Reklama

Reklama

Kukuřičné děti 2: Poslední oběť

  • Česko Děti kukuřice II: Poslední oběť (více)

Mládež vraždící dříve v Gatlinu v Nebrasce je zpět, tentokrát přemístěna do nedalekého města Hemmingfordu, kde se mají pokusit o znovu začlenění do společnosti (na masakr v minulém filmu si nepamatují). Avšak netrvá dlouho a znovu podlehnou ďábelskému vlivu mladého vůdce, který je zformuje do vražedné akce proti nedůvěřivým dospělým. Ten, kdo se příliš přiblíží k jejich tajemství se stane krvavou obětí ‘‘Toho co chodí mezi řádky‘‘.
Policie teprve po několika letech objevila děsivé tajemství Gatlinského masakru, kde byli všichni dospělí brutálně zavražděni, jako oběti ‘‘Tomu co chodí mezi řádky‘‘. Všechny přeživší děti jsou převezeny do sousedního města Hemmingfordu a kdysi poklidné městečko teď obléhají novináři. Je mezi nimi i John Garrett, který doufá, že příběh o hrozivé události v Gatlinu zachrání jeho kariéru. Johna doprovází jeho osmnáctiletý syn Danny, který se svým rozvedeným otcem příliš nevychází. Jenže děti jsou uzavřené do sebe a s nikým moc nekomunikují, stejně jako místní obyvatelé. Avšak netrvá dlouho a děti znovu podlehnou ďábelskému vlivu mladého vůdce. Tentokrát je to Micah, jenž je zformuje do vražedné akce proti nedůvěřivým dospělým. John Garrett tak dostane příležitost napsat nejslavnější článek svého života, ale za cenu toho, že možná přijde o svůj život i o svého syna, který stále více propadá kukuřičnému kultu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

obitus 

všechny recenze uživatele

Posledni obet je natocena takrka deset let po prvnim filmu a je proto trochu skoda, ze se na nej snazi primo navazovat. Bohuzel ma prakticky vsechny neduhy pokracovani, az na to, ze neni krvavejsi. Detsti herci jsou opravdu hodne toporni a co hur, hlavni zaporak je vylozene k smichu. Vypada jako neskodnej klucina a taky se tak chova. To ze se pri tom oblekne do cerneho mu prilis nepomaha. Pribeh je totalni kravina, a to i presto, ze ho psal veteran "Tales of the Crypt" A. L. Katz. No a cele to korunuje postava Indianskeho antropologa - vseveda, kdyby se to tocilo dnes hral by ho urcite Chuck Norris. Druhy dil se proste nepovedl. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

O dost slabší než jednička, jednička měla vynikající herce, tady sou spíše průměrní a to jak na straně dospělých, tak i dětí. Nelíbila se mi tady ta příběhová linka, kdy dospělí dělají nekalé kšefty s kukuřicí a míchá se to s hlavní příběhovou linku, kde děcka a nebo tajemná síla vraždí. Když už je řeč o mordování, vraždy sou zde kreativnější a nejsou mimo kameru a to přestože rozpočet byl o něco slabší. Tak stojí za pochvalu, protože jako položit na někoho barák, tak to stojí za pozornost. A byť příběh mně bavil o něco méně, než u předchozího dílu, tak furt to dobře utíká a stále tam zbylo místo na nějaké to filozofování, byť u jedničky to chytře podsouvali, tak tady to dost tlačili. Ve výsledku to neni špatný, ale už tomu chybí ta tajemná atmosféra a kvalitní herci kteří by to táhnuli. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No, myslel jsem si, že nejhorší díl kukuřičné série je trojka, ale chyba lávky, tohle je zatím ten nejhorší kukuřičnej příběh, co jsem viděl (myslím, že mi ještě jeden díl chybí). Zcela nefungující slepenec bez špetky inovace, spádu, dramatična nebo nedej Kingu hororu (pár vražd na to nestačí) a s totálně odpuzujícími "digitálními" efekty, které jsou fakt k smíchu, k tomu si přidejte hrozné herecké výkony (hlavní záporák opravdu není Isaac z jedničky, ač se moc snaží, možná že právě až moc), jedinej tak nějak přirozenej tu je akorát tak ten starý Indián. Nejtrapnější na celém filmu je snaha o několik vysvětlení toho, proč se stalo to, co se stalo, takže tady nechybí jak to vědecké, tak to mytologické (klasicka amerického hororu, když už se neví kudy kam, zaplete se do toho indiánská mytologie). Hvězdičku jen za dvě hezké ženské postavy a za to, že i přes to všechno je to dokoukatelné.. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto strašnej film, kde nenajdete nic dobrýho, smysluplnýho nebo logickýho. Rád bych řekl něco o hercích, ale nedá se říct, že by tam něco hráli. Ti jen stojí před kamerama, odříkávají trapné repliky a sem tam se snaží vytvořit přehnané gesto nebo citově zanícenou grimasu. Snaží se to těžit z jedničky a proložit to nějakejma chytrejma dialogama a kecama o tom kráčejícím mezi řádky, ale fakt to asi psal nějakej chovanec nápravného zařízení pro mentaly. Všechny smrti jsou dokonale nepovedené, krev moc červená, těla moc umělá a triky neúprosně dementní. Ve skutečnosti vás většina rozesměje, obzvlášť babka na vozejčku, kterou srazí náklaďák a ta pak odlítne do výlohy, chch. Já vím, že je to dost starý, ale stejně je to jedna ze sraček nejsračkovitějších, co jsem kdy viděl. Škoda, že tady není ještě horší hodnocení, než odpad. PS: od začátka bylo jasny, že indián nepřežije... ()

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Prekvapive svizny a zabavny pokracovani klasicky jednicky z osmdesatejch let. Parta deti z Gatlinu je odvezena do sousedniho mesta, kde pokracuje v radovankach z prvniho dilu. Izak jako vudce kultu kukuricnejch adolescentu je nahrazenej typkem, kterej vypada jako namixovanej mladej Trent Reznor a Robert Smith z The Cure a spolecnejma silama redukujou populaci dospelejch. Dejova linka s indianskym profesorem uz nevim ceho a love story mezi mistni krupankou s chlapcem z New Yorku a jeho otcem - reporterem, ktery prijedou do mestecka kvuli clanku do novin tuhle pohodovou TV zabavicku z 90. let vubec nijak nekazi. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Režisér David Cena uvedl, že natáčení ve městě Liberty v Severní Karolíně bylo přerušeno z důvodů protestů místní křesťanské skupiny. Té se nelíbil obsah filmu a natáčení v místním kostele. Nakonec si štáb postavil vlastní kostel a scény dotočili v něm. (Terva)
  • Druhý a zároveň poslední film ze série, který byl uveden v kinech. Následné příběhy byly vydávány rovnou na DVD. (Terva)
  • Natáčené probíhalo v Severní Karolíně. (Terva)

Reklama

Reklama