Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mám z tohoto pokračování velice rozporuplné pocity. Freddy je sice hodně cool a masky vypadají dobře, ale napětí skoro vůbec nefunguje a děj se zpočátku zatraceně vleče. Hlavní postavy jsou navíc jedna nesympatičtější než druhá, takže mi ke konci bylo v podstatě jedno, jestli někdo přežije, nebo ne. Jako největší zločin vidím absenci vražd ze sna - bez nich prostě nemůže být Noční můra Noční můrou. Dávám dvě hvězdy a ani o kousek víc. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Chcem ti pomôcť." - "Pomôž sám sebe, sráč." Príšerné. Odporúčam podať žalobu za hanobenie značky. K fantastickej jednotke sa hlási len snový prológ s autobusom (a Englundovým civilným cameom), inak je celá dvojka úplne mimo kotol. Ako-tak to z posledných síl biedne zachraňuje aspoň hŕstka nechutností (dosť masívna scéna na záhradnej slávnosti, kedy akoby si tvorcovia uvedomili nízky bodycount a tak sa ho snažili behom jedinej scény rýchlo dohnať) a sem-tam sa mihnúci Freddy (ktorý je tu ale prekvapivo málo, ak vezmeme do úvahy, aké dobré ohlasy mal v jednotke, takže logika by velila, že v pokračovaní ho bude dvakrát tak viac). ()

Reklama

ancientone 

všechny recenze uživatele

Prvá, Cravenova Nočná mora bola do istej miery zjavením - dokázala inovovať a refreshnúť už dosť vo vlastných stereotypoch zacyklený slasherový subžáner. Priniesla nového, silného antagonistu, pôsobivé výtvarné riešenia a kreatívny koncept, v ktorom sa sny plynule miešajú s realitou a slaseru sa tak otvorili nové dimenzie. Druhé pokračovanie je fascinujúce v tom, ako dokázalo Cravenovu prácu sabotovať. Jack Sholder poňal Nočnú moru ako všetko to, voči čomu sa prvý diel vymedzil - ako úplne tendenčnú, klišeovitú tínedžerskú vyvražďovačku, navyše podkopanú otrasnou dramaturgiou a nulovým citom pre atmosférickosť a rovnako mizivým pochopením pre poňatie Freddyho Kruegera ako slizko "príťažlivého" záporáka, sršiaceho obskúrnym čiernym humorom. Takto vyzerá zlý slasher. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Oproti celkem slušné jedničce je to slabota. Atmosféra žádná, strach žádný, prostě to není horor ani náhodou. Smrti jsou sice celkem originální, ale někdy zavánějí až trapností (trenér). Freddy má žalostně málo prostoru a ten hlavní hrdina mě sral od začátku do konce. Ale hrozně mě pobavilo to klikování na začátku - i já, absolutní sportovní antitalent a odpůrce pohybu, bych to zvládl líp než ty dva takzvaný "sportovci". To vypadalo spíš jako kdyby chtěli ten trávník znásilnit. :) Každopádně k dalšímu dílu přistupuji po tomhle s mnohem menší důvěrou... /viděno na DVD: 30% a 2*/ ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Nejsračkoidnější díl celé série, jež překypuje chybami a špatným scénářem. Výběr hlavního hrdiny se povedl asi stejně jako když místo mouky na koláče použijete anthrax. Tedy snaha by byla, ale ty následky. Souhlasím s tím, že je tam místy drobátko černého humoru, který alespoň tu jednu hvězdičku zachraňuje, ale to se mi u hororu zdá chabě málo. To že je tam postava Fredieho, tak to jediné mi připomání jaké že to je pokračování. Já navíc viděl verzy který měla děsnej dabing, kterej v podkresu měl původní stopu což ještě umocnilo rozpačitej (možná slabý slovo) dojem. Tenhle díl bych vám nedoporučl už jen proto, že bych vás nerad měl na svědomí. A když ho přeci risknete, čekám u telefonu abych mohl volat filmovou pohotovost. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Severoamerické tržby byly 30 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Jediný diel série, v ktorom je hlavná postava muž. (beso74)

Reklama

Reklama