsou masky sebelepší, tempo zběsilejší, chybí mi tady zvrhlejší rozměr, kořeněný nějakou pamětihodnou scénou. V takovém případě, co do osobních sympatií, u mě pokaždé vyhraje Jacksonův Braindead. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Asi jsem divnej, ale mě to teda opravdu moc nezasáhlo. Prvních 45 minut o zombíka skoro nezavadíte a když, už tak je to teda dobrý, jenže stejně je zombií málo a většinu času zabíraj špatní herci. Zombie jsou tu docela hnusné (zvlášť ten zalitej v dehtu se povedl) a umějí všechno co lidé (mluvit, běhat, myslet) touží po lidských mozcích a nejdou nijak zabít, kromě toho že je naprosto rozmetáte do prostoru (spálíte atd.) Hodně to vytahuje ta nahá holka, protože má fakt dobrou postavu a dobrá hudba u které je poznat velká nadsázka. Jinak mi to ale až zas tak koulervoucně legrační nepřišlo a strašidelné vůbec ne. Uvidím po druhém zhlédnutí. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Prvně mi Návrat oživlých mrtvol před několika lety nesednul, ale dnes již jsem ho vstřebal lépe. Je to opravdu především komedie až parodie, o hororu nemůže být moc řeč. Ale o zábavě určitě ano. Z postav stojí za zmínku Ernie (Don Calfa), ostatní mi moc sympatičtí nebyli a vůči Freddyho kamarádům jsem pociťoval vyloženě odpor. Zrovna tuhle nesympatickou partu jsem si z první projekce filmu po letech pamatoval nejvíc, teď to snad už bude jinak. Brains, more brains! ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Holy shit!! Mám hodně rád filmy o zombie a tento je opravdu velmi povedený. Tak tento film je dost cool. Když vemu v potaz, že je to z roku 1985, tak ve své době to musela být skělá záležitost. A co v dnešní době? Dneska už bych řekl, že je to klasika žánru a jednoznačně kult, který by měl vidět každý filmový fanda. Od začátku do konce výborná atmosféra a především jsem nenašel žádné hluché místo. Posledních 20 minut mi docela stoupl adrenalin do krve, protože jsem plný napětí a strachu sledoval, co se bude dít dál. Byl jsem potěšen, jelikož jsem se dočkal i pár nechutných a krvavých scén, což já taky rád. Překvapili mně mladí herci jejichž výkony jsou opravdu dobré.Trošku co mi kazilo celkový dojem, tak byl konec, jako kdyby scénáristé nevěděli jak to ukončit. Zvolil rychlou variantu a moc se to nepovedlo . Kultovní záležitost ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Oldschoolovka každým záběrem, zleva do prava, zprava do leva, z hora dolů a z dola nahoru!! Nehorázná kravina, která ale baví, gumový panáci alias oživlé mrtvoly, bo herci z bílým makeupem :-)). Jediná dobrá mrtvola je dole ve sklepě, co vylezla s barelu. Černoch překvapivě neumírá poslední, zato nahatá krasotinka jedna z prvních, aby si následně mohla pochutnat na nějakém tom policistovi. Finálové embargo, vrtulník a konečná mina! Všecko špatně, černota, syrovost, smrt všem a celé to nádherně zdobí kytarové rify, nebo diskoškové dupy 80tek! Tohle je dobrá komedie, ale dobrá je za 3 :) ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Autor soundtracku, britský klávesista Matt Clifford, ve své době spolupracoval mezi jinými také se skupinami Yes, Genesis nebo The Rolling Stones. (Tygrys)

Reklama

Reklama